Connect with us

Minden ami NFL

NFL top100 – első rész (100-91)

Az NFL a draftot követően az aktív játékosok szavazatai alapján minden évben összeállítja a következő szezon legjobb 100 játékosának listáját. Ez idén sem történt másképp, összeállt a lista, első körben pedig a top 100 utolsó tíz helyezettjének rangsora álljon itt. Érdekesség, hogy a 10 játékosból 8-an nem szerepeltek a tavalyi listán.

 

100. Derek Carr (2015: nem szerepelt)

 

A harmadéves irányító már első évében is ígéretesnek tűnt, azonban Amari Cooper tavalyi draftolásával egy olyan megbízható mélységi célpontot kapott, aminek köszönhetően az irányító játéka és eredményei is elismerésre adnak okot. Carr tavaly majdnem elérte a 4000 passzolt yardot és újonc évében összehozott 21-21-es TD/INT mutatóját 32-13-ra módosította. Mi ez, ha nem előrelépés?

042715-carr-cp

 

A plusz egy éves rutin és a Kelechi Osemelével erősített támadófal szintézisének eredményeképp a következő szezonban még jobb számokat produkálhat Carr, érdemes lesz tehát odafigyelni a harmadéves irányítóra.

 

99. Cameron Jordan (2015: nem szerepelt)

 

Ha egy játékos szerzi a csapat egész évben bemutatott sackjeinek harmadát az két dolgot jelenthet. Vagy annyira rossz a pass rush, hogy alig jutnak el a védők az irányító földre viteléig, vagy egyszerűen csak az adott játékos ennyire jó. A New Orleans elmúlt szezonbeli védelmének talán egyetlen vállalható tagja az a Cameron Jordan, aki Junior Galette távozásával elsőszámú pass rusherré vált a Saintsben, ligaszinten pedig a legjobb 10 defensive end között biztos helye van.

 

98. Jarvis Landry (2015: nem szerepelt)

 

A két évvel ezelőtti draft class elkapók tekintetében nagyon mély és erős volt, mindenki elsőszámú elkapóvá vált gyakorlatilag az első körös választások közül. Nincs egy másképp Landryvel sem, aki újonc évében a legtöbb elkapással rendelkezett, de nem volt kimondottan első számú célpont Mike Wallace és Charles Clay mellett. Az ő távozásukat követően kétségkívül Tannehill kedvenc játszópajtásává vált. 1100 elkapott yard fölött zárta a szezont, 110 elkapással, egyedül a TD-k száma miatt marad el „évfolyamtársaitól”, Beckhamtől, Evanstől, Robinsontól.

 

97. Richie Incognito (2015: nem szerepelt)

 X159705_TK1_768

A miami botránya miatt sokan elrettentek a játékos szerződtetésétől és a Buffalo Bills szurkolói sem voltak teljesen meggyőződve arról, hogy jó választás-e az öltözőbe egy ilyen személyiség Rex Ryan és a többi seggfej mellé. Incognito sokszor elmondta, hogy mennyit köszönhet a Bills vezetőségének, hogy adtak neki még egy esélyt, ezt az esélyt pedig meg is hálálta. Marshall Yanda mögött a liga második legjobb guardja volt idén, karrierjének legjobb évét tudhatta maga mögött, Pro Bowler és All-Pro első csapatba is bekerült. Ennek jutalma egy hároméves szerződéshosszabbítás lett a Bilsszel és egy 97. hely a listán.

 

96. Sammy Watkins (2015: nem szerepelt)

Év elején nagyon nem úgy nézett ki, hogy Watkinsnak helye lehetne a listán. A sérülései és a folyamatos hisztijei a játékán is meglátszódtak, novembertől kezdve viszont elképesztő formajavuláson ment keresztül és utolsó 9 meccsén 900 yardot hozott össze, amivel átlépte az 1000 yardos határt Landryhez hasonlóan. Annyi különbséggel, hogy neki kevesebb meccsen és kevesebb elkapásból is sikerült ezt elérnie, valamint 9 TD-je is eredményesebbé teszi miami kollégájánál.

 

95. Mike Daniels (2015: nem szerepelt)

hi-res-a62d72feaed736a83eb01ee53eeab6ee_crop_north

Daniels nem magaslik ki sem a szerelések, sem a sackek számában és a nagyon látványos megmozdulások sem gyakoriak nála – utóbbira persze a fal belsejében nem sok esély van. Amire viszont lehetősége nyílik, azt remekül teszi: darál és aprít. Legyen szó akár a futás megállításáról vagy pass rush-ról, kifogástalanul brusztol mindkét esetben és foglalja le az ellenfél támadófalának tagjait, teret adva így Matthewsnak és Peppersnek az önmegvalósításra.

 

94. Gary Barnidge (2015: nem szerepelt)

 

Már negyedik éve tagja a Browns keretének, de szerintem a legvérmesebb Cleveland szurkolók sem hallottak róla – ők ugyanis LeBront és a Cavset figyelik –  különösebben a tavalyi évig. Jordan Cameron távozásáig esélye sem volt szinte pályára kerülni, tavaly viszont hatalmasat dobbantott. A feldúlt és kilátástalan Browns offense ékköve volt, gyakorlatilag az egyetlen biztos pont a skillpoziciós játékosok közül. 1000 yard fölé és 9 TD-ig jutott, egyértelmű helye van a legjobbak között a tavalyi éve alapján, ráadásul idén is hasznos tagja lehet a Brownsnak, hiszen Hue Jackson imádja bevonni minden elkapóját a játékba.

 

93. Jeremy Maclin (2015: 61. hely)

 

Philadelphiában rá volt építve a támadójátékok jó része, ezzel szemben a run-heavy Chiefsnél kicsit háttérbe szorult az elkapó. Ezzel magyarázható a tavalyi évi helyezéséhez viszonyított visszaesés, azonban figyelembe véve, hogy egy olyan irányító mellett is sikerült 1000+ yardos és 8 touchdownos szezont lehúznia, aki nem arról híres, hogy a szélső elkapóit keresse, mindenképpen figyelemreméltó. A Chiefs azt kapta az érkezésével, amit vártak tőle: minőségi, megbízható WR-t.

 

92. Andrew Luck (2015: 7. hely)

 

Én azt sem igazán tudom hova rakni, hogy kerülhetett egyáltalán a listára Luck, aki sérülések miatt összesen hét meccsen tudott pályára lépni kezdőként, azok közül pedig írd és mondd kettőt tudott megnyerni. A Colts egész éves szenvedése meglátszott Luck hiányán, de akkor sem voltak sokkal meggyőzőbbek, ha a franchise QB állt a center mögött. A játékosok viszont úgy gondolhatták, hogy egy elég szerencsétlen szezon nem befolyásolja a top100-as listára kerülést, ezért is maradhatott a kiválasztottak között Luck.

andrewluck

 

Az mondjuk nem kérdés, hogy Luck alapjában véve top100-as játékos és ha képes lesz egészséges maradni és az eddigi teljes szezonos teljesítményét hozni, akkor indokolt helye lesz a jövő ilyenkor ismét elkészülő listán (nem úgy, mint most).

 

91. Travis Kelce (2015: nem rangsorolt)

 

Két éve robbant be szinte a semmiből olyan lendülettel, hogy idén simán várhattunk volna tőle egy elit tight endhez méltó, 1000 yardos szezont. Ehhez képest Kelce kottára lemásolta idén a 2014-es szezonját 13 yard különbséggel. Persze nem rosszak ezek a számok, a fejlődésre pedig minden esély megvan, hiszen Maclin után egyértelműen ő Alex Smith választottja, ha passzjátékra kerülne sor.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!