Connect with us

Hír

Fournette bebiztosította magát

Az LSU futója, Leonard Fournette egy igazi szörnyeteg volt a tavalyi évben, 11 mérkőzésen 1 953 yardot futott 22 TD kíséretében, tette mindezt 6,4 yardos futásonkénti átlaggal. Idén csak azért nem jött ki a draftra, mert a szabályok értelmében nem teheti, legalább három évet az egyetemen kell töltenie mindenkinek. Pedig már most is bőven első körös lett volna, mindenki oda várja a 2017-es játékosbörzén, többen a top10-be is.

 

Louisiana State University Tigers running back Leonard Fournette (7) runs for a gain during the Texas Bowl NCAA college football game against Texas Tech University Red Raiders on Tuesday Dec. 29, 2015, in Houston. (Aaron M. Sprecher via AP)

 

Azonban fel akar készülni egy esetleges szerencsétlen sérülésre, bebiztosította magát erre az esetre, két darab $10 milliós biztosítást kötött. Az egyik $10 millió arra az esetre, ha olyan sérülést szenvedne, amitől véget ér a karrierje, a másikat pedig arra, ha csúszna a drafton az előre jósolt helyéhez képest. Ezért “mindössze” $160 ezret kell fizetnie biztosítási díjként, amit a szülei kölcsönöztek számára.

 

Mára már nem egyedüli ez a dolog, de kevesen választják vagy engedhetik meg ezt maguknak. Az első Ifo Ekpre-Olomu volt a tavalyi drafton, aki tehetsége alapján egy első körös cornerback volt, legrosszabb esetben második körös, azonban végül egy nagyon súlyos sérülést követően egészen a hetedik körig csúszott. A Browns vitte ott el, azonban pár hete el is bocsátották és jelenleg a Dolphins kötelékében van. Ezzel a csúszással milliókat bukott volna, viszont a sérülés előtt kötött biztosítása értelmében $3 milliót kapott az UO’s Student Assistant Fundtól.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!