Connect with us

Minden ami NFL

NFL top100 – második rész (90-81.)

Múlt heti sorozatunk folytatásaként most jöjjenek a játékosok által összeállított listán a 90. és a 81. hely között szereplő footballisták. Az első részt (100-91.) ITT olvashatjátok.

 

90. Matt Forté, RB (2015: 48.)

 

Az utóbbi 8 évben a Chicago ikonjává nőtte ki magát a futó, aki három évet leszámítva mindig elérte az 1000 futott yardot, emellett pedig elkapások terén is rendkívül produktív volt. Futó létére Cutler legbiztosabb célpontjaként tevékenykedett a Bearsben. A tavalyi éve nem sikerült annyira jól, nem is tudta végigjátszani a szezont és önmagához képest erősen visszaesett elkapott yardok terén. Ezek az adatok, illetve a New Yorkba való költözés lehet az oka a jelentős visszaesésnek, de tény, hogy még 30 évesen is a liga legjobb futói között tartjuk számon Fortét.

 

89. Allen Hurns, WR (2015: nem szerepelt)

 

Újonc évében hellyel-közzel kapott lehetőséget, de már rookie-ként szerzett 6 TD-jével és 700 elkapott yardjával felhívta magára a figyelmet, hogy lehet még belőle valaki. A mögöttünk álló szezonban ugrásszerű fejlődésnek lehettünk szemtanúi az esetében; átlépte az 1000 yardot, valamint 10 TD-t tett bele a közösbe.

AH0908ART_0

88. Cameron Heyward, DE (2015: nem szerepelt)

 

A Steelers védelmének legjobb passzsiettetője idén is megmutatta, hogy ki az úr a háznál. Kottára lemásolta a 2014-es szezonját, ami még nem volt elegendő, hogy a top100-ba bekerüljön, idén viszont már elkerülhetetlen volt a listára kerülése. Futás ellen is használható, az pedig, hogy 3-4-es sémában nyújt ilyen teljesítményt, külön kalapemelést érdemel.

 

87. Julian Edelman, WR (2015: 91.)

 

Tom Brady és Gronk után a legmeghatározóbb játékosa a Patriots gyilkos támadóegységének. Nem a nagy játékokból építgeti karrierjét, hanem a sok kis rövid passzból hoz össze egy igen tisztességes statisztikai sort, arról nem is beszélve, hogy lehet beszélni Gronkról így meg úgy, azért még mindig Edelman számít Brady legbiztosabb elkapójának. Idén mindössze 9 mérkőzésen tudott pályára lépni az alapszakaszban, ezért sem kerülhetett feljebb a listán. A fentieket alátámasztva: ezen a 9 összecsapáson 61 elkapást jegyzett és még így is a harmadik lett a házi listán, 4-gyel lemaradva a második Amendola és 11-gyel az idei győztes Gronkowski mögött.

edelman_Fotor-w800-h400(1)

86. Jonathan Stewart, RB (2015: nem szerepelt)

Stewart idén került a figyelem középpontjába, a félelmetes szezont futó Panthers támadójátékából alaposan kivette a részét – még ha Newton és Olsen el is vitték a show nagy részét. Karrierje során idén kapta a legtöbb handoffot és viszonylag egészségesen végig tudta játszani az esztendőt, ami egyébként nem tartozik az erősségei közé. Az 1000 yardot éppen csak nem lépte át, viszont a rövid yardos kulcsjátékokban lehetett rá számítani. Egyedül a fumble-jei adhatnak okot az aggodalomra, de ez speciel egy kezelhető probléma.

 

85. Kirk Cousins, QB (2015: nem szerepelt)

Kirk kapitánynak hatalmas éve volt. Előlépett kezdő irányítónak, bevitte a csapatot a rájátszásba, amire az év elején nagyjából egy marék lepkét nem tett volna senki sem. Tette mindezt ellentmondást nem tűrő játékkal. Ehhez persze kellettek a társak, hiszen ritka egy olyan év, amikor DeSean Jackson nem kreténkedik 24/7-ben, illetve Jordan Reed sem esik szét darabjaira a szezon felénél. A futójáték nem igazán volt produktív Washingtonban, így gyakorlatilag az ő passzain múltak a Redskins támadásai, ám ezzel a feladattal is megbirkózott, ráadásul rengeteg tökös passza volt, ellenben a listán 81. helyezett irányítóval. Jutalma egy franchise tag lett a Redskinstől, a játékostársaktól pedig egy hely a listán.

Kirk-Cousins-thumbs-up

84. Tamba Hali, LB (2015: 70.)

Öregember nem vénember. Ez a közhelyes mondás a Chiefs linebackerére is elsüthető. Hali jócskán benne van már a korban, de 32 évesen is kiváló játékkal rukkol elő. Pályán való érvényesülését megkönnyíti, hogy nem csak ő az egyetlen veszélyes pass rusher a csapatból, hanem Justin Houston is, így az ő semlegesítése kissé háttérbe szorul, amit ő pedig szépen megköszön és ki is használ. Idén 6,5 sacket gyűjtött a futás ellen is jól teljesítő Hali.

 

83. Telvin Smith, LB (2015: nem szerepelt)

Mind tudjuk, hogy a linebackereknél a tackle-ök száma nem minden, azonban ha valaki újonc évében, gyakorlatilag csereként majdnem a legtöbbet gyűjti csapatszinten, majd másodévesként pedig már alapemberként szintén ugyanezt a helyet foglalja el, akkor azért az jelenthet valamit.

 

82. Delanie Walker, TE (2015: nem szerepelt)

A Tennesse Titans leghasználhatóbb támadójátékosa volt idén. Karrierje során először lépte túl az 1000 yardost határt, tette mindezt a hulladéknak jóindulatúan nevezhető Titans támadójátékban. Viszonylag későn érő típusnak mondható, hiszen 31 évesen sikerült ezt összehozni, de 2-3 ilyen szintű év benne lehet még, ezt pedig a Titansnél is látták – nem hiába hosszabbítottak vele.

USATSI_delaniewalkerrecord

81. Alex Smith, QB (2015: nem szerepelt)

 

Írd és mondd, összesen egy mutatóban volt idén jobb Cousinsnál, az pedig nem más, mint a playoffban aratott győzelmek száma. Amíg Cousins számára túl nagy falatnak bizonyult a Packers az első körben, addig Alex Smith egy vállalhatatlan Houston legyőzése után kapott hatalmas verést a Patriotstól. Ez az egy győzelem 4 helyezést ért a listán.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!