Connect with us

Draft

Draft-értékelő – Böhringer árnyékában

PI-Vikings-Treadwell-042816.vadapt.664.high.87

 

Természetesen mindenki Moritz Böhringerről beszél a Vikings draftja kapcsán – főleg itt Európában -, de nem szabad megfeledkezni a többi érkezett játékosról sem, hiszen attól, hogy megnyerték az NFC North divíziót, volt mit erősíteni a gárdán.

Az első körben szinte mindenki elkapót várt a Vikingshoz, ami be is igazolódott. Úgy alakult a helyzet azonban, hogy nem igazán választhatott kényére-kedvére a csapat, hiszen egy kivételével nem maradt első kört érő elkapó. A Browns hamar kihúzta Colemant, Will Fullert vártuk a Texansba, azonban nagy sajnálatukra a Redskins Doctsont tartotta a legjobb elérhető játékosnak, így egyedül Laquon Treadwell maradt nekik.

1/23: Laquon Treadwell, WR, Ole Miss
2/54: Mackensie Alexander, CB, Clemson
4/121: Willie Beavers, OT, Western Michigan
5/160: Kentrell Brothers, ILB, Missouri
6/180: Moritz Böhringer, WR, Schwäbisch Hall
6/188: David Morgan, TE, UTSA
7/227: Stephen Weatherly, OLB, Vanderbilt
7/244: Jayron Kearse, S, Clemson

Nem tudom ők mennyire sajnálkoztak, de szerintem tehették, hiszen nagyobb testű WR-re vágytak, de Doctson jobb opció lett volna nálam. Treadwell értékben megfelel, needre megfelel, én is őt választottam volna valószínűleg ebben a helyzetben, de azért vannak aggályaim vele kapcsolatban. Ugyan jó lesz a rövid passzos játéknál és a red zone-ban is, elszakadni nem nagyon fog tudni és kérdés, hogy Teddy Bridgewater mennyire meri majd megdobni felé a labdákat, ha nagyon közel őrzik elkapóját.

 

A második napon végül csak egyszer húztak az egyik pick elcserélésének köszönhetően de a második körben sikerült egy igazán Mike Zimmereset húzni és tovább erősíteni az amúgy is erősnek tűnő CB-állományt, habár Newman és Munnerlynn szerződése jövőre lejár. A tavalyi első kör eleji Trae Waynes húzás nem igazán jött be egyelőre, de azért meglepő, hogy ismét ilyen magasan ruháztak be a posztra, mikor egy Xavier Rhodes is ott van a csapatban. Ellenben Mackensie Alexander BPA-nak betudható és túl jó volt ahhoz, hogy bent hagyják, nálam simán steal itt, második kör eleji játékosnak tartom. Egy jó kis emberezős cornerback, aki allergiás a labdára, van még hova fejlődnie, de Mike Zimmernél jobb helyre nem nagyon kerülhetett volna.

 

AlexanderMackensie_1280_RookieCamp

 

A trade-ek következtében lett végül 6 választási joguk a harmadik napon és összeszedtek jövő évi középső körös pickeket is a Dolphinstól, szóval jól mozogtak ide-oda a vikingek. A harmadik választottjuk, Willie Beavers a támadófalat hivatott mélyíteni, rendkívül atletikus játékosról van szó, azonban az egyetemen elég rosszul játszott és mindenképp redshirt-ölni kellene őt, súlyt kell felszednie és technikáján is javítani kell. A posztja kérdéses még, de ez egy nagyon rossz húzás itt a negyedik körben.

 

Ellenben az ötödik körös Kentrell Brothers nagyon is jó pick, az egyik legjobb futás elleni LB prospect volt és már első évében bekerülhet a rotációba, második évétől pedig a kezdő belső LB szerepet is átveheti. Passz ellen gyenge, így nickel formációknál Barr és Kendricks lennének a pályán, kifogástalan választás. A hatodik körben egy futásblokkoló tight end érkezett David Morgan személyében, akitől sokat nem várnék, de Rudolph mögé beverekedheti magát akár. A hetedik körben először egy projekt passzsiettető érkezett a Vanderbiltről, Stephen Weatherly, aki atletikus, de borzasztóan sokat kell vele dolgozni még, lehet csak a gyakorlócsapatba fér be. Említsük meg itt azért, hogy tavaly bejött Danielle Hunter draftolása, aki hasonlóan projektnek számított, mégis első évében nagyon jól játszott. Végül a safety Jayron Kearse került kiválasztásra, aki “A szörny” Javon Kearse unokaöccse. Egy jó felépítésű safety, aki egyszerűen nem elég agresszív és nem csinál játékokat. A speciális egységben kaphat szerepet, aztán majd elválik lehet-e belőle valaki.

 

f7ed190f-1852-11e6-a9b7-f80f41fc6a62

 

Nem véletlenül maradt ki Moritz Böhringer, külön bekezdést szerettem volna szentelni rá. Az egész draft legszebb momentuma volt talán az ő kiválasztása, főleg az NFL Networkös előjáték után, ahol Mike Mayock üzent Zimmernek és Spielmannek, hogy válasszák ki az épp a stúdióban ülő német srácot, aki Adrian Peterson videók miatt szerette meg az amerikai focit és kezdett el játszani néhány éve és így ő lett az első európából draftolt játékos. Elképesztő sztori, mi is imádjuk a srácot, de azért lássuk be, nem lesz egyszerű dolga. Jó kis marketingfogás volt ez a Vikingstól és biztos vagyok benne, hogy hisznek a srácban és tudnak is vele foglalkozni, az esélyek azonban nem mellette szólnak, igazából harmadosztály alatti szintről érkezik, ráadásul teljesen már kultúrából, de mindettől függetlenül én nagyon szurkolok neki.

 

Összességében egy egész jó kis draftot tudhat magáénak a Vikings, az első öt körből egyedül a harmadik választottjuk, Beavers akit nem tudok hova tenni. Az első két pick jónak mondható, de egyik sem tökéletes nálam (értsd A vagy A+), vannak kisebb kérdőjelek a fejemben a két illetővel kapcsolatban. A 6-7. körben egy átlagos draftot produkáltak, nem fogom a fejem senkitől, de nem is vagyok elragadtatva tőlük. Azonban ugyebár az első két nap a hangsúlyos, itt pedig jól tevékenykedtek és végül a mérleg nyelvét Böhringer billentette át, így az Értékelés: A-. 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!