Connect with us

Hír

Copa America NFL-köntösben

Így a holtidény közepén egyre gyakrabban helyeződik át az egyszerű futballrajongó figyelme a gurulós foci fejleményeire, így biztosan ti is hallottatok már arról, hogy a mai nappal kezdetét veszi a Copa América. Az esemény különlegességét a világ számára az adja, hogy a Copa América 100 éves évfordulójára kerül sor idén, amit úgy ünnepelnek, hogy a hagyományosan dél-amerikai kontinenstornát ezúttal kibővítik Észak-Amerikával is, és 16 csapat vesz részt rajta. De miért is érdekes ez számunkra?

 

Nos, a torna házigazdája az Egyesült Államok, akik erre a célra a lehető legjobb stadionokat igyekeztek biztosítani, így nem meglepő módon az amerikai foci szentélyeihez nyúltak: a 10 helyszínből 8 ikonikus NFL stadion, 2 pedig az egyetemi foci kiemelt központja. Akit kicsit is érdekel a gurulós foci, annak a meccsek mellett biztosan élményt jelenthet majd az átalakított stadionok hangulata – kedvcsinálóként nézzük meg, hogyan is néznek meg a kedvenc stadionjaink!

 

A  nyitómeccs helyszínét a Super Bowl házigazdája szolgáltatja, ma este a Levi’s Stadiumban nyitja meg a tornát a Team USA Kolumbia ellen.

 

Az egyik elődöntő házigazdája lesz a Soldier Field – na de látni-e innen a focilabdát?

 

A Citrus Bowlnak otthont adó orlandoi Camping World Stadiumban rendszeresen rendeznek MLS meccseket, így a szerepkör annyira nem újszerű. Nem mellesleg itt rendezik jövő évtől a Pro Bowlt is.

 

A másik nem NFL csapathoz kapcsolódó helyszín, a Rose Bowl egy archív, 1999-es felvételen.

 

Elképzelhetetlen lett volna, hogy a hazai csapat ne játsszon Philadelphiában – a játékosbejáró feletti sas kiváló helyről figyelheti a Paraguay elleni találkozót. 

 

Az NRG Stadium ritkán lát gurulós meccseket – a kép a 2010-es MLS All-Star mérkőzésen készült. 

 

Seattle-ben a helyi MLS-csapat népszerűsége sem kispályás, a Sounders átlagos nézőszáma 45.000 fő.

A Gilette Stadium sem tipikus gurulós-helyszín, 2014-ben azonban érdekes módon egy Portugália – Mexikó barátságos meccsnek adott otthont. 

 

A Super Bowl XLIX helyszíne, a University of Phoenix stadion ad helyet a bronzmeccsnek.

 

A döntő pedig hol máshol lehetne, mint New Yorkban? A torna június 26-án ér véget a MetLife-ban. 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!