Connect with us

Hír

Marvin Lewis hosszabbított

A Cincinnati Bengals egy évvel meghosszabbította az edző Marvin Lewis szerződését, így egészen a 2017-es szezon végéig marad. Hogy ez jó vagy nem, elég fogós kérdés.

NFL: Cincinnati Bengals at Cleveland Browns

 

Szögezzük le már az elején, hogy Marvin Lewis nem egy rossz edző. Az a csapatépítési filozófia, amit vele a Bengals folytat, szimpatikus. Remekül tud csapatot építeni, mióta megtalálta az irányítóját (Andy Daltont), azóta a csapat 5/5-ször bejutott a rájátszásba és 10 győzelmet átlagolnak szezononként (tavaly a csere AJ McCarronnal sem romlott jelentősen a teljesítmény). Négyszer nyerte meg azt a csoportot, ahol a Baltimore Ravens és a Pittsburgh Steelers kvázi korszakos csapatai tevékenykednek. Karrierje során 112 győzelem mellett 94 vereséget és 2 döntetlent ért el, az utóbbi öt évben ez a szám 52-27-1. 13 év alatt összesen hétszer vezette rájátszásba a csapatát, ami egy remek arány, a probléma ott van, hogy egyszer sem sikerült nyerni. Andy Daltonnal zsinórban négyszer buktak a Wild Cardban.

 

És ez az igazán nagy dilemma. Lewis remekül kezeli Daltont, az öltözőben szeretik, nyer vele a csapat és relatíve kordában tudja tartani Vontaze Burfictéket. Az más kérdés, hogy amikor nem, az rájátszásgyőzelmekbe kerül. A Bengalsszal kapcsolatban kontrasztnak nekem mindig a Giants jut eszembe, akik legjobb esetben négy évente jutnak rájátszásba, de akkor viszont Super Bowlt nyernek. Mi a jobb: minden szezonban ott lenni a legjobbak között, vagy évekig szívni, hogy majd egyszer összejöjjön? Ráadásul nincs garancia arra, hogy Lewis leváltása olyan pozitív eredményt hozna, mint John Fox lecserélése Gary Kubiakra. Egy új edző, egy új felfogás, egy új rendszer könnyen tönkreteheti az amúgy jól működő gépezetet. Valószínűleg 2017-ig kap haladékot Lewis, ha addig nem sikerül előrelépést produkálni, akkor megköszönik a munkáját.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!