Connect with us

Draft

Draft-értékelő – csillaghullás New York kék felén

Rengeteg erősítés érkezett New Yorkba a holtszezon során, így minden Giants drukker egy fokkal felszabadultabban várhatta a 2016-os NFL Draftot, ahol szinte tényleg csak a maroknyi hiányposztra és a mélyítésre kellett koncentrálni. A támadófal mellett leginkább a védelembe kellett az erősítés, melyet sikerült is valamilyen szinten megoldani, és azért érkezett nem egy luxus pick is a támadók közé. És hogy mi a közös bennük? Mindannyian sztárok a maguk módján.

 

1/10 Eli Apple, CB, Ohio State

Amekkora megdöbbenéssel fogadtuk ezt a választást, most – kis túlzással – körülbelül ugyanakkora a megelégedettségem Jerry Reese döntésével. Nagyjából bárkit el tudtam volna képzelni ezen a helyen a Giantshez, csak Apple-t nem. Nem ő volt a legjobb elérhető corner, sőt még csak nem is igazán illik az Óriások védelmi sémájába, de vitathatatlanul egy nagyon jó képességű védőről beszélünk. Ott van a csapatban DRC (Doesn’t Really Care) és a frissen, egy talicska pénzért igazolt Jenkins, de mögöttük nem nagyon van elfogadható mélység, így indokolt volt a CB-pick, ha nickel formációban nem valamelyik safetyre akarják bízni a slot elkapót. Ha átállnak egy sokkal inkább emberezős védelmi felfogásra, akkor Apple nagyon jól fog tudni teljesíteni, viszont ha inkább maradnak a zónázásnál, akkor bajban lesz Eli (nem Manning, ő Elisha), mert hasonló feladatot nem nagyon kellett ellátnia korábban. Összességében, a draft hajnalán egy gyenge C-re értékeltem volna ezt a húzást, most inkább hajlok egy erős B felé.

 

apple_workout

 

2/40 Sterling Shepard, WR, Oklahoma

Azt gondolom, hogy ez a húzás vitte a prímet a Giants egész draftján, gyakorlatilag egy első körös tehetséget kaptak meg a második eleje tájékán. Ha mindez még nem lenne elég, Shepard tökéletesen illeszthető be a támadó rendszerbe, oda, ahova Ruben Randle képtelen volt beleszokni. Hasonlóan OBJ-hoz, Shepard is úgy jött ki az egyetemről, hogy valamennyi útvonalat képes megfutni, ami nem kis erény egy újonc elkapónál. Sokan gondolják, hogy csak a slotra van limitálódva, de szerintem hamar rá fog cáfolni erre az állításra, mert igenis a szélen se érzi kényelmetlenül magát. Mindezek ellenére, sokat fogják a pálya közepén használni, hiszen ott árthat a legtöbbet. Én azt sem zárnám ki, ha egy 80-90 labdát begyűjtene a szezon során, és az ORoY-díj egyik titkos várományosaként tartom őt számon.

 

shepard

 

3/71 Darian Thompson, S, Boise State

Egy újabb parádés húzásnak tartom Thompson kiválasztását, hiszen az egyik legjobb safety a classban, aki nem ért meg egy első kört, viszont egy másodikat bőven, és így, hogy lecsúszott a harmadikba, nagyon jó értéken érkezett. Ebben a Giants védelemben első napos kezdőnek kell lennie Landon Collins mellett. Óriási vezéregyéniségről beszélünk, aki kellőképp tudja tüzelni a társait, hatalmas versenyszellem lakozik benne, és ez nagyon hiányzik a kékek védelméből. A Broncos védelmének vezére volt, rengeteg labdát kapott le a levegőből, és nagyon jól tudott futás ellen is fellépni és hatalmasat ütni a labdás emberre. Legnagyobb hibája, hogy sokat improvizál, és ennek köszönhetően sok nagy játékot csináltak róla. Többször választott rossz szöget a labdás ember támadásánál, és arra is volt példa, hogy nagyobb hátrányban teljesen elvesztette a koncentrációját, hibát hibára halmozott. A gyengeségei ellenére úgy gondolom, hogy hasznos tagja lesz ennek a védelemnek, főleg úgy, hogy a védőfal is brutális, mely sokat segíthet a secondary tagjainak munkájában.

 

thompson

 

4/109 B.J. Goodson, LB, Clemson

A Big Blue folytatta a nevesebb egyetemek tehetségeinek kiválasztását, így érkezett meg Goodson is, aki a Clemson Tigers tackle-gyárosa volt a tavalyi szezon során. Ha van lyukas pozíció, akkor az a linebacker, ahol nem nagyon van kezdő kaliberű játékos a rosteren, így bőven elkélt az erősítés. egy brutálisan erős, fizikális védőről beszélünk, aki futás ellen könnyen le tud válni a blokkokról és egyből támadni tudja a labdás embert. Tökéletesen illik a 4-3 MLB szerepkörbe, ahol azonnal kezdő is lehet. Hátránya, hogy csupán egy évig volt kezdő, és atletikus képességei némileg limitáltak, így a 3rd down szituációknál azért bőven bajban lehet. Fejlődnie kell, hogy ténylegesen minőségi kezdőjátékos legyen, de minden adott, hogy egy középső körös meglepetés játékos legyen 2016-ban.

 

5/149 Paul Perkins, RB, UCLA

Eddig is dúskált a csapat a kiváló választásokban, és Perkins draftolásával is csak még egy strigulát húzhatunk ebbe a sorba. Nem egy hatalmas termetű futó, sőt inkább a kisebbek közé tartozik, de játékát látva ez nem nagyon mutatkozik meg negatívumként. Én egy mini Shady McCoyt vizionálok benne, aki egy ilyen tökéletes sideline-to-sideline running back. Nagyon veszélyes a szabad területeken a labdával a kezében, szinte lehetetlen rajta megcsinálni a szerelést. Nagyon hasznos játékos lehet a backfieldről kimozogva, talán még Vereennél is veszélyesebb játékos a játék ezen elemében. Mivel elég kis termete van, ezért inkább limitált szerepkör szabható rá, hiszen a blitz ellen bajban lehet, és nem igazán fog tudni az NFL-kaliberű védőfalak között lubickolni, ha belső futást hívnak rá. A végső keretben garantált helye van, és egy újabb dimenziót nyithat az amúgy sem gyenge Giants támadósorban.

 

perkins

 

6/184 Jerrell Adams, TE, South Carolina

Reese és csapata végig a biztosra ment, nagy neveket húztak ki a nagyobb egyetemekről. Ezt a sort Adams se szakította meg. Nem gondolnám, hogy mondjuk a TE poszt nagyobb need, mint bármelyik pozíció a támadófalban, de ebben a szituációban inkább lehet jó képességű tight endet húzni, mint minőségi mélyítést a falba (azt korábban lehetett/kellett volna megoldani). Adams blokkolásban kifejezetten jó, és elkapásban is tud jeleskedni, valamint igen gyorsnak is számít ezen a poszton. Gyorsasága ellenére nem kifejezetten atletikus és a labdát sem mindig tudja konzisztensen elkapni, de a hatodik körben kiváló értéket képvisel. Nem gondolom, hogy Larry Donnell hosszú távon a csapatnál fog maradni, viszont a Will Tye-Jerrell Adams duó hosszú évekig segítheti a Giants passzjátékát.

 

Nem sok csapatnak sikerült annyira jól az idei játékosbörze, mint a New York Giantsnek, akik mind a hat választásukat egy, már magasabb szinten is bizonyított játékosba fektették. Az első kör vitatott választását leszámítva nagyon jó értéken érkeztek kiváló tehetségű játékosok, akik rendre új színt vihetnek a csapatba és közelebb vihetik a kékeket a csoportgyőzelemhez és playoff szerepléshez. Egyetlen furcsaságot lehet csak észrevenni, hogy nem hoztak senkit a támadófalba, de ettől függetlenül is kiválóan munkálkodott a Giants front office, megérdemlik a gratulációt.

 

Értékelés: A

 

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!