Connect with us

Minden ami NFL

Nem mindenki Papa John’sba fektet

Rengeteg NFL játékos – hogy úgy mondjuk – butácska és elég fura dolgokra költik el a kapott millióikat. Az ESPN-en összegyűjtötték a legnépszerűbb dolgokat, amire a játékosok imádnak költeni.

 

NFL: 2014 NFL Draft

 

1. Kocsik

 

Az autó egyértelműen státusszimbólum, nagyon kevés gurulós vagy amerikai foci sztár van, akinek nem egy Ferrari vagy egy luxusautó az első dolog, amit megvesz. Ráadásul nem is csak magának, hanem az egész pereputtynak: egy 80-100 ezer dolláros Escalade anyunak, a barátnőnek és természetesen magának a játékosnak. Néha a kocsik mellé pedig befér még egy-két hajó is. Nem véletlen, hogy rengeteg későbbi klasszis, akik több 10 milliókat kerestek, karrierjük vége után röviddel kénytelen elárverezni a Super Bowl gyűrűjüket és 5 dollárt kérni egy autogramért.

 

2. Házi tigris/cápa

 

A menhelyi kutya (kivéve, ha Aaron Rodgers vagy), a sima házimacska vagy a hörcsög nyilván nem elég jó egy NFL játékosnak. Ezért evidens, hogy tigrist vesz magának. Vagy valami hasonló nagymacskás: a Cardinals idei első körös védője, Robert Nkemdiche például párducot szeretne. Aki nem ilyen fellengzős, az megelégszik egy 50 ezer dollárért Németországban kiképzett németjuhásszal, ha pedig allergiás a szőrre, akkor egy medencényi akváriumban tart cápákat.

 

3. Házak

 

Ezzel alapvetően nincsen probléma, valahol lakni kell. Az is teljesen rendben van, hogy például a Giants futója, Rashad Jennings egy házzal köszöni meg az édesanyjának mindazt, amit érte tett. Az mondjuk nem egészséges, amikor mindenhol veszel egy házat, ahol véletlenül megfordulsz.

 

 

4. Ékszerek

 

Ezt aligha kell magyarázni. Ritka az olyan, mint Eli Apple mamája, aki például nem engedte meg a fiának, hogy Rolex órát és gyémántokat viseljen a draft estéjén:

 

“Azt mondtam neki, hogy ő még csak egyetemről kieső munkanélküli, nem lesz a tévében egy Rolexben. Úgyhogy úgy döntöttünk, hogy ha tudni akarja a pontos időt, akkor ránéz a telefonjára. Vettem is neki egy hordozható töltőt”

 

5. Rossz befektetések

 

Nem lehet mindenki Peyton Manning. Arian Foster például szó szerint eladta magát 10 millió dollárért: ma már lehet Arian Foster részvényt venni. Ennek értelmében Foster jövőbeli bevételeinek 20%-a a részvényeseket illeti meg. Tehát, ha soha életében nem fog bevételt termelni, akkor ez így oké, de ha esetleg kapna valahol egy 20 milliós szerződést, abból négy milliót kapásból utalhatná át a részvényeseknek. Illetve ezentúl folyamatosan jelentenie kell a magánéletéről meg úgy mindenről. Nem annyira jó biznisz azért.

 

6. Johny Manziel dolgok

 

Öltönyök, fegyverek, Las Vegas, drogok, hajós bulik.

 

7. Rookie night

 

Ez egy nagyon kellemetlen dolog tud lenni. Az újoncoknak meg kell hívniuk vacsorára a veteránokat és nem ám a Burger Kingbe. Ilyenkor a legdrágább borok, pezsgők, kaviárok, steakek fogynak, a számla pedig több 10 ezer dollár is lehet. Egy 7. körös játékosnak nyilván ez hatalmas összeg, de az olyan sokat kapó újoncok sem feltétlenül szeretik, mint például Ryan Leaf, minden idők talán legnagyobb bustja. Igaz, jobb a békát lenyelni és kifizetni a számlát. Leaf nem tette és be is panaszolta a csapattársait. Csoda, hogy ezek után le se tojták, mi van vele a pályán vagy azon kívül?

 

Redskins-rookie-dinner-1

 

8. Család

 

Ez alapvetően evidens lenne, de az már gáz, amikor egy nagy szerződés után jelentkezik 20 ezer unokatestvér, hogy hát családi alapon pár ezer dollár azért járna. Erről például Trent Richardson is tudna mesélni, írtunk is róla. 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!