Connect with us

Magyar foci

Acélból gyúrt kolompot magának a Cowbells

A hétvégi forduló során nem kis izgalmak vártak a magyar szurkolókra, hiszen a HFL tabella második helyén tanyázó Budapest Cowbells együtteséhez látogatott a forduló előtt még veretlen, és a listát vezető Miskolc Steelers. Sajnos, nem a legpozitívabb események előzték meg a mérkőzést, hiszen a Győr Sharks ellen brutálisan és érthetetlen módon szabálytalankodó Dion Williamst örökre eltiltotta a szövetség minden hazai MAFSZ-rendezésű sporteseménytől. Az eltiltás vitathatatlan döntés, azonban sokan túlzásnak vélik, hogy a szövetség ezt véglegesen gondolta. Ha elejét akarjuk venni az ilyen és ehhez hasonló megmozdulásoknak, akkor biztosan nem túlzó ez a döntés, hiszen sem játékos, sem edző, sem pedig szurkoló nem szeretne még egyszer ilyet tapasztalni.

 

A találkozóra terelve a szót, a mérkőzés előtt és a szünetben is nagyon csinos cheerleaderek táncoltak a kilátogató szurkolóknak (leginkább a férfiaknak), kapható volt igazi amerikai hotdog, és a szurkolásra intenzitásáról sem ejthetünk egyetlen rossz szót sem, hiszen a Cowbells vezérszurkolója és fanatikusai végig kolompoltak, buzdították a védőket és támadókat egyaránt. Az esős idő ellenére nem ázott meg senki, hiszen fedett lelátó alatt lehetett élvezni az eseményeket.

 

13230942_10209848218388869_804441808_o

 

1. félidő

 

A párharc minőségére nem lehetett panasz, nem úgy az időjárásra, mely nem kímélt sem játékost, sem szurkolót. A találkozót zuhogó esőben kezdték meg a csapatok, tehát nem jött be a Cowbells előrejelzése, elmaradt a szép idő. Pénzfeldobás után a hazai csapat a kirúgás mellett döntött, és Troy Rice (#1) visszahordása után, a vendégek támadhattak a 25 yardosról. Döcögősen indult a gépezet, de ismét a Miskolc legnagyobb sztárja villantott 3. és soknál egy szép elkapással, így folytatódhatott a támadássorozat. A Bells védelem azonban megint nem kezdett álmosan és hamar leparancsolta az Acélosok támadóit a pályáról, jöhetett a punt. A rúgásnál viszont odaértek a Kolomposok, hamar földet ért a labda, és jó mezőnypozícióból támadhatott vissza a budapesti alakulat.

 

A kezdő irányító ezúttal Váry Tamás (#7) volt, így az is világossá vált, hogy a korábban – QB-ként – bizalmat nyerő Czirók Márton (#15) ezúttal elkapót fog játszani, hiszen ezen a poszton nagyobb szükség volt a tehetségére. A Cowbells támadói is lassan kezdtek, egyből megállították őket a miskolci védők, de a puntnál egy offside után visszanyerték a támadás jogát a hazaiak. Jött Váry és kedvenc elkapója, Czirók, aki egy gyönyörű elkapás után a komplett Steelers hátsó sort faképnél hagyva és több szerelési kísérletből kiszabadulva megszerezte a találkozó első hatpontosát. Az extra pont azonban nem sikerült, Magyar Csanád (#13) célzott pontatlanul az esős, szeles időben (6-0).

 

Egy gyenge kirúgás után a Miskolc közel félpályáról támadhatott. Vasyl Jordan (#9) elég jól mozgatta a támadókat, földön és levegőben is veszélyes volt egyaránt, és továbbra is leginkább Rice volt az elsőszámú célpontja. Szépen meneteltek a vendégek, mikor egy rossz passz után a hazai #1-es, Németh Márton halászta le a labdát, ezzel teljesen feltüzelve a szurkolókat. Óriási kolompolás-sorozat után jött újra a Bells offense. Innentől fogva szabadult el a szörnyeteg, Cseperkáló Péter (#49) alias Csepi Peti gyakorlatilag belső és külső futásoknál is foghatatlan volt. A drive-ot megszakította az első negyed vége, de ez nem azt jelentette, hogy leállt volna a Cowbells gépezet. A vörös zónán belül újra Cseperkáló kapta a labdát, és egy szép futás után, újabb 6 pontot rajzolt fel a táblára. Az extra ezúttal is kimaradt, 12-0 volt ekkora az állás.

 

Kicsit furán sikerült kirúgás után (talán onside akart lenni), az Acélosok szedték össze a disznóbőrt. Jordan ezúttal másik kedvencét, a 17(!) éves Jónás Mátét (#25) vette elő, aki gyönyörű elkapás után az ellenfél térfelének közepéig juttatta el egységét. Ezután borzasztó védekezést mutattak a hazainak, melynek az első miskolci hatpontos lett az eredményt, Leon Milosevics (#6) végezte kiválóan a dolgát az elkapás után. Az újrarúgott extra pont sikerült, lőtávba került újra a Steelers, 12-7-re módosult az állás.

 

13214760_10209848222188964_1967411055_o

 

A kirúgás után Czirók futott vissza szépen a labdával, de nem sikerült elszabadulnia. Jött újra a Bells trió: Váry, Cseperkáló és újfent Czirók villogott, de a leginkább a futás volt domináns ebben a sorozatban, a hazai irányító is szépen tudott megoldani lábon egy harmadik kísérletet. A miskolci védők azonban összeszedték magukat, és megállították az ellenfelet, kikényszerítve egy újabb puntot. Ekkor viszont egy hatalmas hiba következett, 13(!) védő volt a pályán, így jöhettek vissza a Bells támadói, de a Steelers védelem nem lankad, maximális fordulaton pörögtek, sackelni is sikerült Váryt a drive végén.

 

Jöhettek újra Jordanék, de a rutinos irányító újabb hibát vétett, labdája megint a Cowbellsnél landolt egy interception formájában. Karim Trabelsi fiai ezúttal könyörtelenek voltak, nem hagyták levegőhöz jutni a védőket, és Váry újabb TD-t osztott ki, ezúttal a 3-as számú Kocsis Péter húzta le a passzt. Az elrontott rúgások után most fennmaradtak a támadók, és Váry passzából, Zsikla Zoltán (#9) tett fel újabb két pontot a táblára (20-7)

 

Nem sokat vacakoltak a hazaiak, újra rámentek az onside kickre, ezúttal sikerrel jártak, így maradhatott náluk a labda. Leginkább Cseperkálót tömték labdával, és egy nagyszerű futás után újra elszabadult, viszont sárga zászló volt a pályán, és holdig miatt visszafújták. Sikertelen harmadik kísérlet után maradtak fenn Váryék, de nem jött be a passzjáték, turnover on downs lett a játék vége. Lassan a félidő végéhez közeledtünk, egy Rice elleni védekezésre dobtak újra zászlót a zebrák, így mozgott előrébb a miskolci alakulat. Ez után egy miskolci időkérés következett, amikor már csak 19 másodperc volt hátra a második negyedből. A taktikai értekezés azonban nem jött be, egy elejtett labda után Alex Tibbles (#79) hordta vissza a fumblet egészen az end zone-ig, és ekkor már az egész lelátó ujjongott, beleértve két Mexikóból érkező nézőt is. A kétpontost Cseperkáló vitte be, és nem is volt már több érdemleges a félidőben, 28-7-tel vonultak pihenőre a csapatok.

 

20160514_164610

 

2. félidő

 

A félidőben újra eleredt az eső, és kicsit lassan is kezdtek a csapatok. A Cowboys támadhatott egy rövid kirúgás után, de a drive csupán a jó Steelers védekezésről, és egy szép Kántor Bálint (#17) elkapásról maradt emlékezetes. Továbbra sem erőltette a rúgásokat a Cowbells csapata, de a 4. kísérletre megint rossz volt a passz Czirók felé. Jöhetett az első Steelers támadás ebben a félidőben, de a hazai védelem nem maradt az öltözőben, szépen, stabilan védekeztek, így punt után újabb punt jött.

 

A hazai csapat döcögősen kezdte ezt a támadássorozatot is, nagy nehezen tudtak csak újabb first downt elérni. Cseperkálóban viszont újfent nem kellett csalódni, és egy több, mint félpályás TD-vel jelezte, hogy nyugodtan MVP-t is lehetne már hirdetni. A sokadik elrontott extra után 34-7 lett az állás, jöhetett újra a Steelers. Nekik sem kellett több, belementek az adok-kapok játékba, rögtön a drive elején Rice kapta el Jordan passzát, és őt sem lehetett földre vinni, a mérkőzés talán legszebb jelenetét láthattuk, ahogy beért a célterületre. A meccs védjegyévé vált rontott jutalomrúgással alakult ki 34-13-ra az állás.

 

A Steelersnek nagyon kellett ekkor már kapaszkodnia, így bevállalták ők is az onside kicket, de Zsikla ezúttal is résen volt, és megszerezte a labdát, így jó mezőnypozícióból kezdhetett a Bells csapata. Nem nagyon hagyott alább a pofozkodás, Czirók szerzett újabb hatpontost Váry tökéletes passza után, és „meglepetésre” az extra pontot is sikerült Magyar Csanádnak a póznák közé helyeznie, ezzel módosult 41-13-ra az állás. Szinte az egész negyed az ütésváltásokról szólt, ennek megfelelően érkezett a pályára a feltüzelt Steelers offense is. Jordan lábon volt parádés először, és ért el értékes első kísérletet. Az első miskolci touchdowhoz hasonlóan ekkor is nagy hibát vétett a hazai secondary, és megint Milosevics kapott el egy hatpontos érő passzt. Sikerült az extrapont is, 41-20-szal ért véget a harmadik felvonás.

 

13230777_10209848217228840_920817863_o

 

A végtelenül (∞) izgalmas harmadik negyedet már egy sokkal inkább „nyugodt” utolsó negyed követett, melyet Czirók visszahordása nyitott meg. A Cowbells ekkor már inkább az órával játszott, bár azért nem csak a futásokat vették elő, de így se tudtak sokat haladni. Ekkor jött Magyar puntja, ami kifejezetten mutatós volt, nagyon szép ívben rúgta a labdát Rice kezébe. Érdekes volt látni, hogy az Acélosok inkább futásokkal operáltak, melyeknek csak a kisebb hányada volt eredményes, de így is jól mozgott az offense. A támadássorozatot az ifjú titán, Jónás zárta le egy elkapott TD-vel, amely után ő maga értékesítette a jutalomrúgást is. (41-27)

 

A mérkőzés ezen szakasza már igencsak vontatott volt, a Bells megint nem erőltette a játékot, a Steelers viszont egészen jól védekezett, és ekkor talán még hittek abban, hogy sikerül valahogy döntetlenre menteni a negyed vége előtt. Ennek megfelelően sikerült újabb puntra kényszeríteniük a kolomposokat, ami után a sokat emlegetett Rice lendült meg és hordta vissza eredményesen a labdát. Ekkor már azért fel kellett vállalnia a rizikót Jordannek is, melynek a következménye egy újabb eladott passz lett, megint a védelem egyik vezére, Németh lopta le a labdát a levegőből. Itt dőlt el végleg, hogy ki is nyeri meg a meccset, habár a dominancia az egész mérkőzésen tapasztalható volt.

 

Németh_INT

forrás: Király Etelka Facebook oldala

 

A Cowbells támadói már azt is megengedhették maguknak, hogy a mérkőzés legjobb játékosa, Cseperkáló fullback legyen, míg Rittinger Krisztián (12) futott inkább. Az óra lepörgetésére ment ki a játék, bár azért akadt olyan passz is, amit Boros László (#86) nem tudott behúzni. 2. és 18-nál volt még egy emlékezetes jelenet, mikor Cseperkáló lódult meg, és futott egy first downt. A mérkőzés végét már kitérdelte Váry Tamás, ezzel győzött a Cowbells a Steelers felett, és vette át a vezetést a HFL tabellájának élén.

 

A mérkőzésen végig domináló, és sokkal stabilabb, jobb focit játszó Budapest Cowbells megérdemelten szerezte meg az első helyet, és készülhet a Nyíregyháza Tigers elleni, idegenbeli mérkőzésre, ahol akár a pályaelőnyt is megszerezhetik, ha sikerül legyőzni a nyírségieket. A Miskolc Steelers pedig nyolc (8) nap felkészülést követően a Budapest Wolves együttesét fogja vendégül látni, ahol egy újabb kemény erőpróba vár rájuk, hiszen a regnáló bajnokot sosem könnyű megszorítani.

 

Hamisíthatatlan futball nélkül pedig Pünkösd hétfőn sem maradunk, amikor az Eger Heroes látogat Nyíregyházára, hogy megmérkőzzön a Tigers csapatával, illetve a Győr Sharks fogadja vendégül a Budapest Wolves alakulatát. A Tigers-Heroes a mérkőzésről is összefoglalóval jelentkezünk majd, szóval, aki nem lesz ott, az is átélheti majd az izgalmakat.

 

Aki pedig kíváncsi a legújabb, magyar vonatkozású cikkünk első részére, éberen figyelje honlapunkat és Facebook oldalunkat, hiszen Czirók Mártonról és karrierjéről közlünk majd egy hosszabb portét!

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!