Connect with us

Draft

Top10 legnagyobb csere az utóbbi 20 évben

Összeszedtük az utóbbi 25 éve legnagyobb cseréit és győztest/vesztest is avattunk. És nem, nem az RGIII viszi a prímet.

 

10. Chargers – Falcons -> Michael Vick, QB, 2001

 

Atlanta Falcons kapta: 1/1
San Diego Chargers kapta: 1/5 + 3. kör

 

Nem egy hatalmas biznisz, de sokad dob rajta, hogy a Chargers az 1/5-ös pickkel behúzta LaDainian Tomlinsont, az utóbbi évtizedek egyik legjobb futóját. Tomlinson ötszörös Pro Bowler és MVP lett, vezérletével 9 év alatt ötször jutott rájátszásba a Chargers.

 

Michael-Vick-Dog-Fighting

 

Vick lett minden idők első afroamerikai 1/1-ese, de a Falconsnál eltöltött 6 éve alatt csak egyszer jutott rájátszásba a csapat – bár ő háromszor is Pro Bowler lett. Ráadásul nem sokkal a nagy szerződése megkötése után lecsukták kutyaviadalok miatt. Nem áldozott rá sokat a Falcons, de így is vesztesei a trade-nek.

 

Győztes: San Diego Chargers

 

9. Browns – Bills -> Sammy Watkins, WR, 2014

 

Buffalo Bills kapta: 1/4
Cleveland Browns kapta: 1/9 + 2015-ös évi 1. és 4. kör

 

Sammy Watkinsnak két év alatt 2000+ yard és 15 TD jött össze, ami nem rossz, de talán ő a leggyengébb a 2014-ben kiválasztott első körös elkapók közül. A Bills egyszer sem került rájátszásba a draftolása óta, egyelőre nagyon nem szolgálta meg az árát.

 

A Browns jól járt a cserével, csak ők meg szokás szerint elbénázták. Még 2014-ben felmentek a corner Justin Gilbertért, aki totális bust, tavaly pedig a center Cameron Ervinget választották. Utóbbiban van minden remény.

 

Nyertes: Buffalo Bills, de csak mert a Browns alacsonyra tette a lécet.

 

8. Browns – Falcons -> Julio Jones, WR, 2011

 

Atlanta Falcons kapta: 1/6
Cleveland Browns kapta: 1/27, az évi 2. és 4. kör + a 2012-es 1. és 4. kör

 

A Falcons rengeteget áldozott be Jonesért, de kijelenthetjük, megérte. Jones All Pro elkapó, abszolút nem rajta múlott, hogy ötből csak kétszer került rájátszásba a Falcons.

 

julio-jones-nfl-preseason-tennessee-titans-atlanta-falcons

 

A Browns felment az 1/21-re és behúzta Phil Taylort (DT), aki nagyon mellé ment. A következő évi első körös pickkel kiválasztották az irányító Brandon Weedent, a hátsó körös választások pedig szokás szerint mentek a kukába.

 

Nyertes: Kérdés nélkül az Atlanta Falcons

 

7. Cardinals – Chargers –> Ryan Leaf, QB, 1998

 

San Diego Chargers kapta: 1/2
Arizona Cardinals kapta: 1/3, 2. kör + 1999-es évi első kör, háromszoros Pro Bowler futó Eric Metcalf

 

Ryan Leaf minden idők egyik legnagyobb bustja lett az NFL-ben, csúnyán megjárta vele a Chargers. A Cardinals sem járt jobban, az 1/3-ra húzott Andre Wadsworth közel akkora csalódás lett, a futó Eric Metcalf egy évet volt a csapatnál, a következő évben kiválasztott David Bostonnak (WR) egy jó szezonja volt.

 

Nyertes: csak vesztesek vannak.

 

6. Chargers – Giants -> Eli Manning, QB, 2004

 

San Diego Chargers kapta: Philip Rivers, 3. körös pick + 2005-ös évi 1. és 5. kör
New York Giants kapta: Eli Manning

 

Nem mondanám, hogy Rivers rosszabb lenne, mint Eli Manning. Az a Giants a két Super Bowlját nem elsősorban miatta nyerte, ettől függetlenül, a Giants egyáltalán nem panaszkodhat. A Chargers is jól járt, szereztek maguknak egy franchise irányítót, egy Pro Bowler rúgót (Nate Kaeding), valamint egy All Pro és sack leader LB-t (Shawne Merriman).

 

Nyertes: mindenki.

 

5. Titans – Rams -> ?

 

Egyelőre nehéz mit mondani a dologról, de ITT összefoglaltuk a nyerteseket és veszteseket.

 

rams-titans trade

 

4. Browns – Eagles -> ?

 

Erről ITT írtunk bővebben. Egyébként azért van előrébb ez a csere, mert az Eaglesnek Kicko Alonsót és Byron Maxwellt is fel kellett közvetve áldoznia hozzá.
3. Raiders – Tampa Bay –> Jon Gruden, HC, 2002

 

Oakland Raiders kapta: 2002-es 1. és 2. kör + 2003-as 1. és 2. kör + 8 millió dollár

Tampa Bay Bucs kapta: Jon Gruden

 

Azért került fel a trade a toplista dobogójára, mert nem nagyon szoktak edzőkkel bizniszelni, ráadásul a Tampa hatalmasat szakított a dolgon: megnyerték a Super Bowlt pont a Raiders ellen, valamint négy éven belül háromszor is rájátszásba jutottak. Másrészt pedig mind a négy kapott cetlit elherdálta a Raiders, egyik játékosuk sem lett pro bowler.

 

Nyertes: Tampa Bay Bucs

 

2. Rams – Redskins –> Robert Griffin, QB, 2012

 

Az RGIII-trade-et még korábban, de igen alaposan kiveséztem (ide kattintva olvasható). Amit anno leírtam, ma is tartom, a Redskins a trade nyertese.

 

rg3-hulk-helmet-400

 

1. Redskins – Saints -> Ricky Williams, RB, 1999

 

New Orleans Saints kapta: 1/5

Washington Redskins kapta: 1999-es évei 1., 3-7. pickek + 2000-es évi 1. és 3. körös pick

 

Mike Ditka annyira imádta Ricky Williamst, hogy amit csak tudott, odaadott érte. Nem mondhatni, hogy bejött az üzlet: Williams három évet játszott a Saintsben 3000+ yardért, de két első körösért sikerült Miamiba cserélni. Tehát mentették, ami menthető volt.  Egy rájátszás lett a dologból.

 

Redskins oldalról sem sokkal rózsásabb a helyzet. Bár lett egy HoF kaliber Champ Bailey-ük és egy hatszoros pro bowler Chris Samuelsük (OT), 1999 és 2004 között mindössze egy rájátszás jött össze.

 

Nyertesek: mondjuk úgy, hogy senki nem bukott nagyot.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!