Connect with us

Magyar foci

Rohadt jó meccsen nyert a Tigers

Hideg idő, szél és eső, hosszabbításba torkolló, végig izgalmas mérkőzés – ez várt Nyíregyházán a Tigers – Wolves mérkőzésen. Kamerázás közben annyira lefagyott az kezem, hogy nem tudtam bekapcsolni a telefont, szétfagytam, de megérte kimenni. Ennél nagyobb dicséret pedig nem kell egy hazai mérkőzésnek.

 

DSC_3167

 

A Nyíregyháza Tigers és a Budapest Wolves is 1-1-es mérleggel várta a találkozót. Mindkét csapat bizonyítani akart, kellett a győzelem, ennek megfelelően oda is tették magukat. Hosszabbításos meccsen, 30-24-es arányban nyert a Nyíregyháza, ami elsőre talán meglepő, de a mérkőzés alapján inkább a Wolvesra nézve hízelgő.

 

Hideg van, futni kellene

 

Az, hogy a viharos szélben és záporozó esőben nem passzoltak sokat az irányítók, teljesen rendben van. A mérkőzés összes TD-je futott volt, de ami érdekes, hogy a Wolves passzjátéka Bencsics Márkkal a kanyarban sem volt a Tigerséhez képest. Nem mintha Bencsics rosszul játszott volna, de hirtelen nem emlékszek, hogy lett volna sikeres passza. Esetenként elképesztő, már-már NFL-t idéző mozdulatokkal passzolt, de minden labdáját elejtették. A legfájdalmasabb egy a célterületen elejtett touchdown passz volt 24-21-es hátránynál 2:10-zel a mérkőzés vége előtt. Nem voltak formában az elkapók. Ellenben a futójáték működött, Bencsicsnek volt egy 60-70 yardos futott TD-je és 40 yardos futása is, de volt 80 yardos futott TD-is a részükről. Igazából emiatt lett szoros a mérkőzés.

 

DSC_3125

 

A Tigers szerintem sokkal szebb focit a játszott. Míg a Wolves egy-egy nagy játékból szerzett pontokat, addig a Tigers hosszú drive-okat vezetett és szisztematikusan építette fel a támadásait. Persze döntő többségben futottak, de pár szép nagy passzjáték is összejött. Viszont a Farkasokkal ellentétben rengeteg érthetetlen hibával nehezítették meg a dolgukat. De volt például az első félidő végén egy 3&hosszút és 4&hosszút is szépen megcsináltak, majd 9 másodperccel a lefújás előtt, 11 yardra a TD vonaltól egy rossz snap, fumble, labdavesztés. Mindezt 14-7-es hátrányban. A legborzasztóbb mégis az volt, hogy egy hosszú drive után megszerzett vezetést rögtön a következő Wolves játékkal elherdáltak.

 

Az utolsó két perc és a hosszabbítás

 

Fentebb írtabb, hogy a Wolves elkapója elejtett egy TD-t két perccel a meccs vége előtt. Ezután a Tigers rögtön labdát szerzett és szépen égették az órát. Másfél percnél hívtak egy passzjátékot, az elkapó pedig addig küzdött a labdával, míg ki nem verték a kezéből és mezőnygól távolságon belül el nem hagyta a labdát. A nyíregyháziak szerencséjére a védelem a helyén volt, így megúszták field goallal: 24-24. Ezután a Tigers megpróbált visszatámadni és egy rossz passz után eladták a labdát, négy másodperccel a lefújás előtt hosszú field goal kísérlet a Wolvesnak, de hátszéllel. Viszont rossz volt a snap, a rögtönzött passzjátékból pedig interception lett. Hosszabbítás.

 

A HFL-ben hosszabbításkor az ellenfél 25 yardosáról jönnek a csapatok, mindkettőnek van lehetősége támadni és addig megy az adok-kapok, amíg különbség nem alakul ki. A Tigers kezdte a hosszabbítást és meg is szerezte a majdnem győzelmet jelentő TD-t, de az elsőre sikeres extrapontot meg kellett ismételni. Az újrarúgást a Farkasok blokkolták, így Bencsicsék visszajöhettek a pályára. Passzjáték nem volt, helyette főleg irányító futásokkal operált a csapat és el is jutottak a két yardosig, de a remeklő Tigers védők előbb 3&2-re, majd 4&2-re is megfogták Bencsicset, ezzel megnyerve a mérkőzést.

 

DSC_3147

 

Összegzés:

 

A védelmek nagyon rendben voltak, bár esetenként az volt az érzésem, hogy Detroit Lions meccset nézek, mert a támadófalak nem nagyon voltak a helyzet magaslatán. Az irányítóknak folyamatosan menekülniük kellett, a futóhoz gyakran hamarabb értek oda a védők, mint az irányító.  Ez szerintem általános probléma a magyar fociban és nem is feltétlenül a játékosok kvalitásaival, hanem a blokkolási sémákkal és technikával van gond. Bár egy jó támadófalat NFL szinten is az egyik legnehezebb összerakni. A Tigers ezzel együtt is meggyőző volt és kreatívan játszott, csak kevesebb nagy játékot kellene engedni, mert meglehet a rájátszás. Örülhetett a sok nyíregyházi, a hazai szektor a pocsék idő ellenére is tele volt. A Wolves pedig nehéz helyzetbe került, 1-2-ről nem lesz egyszerű.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!