Connect with us

Hír

Egy mock draft segített Rodgers kiválasztásában

Mike Mayock, az NFL.com szakértőjének mock draftjai ma is nagy számnak számítanak a rengeteg mock között, de 11 évvel ezelőtt, 2005-ben jóval kevesebben voltak ebben a businessben és természetesen Mayock akkor is nagy gurunak számított. Rengetegen meg is lepődtek, mikor úgy gondolta, hogy Aaron Rodgers egészen a 24. választásig csúszik és ott nem más, mint a Brett Favre-ot soraiban tudó Green Bay Packers választja ki.

 

060816-Aaron-Rodgers-Draft-2005-2.vresize.1200.675.high.62

 

Ez természetesen eljutott a Packers stábjának füleibe is, most épp a jelenlegi Seahaws GM, korábbi Packers front office tag, John Schneider beszélt erről egy podcastben és elmondta, mekkora szerepe volt Mayocknak abban, hogy végül a franchise egyik legjobb döntését hozzák meg.

 

“Azt hiszem a draft előtti csütörtök volt, Teddel (Thompson, GM, a szerk.) ültünk egy szobában és videókat néztünk játékosokról és közben ment a TV is, ahol Mike Mayock ment végig a mock draftján. Ő Aaront jósolta hozzánk – mert ha túljutott a 12. vagy 14. picken, akkor onnantól minden csapatnak volt irányítója. Mi meg egymásra néztünk és azt mondtuk, ezt meg is történhet.”

 

Mayock elmondta, hogy a Packers előtt húzó csapatoknak vagy nem volt szükségük irányítóra, nem volt helyük a sapka alatt irányítóra vagy olyan főedzőjük volt, akiknek hajszálon függött az állása és ezért valószínűleg nem akartak újonc QB-t.

 

usa-today-9143203.0

 

Így hát a Packersnél szinte last minute jobban belemélyedtek Rodgersbe, hiszen eddig kevesebb figyelmet fordítottak rá, mivel azt hitték, bőven előttük ki fog menni. A többi pedig történelem, a 49ers az első pickkel Alex Smith-t választotta, Rodgers pedig valóban lecsúszott a Packersig, akik jobb játékos híján hosszú gondolkodás után kiválasztották.

 

Nem ez volt az egyetlen eset, amikor Mayock befolyásolni tudott egy draftot, hiszen épp idén szólt élő közvetítésben Mike Zimmeréknek a Vikingsnál, hogy válasszák ki Moritz Böhringert, aki épp ott ült vele a stúdióban és mint ismeretes, nagy Vikings-fan.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!