Connect with us

Draft

FK! final mock draft – Leonidasz007

leonidasz

 

A mock draft tudománya a látszat ellenére egy nagyon nehéz dolog. Az ember próbál a csapatok fejével gondolkodni, de elég nehéz kizárni a szubjektív véleményeket. Ennél már csak az nehezebb, hogy eltaláld tényleg mi történik a drafton, ugyanis egy váratlan pick az elején a feje tetejére állítja az egész sorrendet. Ugyan sok cserét el tudok képzelni a már megtörténeteken kivül is, de mivel azok nagyon összekavarnák az egészet, ezért nem mindenhol fogok trade-et használni, ahol benne van a pakliban. A nagyon egyértelmű választásokat nem fogom túlragozni, ahol úgy érzem, hogy kisebb magyarázatra szorul a választásom, ott azonban bővebben értekezem.

 

rams1/1 Los Angeles Rams
Jared Goff
QB, California

 

Goff az idei class leginkább NFL kész irányítója. A Ramsnek pedig egy franchise QB kell, aki az új városban nézőket és győzelmeket hozhat a csapat számára már ebben a szezonban. Helyi srác révén jobb választás nem is nagyon lehetne a klub népszerűsítésére.

 

eagles 1/2 Philadelphia Eagles
 Carson Wentz
 QB, North Dakota State

 

Nem feltétlenül tartom jó döntésnek, hogy az Eagles felmozgott ide, de ha már így döntöttek, akkor igazán meglepő lenne ha nem egy irányító miatt tették volna. Wentz még nincs kész azonnali kezdő szerepre, de szerencséjére itt lesz ideje tanulni. Ha valóban igazak az upside-jával kapcsolatos hírek akkor egy nagyon jó befektetés a csapat számára.

 

chargers 1/3 San Diego Chargers
 Laremy Tunsil
 OT, Ole Miss

 

A csapat támadófala az egyik leggyalázatosabb volt tavaly a ligában. Nem működött a futás, Rivers pedig nem kapott megfelelő védelmet. Tunsil nem csak a legjobb támadófalember, hanem talán a legjobb játékos is a drafton, így a Chargers az elsődleges haszonhúzója a két eddigi cserének.

 

cowboys 1/4 Dallas Cowboys
 Jalen Ramsey
 CB/S, Florida State

 

A két dallasi DE eltiltása ugyan azt sugallná, hogy egy pass rushert hozzon a csapat, én mégis azt gondolom, hogy a draft legnagyobb playmakerét, Ramsey-t fogják megszerezni. Elsődlegesen cornerbackként számolhatnak majd vele, de nem lepne meg ha safetyként is láthatnánk a szezonban.

 

jaguars 1/5 Jacksonville Jaguars
 Myles Jack
 LB, UCLA

 

Jack térdével kapcsolatban ugyan egyre több kétely merül fel, de ezek egy része szerintem ködösítés, másrészt a Jaguarsnak nagy szüksége van egy ilyen all around linebackerre.

 

ravens 1/6 Baltimore Ravens
 DeForest Buckner
 DE, Oregon

 

A Ravens ebben a forgatókönyvben szerintem pont lecsúszik a két legnagyobb kiszemeltjéről, de Buckner egy csodás fit a csapatba, nem mellesleg rendkívül jó játékos is.

 

titans 1/7 TRADE Tennessee Titans
 Ronnie Stanley
 OT, Notre Dame

 

Ellenérték:  (1/15 + 2017. évi 2. és 5. kör)

A San Franciscónak ugyan még maradna lehetősége azonnali kezdő játékost itt behúzni, de elég sok a lyuk a csapatba (Bosa pedig nem igazán fit), így egy hátratrade-et vizionálok. A Titanstől amúgy sem áll messze a top10-be való visszakerülés gondolata, ezzel a cserével pedig övék lehetne a class második legjobb támadófalembere.

 

browns 1/8 Cleveland Browns
 Joey Bosa
 DE, Ohio State

Nem lepne meg, ha tovább robogna a moneyball, de nem találtam potenciális cserepartnert számukra, így behúzzák a már így is sokáig zuhanó Bosát. Bosa sok helyen még jelenleg is a boardok legjobb játékosa, de egyszerűen sehol nem lenne igazán fit (talán Dallas). Feltétlenül a Brownsba se érezné jól magát (nem azért), de kár lenne kihagyni egy ilyen lehetőséget a csapatnak, ha már így az ölükbe hullott.

 

buccaneers 1/9 Tampa Bay Buccaneers
 Vernon Hargreaves III
 CB, Florida

Bosának talán pont ők örültek volna a legjobban, de a class legjobb „tisztán” cornerével se lesznek szomorúak. A csapat secondaryje tavaly gyalázatos volt, ezen pedig mindenképp változtatni kell.

 

giants 1/10 New York Giants
 Ezekiel Elliott
 RB, Ohio State

 

Tudom, hogy 5 futó is van a rosteren. És azt is, hogy a támadófalra ráférne az erősítés. Elliott azonban akkora playmaker, mint két éve Beckham és nem hiszem hogy ezen a ponton a két legjobb támadófalember mögött kihagyható lenne számukra.

 

bears 1/11 Chicago Bears
 Sheldon Rankins
 DT, Louisville

 

Elég nagy rejtély számomra hogy a Bears itt kit húz. Rankins nem a legjobb fit, de kétség kívül van akkora tehetség, hogy itt találjon csapatot magának. A linebacker sor nagyjából rendben, a front seven elejére azonban még ráfér egy fiatal tehetség.

 

saints 1/12 New Orleans Saints
 Shaq Lawson
 DE, Clemson

 

Nagyon adná magát egy WR pick is, de ezt szerintem későbbi körökben is megtehetik. A védelembe azonban sose elég kiváló tehetséget húzni. Lawson egy igazán jó fit 4-3-as védelem DE posztjára, de sokoldalúságának köszönhetően több poszton is megállja a helyét.

 

dolphins 1/13 Miami Dolphins
 William Jackson III
 CB, Houston

 

Grimes elküldésével elég nagy lyuk tátong a cornerback soron. Ebben a mock draftban már Elliott sincs bent, a vezetőség különben is azt nyilatkozta, hogy elégedett az jelenlegi állománnyal. William Jackson szép lassan az egyik legtehetségesebb cornerré nőtte ki magát.

 

raiders 1/14 Oakland Raiders
 Andrew Billings
 DT/NT, Baylor

 

A Raiders az utóbbi években annyit fejlődött, hogy alig találni nagy lyukat a csapat rosterén. Megtehetnék azt is, hogy BPA-znak, de inkább a védőfalba választanak, ahol egy ilyen erős, nagy test jól jön Dan Williams mellé/mögé.

49ers 1/15 TRADE San Francisco 49ers
 Paxton Lynch
 QB, Memphis

 

A Frisco a hátratrade következtében nem csak pickekkel gazdagodhat, de behúzhatja a class harmadik legjobb irányítóját is, anélkül hogy nagyobbat reachelne. Nem gondolom, hogy Lynch helye feltétlenül itt van, de a Frisco még úgy sem hagyhatja tovább csúszni, hogy két irányító is a rosterén van.

 

lions 1/16 Detroit Lions
 Jack Conklin
 OT, Michigan State

 

A Lions támadófala borzasztó volt tavaly. Szerencséjükre Conklinnal a hiányposzt találkozik az értékkel is ezen a ponton, így nem lesznek restek kihúzni.

 

Falcons 1/17 Atlanta Falcons
 Josh Doctson
 WR, TCU

 

Tavaly az Atlanta nagyon bekezdett, hogy aztán saját magát ássa el. Ez elsősorban meglepő módon nem a védelmének, hanem az ötlettelen támadójátéknak volt köszönhető. Freeman az idény elején ultra üzemmódban volt, de aztán kicsit visszaesett a játéka, Julio Joneson kívül pedig nem volt más fegyvere Ryannek. Doctson ezen tud változtatni, ugyanis egy nagyszerű elkapóról van szó, aki ráadásul remekül fogja kiegészíteni Jones másik oldalát.

Colts 1/18 Indianapolis Colts
 Noah Spence
 OLB/DE, Eastern Kentucky

 

A Colts támadófala egy nyilvánvaló prioritás. Azonban túl korainak érzem itt behúzni bármelyik bent maradt falembert is. A másik megoldandó feladatra a pass rush-ra azonban már van megfelelő ember. Noah Spence egy kiváló 3-4-es OLB, aki hiányposztra is érkezik.

 

Bills 1/19 Buffalo Bills
 Emmanuel Ogbah
 DE, Oklahoma State

 

A Bills tavalyi sack mennyisége gyalázatos volt, ezen mindenképpen változtatni kell. Ogbah egy sokoldalú játékos, aki Mario williams megüresedett helyén akár kezdővé is válhat.

 

Jets 1/20 New York Jets
 Leonard Floyd
 OLB, Georgia

 

Az irányítókról lecsúsztak, így pedig nem maradt más, mint hogy levadásszák mérkőzésen őket. Leonard Floyd ugyan az első pár prémium prospect mögött kicsit árnyékba húzódott, de a Jets védőjátékán rengeteget segíthet. Ráadásul off ball linebackerként is megállja a helyét.

 

Redskins 1/21 Washington Redskins
 Jarran Reed
 DT, Alabama

 

A Redskins védelme már tavaly is jobban nézett ki, mint vártuk. A defensive line azonban még mindig elbír tehetségeket. Reed pedig itt már kisebb stealnek is mondható. Futás ellen az egyik legkiválóbb játékos ezen a poszton.

 

Texans 1/22 Houston Texans
 Corey Coleman
 WR, Baylor

 

A Texans végre szerzett egy szerintük franchise irányítót. Ahhoz, hogy Osweiler tényleg úgy is nézzen ki, szükség van Hopkinson kívül is célpontokra. Coleman képes Hopkins másik oldalán zavart teremteni, de akár slotban is rendkívül használható.

 

Vikings 1/23 Minnesota Vikings
 Laquon Treadwell
 WR, Ole Miss

 

Bridgewater amióta a Vikingsnál van folyamatosan csak várja a biztos, magas , első számú célpontot. A szabadügynök piacról hozott emberek egytől egyik besültek előtte. Most a draftról kaphat egy igazi nagy méretű elkapót, aki védővel a nyakában is lehúzhatja passzait.

 

Bengals 1/24 Cincinnati Bengals
 Darron Lee
 ILB, Ohio State

 

A Bengals kerete első ránézésre elkapóért kiállt. A három legjobb WR után azonban itt hiba lenne húzni, ugyanis a második körben is találhatnak megfelelőt. Darron Lee pedig szinte már egy nagyobb steal itt. Egy megbízható friss erő, aki ráadásul remek coverage-ben ajándék a Benglasnak.

 

Steelers 1/25 Pittsburgh Steelers
 Mackenzie Alexander
 CB, Clemson

 

Mi másra lehetne szüksége a Steeleersnek mint egy jó corner. Itt pedig még a class egyik első kört érő tehetsége még elérhető. Alexandernél ugyan vannak összetettebb, nagyobb playmakerek, de ő az egyik legjobb coverage corner ebben a classban.

 

Seahawks 1/26 Seattle Seahawks
 Taylor Decker
 OT, Ohio State

 

Wilson többet menekül, mint bármelyik szíriai emberke az utóbbi időben. A támadófal erősítése kulcskérdés tehát számukra a West védelmeinek erősödése miatt. Bár vannak nagyon jó értékben védőfalemberek is itt, de Decker szintén jó value nagyobb hiányposztra.

 

Packers 1/27 Green Bay Packers
 Vernon Butler
 DT/DE Lousiana

 

A Packerstől egy hátratrade se lenne meglepő ezúttal se, ahogy ILB is még mindig jól jönne a csapatba. Butler azonban a 3-4-es defensive end posztjára itt sokkal jobb érték mint bármelyik ILB.

 

Chiefs 1/28 Kansas City Chiefs
 Reggie Ragland
 LB, Alabama

 

A Chiefsben Derrick Johnsonnak már jó ideje hiányzik megfelelő pár. Ugyan egy olyan ILB jobb lenne aki coverage-ben jobb, de Ragland kiválasztása se lenne meglepetés. Futás ellen kiváló, nagydarab játékos félelmetes benyomást kelt a pálya közepén.

 

Cardinals 1/29 Arizona Cardinals
 Ryan Kelly
 C, Alabama

 

A Cardinalsról léptem nyomom azt hallani, hogy win now üzemmód a következő (két) évben. Ehhez pedig a jelenlegi legnagyobb hiányposztokat kell nézniük. Kelly illik ebbe a kategóriába és az első kör végén már megfelelő érték is.

 

Panthers 1/30 Carolina Panthers
 Eli Apple
 CB, Ohio State

 

Norman távozásáig egyértelműen a támadófalba húztam volna a Párducoknak. Így viszont a corner poszt is olyan lyukassá vált, hogy nem engedhetik el szó nélkül Eli Apple-t. Apple ugyan emberezésnél használható csak talán NFL szinten is, de ha ehhez megfelelő taktikát találnak neki, akkor azonnali kezdő lehet Norman helyén.

 

Broncos 1/31 Denver Broncos
 Chris Jones
 DT/DE, Mississippi State

 

Malik Jackson egy kiváló 3-4-es defensive end volt, aki passzsiettetésben volt elsőrangú, de futás ellen is nagyszerű. Ezek mellé kicsit karakterproblémás is volt, több fegyelmezetlen szabálytalansággal sújtotta csapatát. Chris Jones ugyanez pepitában, talán egy csipetnyivel több red flaggel. Elwayt nem igazán szokták érdekelni az ilyenek, ha az adott játékos a pályán kitűnően feledteti a dolgokat. Márpedig Jones az első kör utolsó választásaként tehetségét tekintve ajándék.

 

Az összes végső mock draftunkat megtaláljátok ITT, ajánljuk Draft Guide-unkat és ma éjszakai ÉLŐ Podcastünket is éjjel 1-es kezdéssel.

 

18 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
18 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
bg
bg
2016-04-27 09:33

A Vikings hogy tudta ilyen ügyesen elhéderelni a jól kezdő elkapóit? Petterson? Diggs? Ez a pick szerintem megint hasonló eredményt szülne sajnos, mondjuk a bentmaradt WR-ek közül Treadwell a legjobb, de nem biztos, hogy be is húznám a helyükben.

katonadani
Reply to  bg
2016-04-27 09:36

Diggs nincs elherdálva, de ő hátsó körös volt, jelenleg a legjobb elkapó a csapatban. Patterson rendkívül tehetséges, de “not the brightest cookie”, hogy így fogalmazzak :D

bg
bg
Reply to  katonadani
2016-04-27 10:45

Nekem valamiért úgy rémlik, hogy Diggs-nek örültek, hogy végre egy igazán jó WR, aztán ez kissé alábbhagyott. Nem követem őket annyira, csak hírek szintjén, de akkor ha jól gondolom, ő azért nem egy #1 WR.

katonadani
Reply to  bg
2016-04-27 10:52

nem igazán WR1 felépítés, de elég jó volt tavaly. Ezért kell mellé egy másik elkapó, holnap megmondom kit gondolok hozzájuk :)

katonadani
2016-04-27 10:28

csomó pickről leírnám a véleményem, de inkább várok a saját mockomig :D

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  katonadani
2016-04-27 11:31

nyugodtan leirhatod, már senki nem másolja le. Meg ugy is érdekel h ki hova miért nem , hogy közbe a sajátodat nem lövöd le.

katonadani
Reply to  Leonidasz007
2016-04-27 11:35

nope, megtartom magamnak, még balentin és renningan módosíthat :D

katonadani
Reply to  Leonidasz007
2016-04-28 12:32

no akkor mivel elkészültem, mondom a fontsabbakat:
– Nem Tunsil lesz az 1/3 :)
– Floyd sokkal hamarabb megy ki
– Jack is csúszik, de ezt már te is mondtad azóta :)
– Billings nekem nagyon magasan van
– Ryan Kelly nem megy a Redskinsen túl, de inkább a Coltson túl

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  katonadani
2016-04-28 15:05

Floydot is mondtam azóta

Rpi
Rpi
2016-04-27 17:02

Ha a Falcons WR-t huz, Dimitroff elmehet a..

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  Rpi
2016-04-27 19:11

Azota mar uj elkepzelesem van a Falconshoz ami lehet hogy életszerubb de mar nincs idom ujrairni (darron lee, csak h megmaradjon az utokornak)

Rpi
Rpi
Reply to  Leonidasz007
2016-04-27 19:59

Igy mar jobban hangzik. :)
De Leonard Floyd most a legnepszerubb prospect az Atlantanal, allitolag el van tole ajulva a FO.

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  Rpi
2016-04-27 20:20

Floyd amugy nekem is sz egyik kedvenc prospectem :D mindjuk en 3-4 es rendszerbe huznam olb-nek de 4-3 ba is elmegy ja

katonadani
Reply to  Rpi
2016-04-27 20:40

Floyd nem lesz ott bent, szinte biztos vagyok benne

Rpi
Rpi
Reply to  katonadani
2016-04-27 22:51

Akkor valoszinuleg TD lemegy Cravens-ert. Legalabbis remelem.

Leonidasz007
Leonidasz007
2016-04-28 08:14

Na ezek valtoztak azota: 1. Falcons lb huz. 2. Floyd korabban megy ki. 3. Hawks nem ol-t huz. 4. Jack csuszik

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x