Connect with us

Minden ami NFL

Kinek mennyire kemény – AFC North

Jóslás szempontjából az AFC North az egyik legnehezebb csoport, a Bengals, a Steelers és a Ravens kb. bármikor megverheti a másikat vagy épp tönkre teheti annak szezonját. Ennek ellenére megelőlegezem a csapatoknak, hogy a legjobb játékosok megússzák ép bőrrel a szezont.

 

kmk_AN

 

Baltimore Ravens (0,484)

 

Papíron elég könnyű a sorsolása a Ravensnek, de én azoknak a táborát erősítem, akik szerint egy-két évre lefőtt a kávé a csapatnak. Tavaly sem voltak már jók még akkor sem, amikor egészségesek voltak, Flacco sérülése pedig kb. egy jó ürügy volt a gyenge szezonra.

 

baltimore

 

Ahogy a korábban írtam a csapat kikap a nyitóhéten a Billstől, de legyőzik a következő fordulóban a Brownst. A Jaguarst hazai pályán megfoghatnák, de idegenben szerintem a szuperlelkes Jags lenyomja őket. A Raiders furcsamód meglesz valahogy, azt pedig nem tudom elképzelni, hogy Flaccoék hazai pályán kikapjanak a Redskinstől. (3-2) New Yorkban egy 90 pontos mérkőzésen alulmaradnak a Giantsszel szemben és a lúd legyen kövér alapon a Jetstől is kikapnak, majd bye week. (3-4)

 

A pihenőhét alatt a csapatnak lesz ideje felkészülni a Steelersből és hazai pályán egy véres, könnyes meccsen le is győzik őket, hogy aztán az egész világ megrökönyödésére kikapjanak hazai pályán a Brownstól. A Dallast csak a legeslegjobb csapatok fogják tudni jövőre megverni, idegenben sima zakó lesz a Ravensnek, ahogy jó szokás szerint a Bengalstól is kikapnak. (4-7) Az utolsó szalmaszálba kapaszkodó csapat legyőzi hazai pályán a Dolphinst és ismét előjön a Ravens átok, Bostonban verik meg a New England Patriotsot. Lendületből két vállra fektetik az Eaglest és 7-7-es mérleggel fordulnak a brutálisan kemény szezonvégnek. Először idegenben mennek a Steelershez, ahol a Pittsburgh visszaadja a számlát, a Bengals pedig a szezon során másodszor is győz és 7 mérkőzéses győzelmi sorozatot állít be a Ravens ellen. (7-9)

 

Cincinnati Bengals (0,465)

 

A Bengalsé lesz a 27. legnehezebb sorsolás a ligában, bár ehhez a Ravens tavalyi gyengébb szezonja is kellett. Ennek megfelelően nekik sem lesz annyira könnyű dolguk, mert bár legyőzik idegenben a New York Jetset, a Steelerst már nem fog sikerülni. Cserébe viszont legyőzik a Broncost: a Bengals elit támadófala többé-kevésbé megvédi Daltont, míg a Denver offense egy rakat turnoverrel megnyereti velük a mérkőzést. A Dolphins nem lesz kihívás, ellenben a jó kezdés után benéz két idegenbeli vereség a Dallas és a Patriots ellen. A gyengébb csapatoknak viszont nem kegyelmeznek: a Browns tekintélyes, a Redskins megalázó vereséget kap Cincinnatiban. (5-3)

 

bengals schedule

 

Jókor jön a bye, felkészülhetnek a Giantsre és le is győzik őket. A Bills ekkor már szétesőben, így ez is sima liba lesz, a Ravenstől pedig már jó ideje nem kaptak ki. Az Eaglesben sem látom a potenciált, hogy megfogja a sokkal jobban összerakott Cincinnatit, a Browns pedig a liga leggyengébb csapata jelenleg. A Steelerstől viszont ismét zakóznak hazai pályán, ráadásul az idegenbeli Texans elleni meccs sem úgy sül el, ahogy szeretnék, de a Ravens elleni utolsó fordulós győzelemmel bebiztosítják a rájátszást. (11-5)

 

Cleveland Browns (0,480)

 

A Browns sorsolása középkategóriás, talán annál picivel könnyebb, de egyszerűen nálam ők az abszolút 1/1 favoritok. Alig van tehetség a csapatban, szinte teljesen nulláról építkeznek, tehát megint lesz 2-3 olyan év, mint volt az utóbbi 5-6 évben. A különbség az, hogy most talán van rá esély, hogy a rahedli picket normálisan felhasználják.

 

browns-season

 

Viszont, nagyon hamar bebiztosítják, hogy nem végeznek 0-16-tal, hiszen az első körben legyőzik az Eaglest. No, nem azért, mert jobb csapat lennének, távolról sem. Egyszerűen Sam Bradford nagyon gyorsan okot ad rá, hogy lecseréljék. Az AFC Eastes KMK-mban írtam, hogy a Browns senkit nem győz le a csoportból és igazából a sajátjából is egyedül a Ravenst egy meglepetés csütörtök esti rangadón. Viszont lesz még egy sikerélményük október 16.-án a Tennessee Titans otthonában, a szezont pedig egy szép 3-13-as mérleggel zárják, minden fajta rossz szándék nélkül.

 

Pittsburgh Steelers (0,473)

 

A Steelers jelenleg az AFC legnagyobb esélyese és ennek megfelelően is fognak játszani. Első héten a Redskinst fogják 40 ponttal hazaküldeni (pontosabban otthon tartani), legyőzik a Bengalst, majd az Eaglesnek sem lesz kegyelem. A Kansas City Chiefs azonban megtréfálja őket és egy szoros meccsen, hazai pályán kikapnak. Bár ezt aligha fogják bánni, ugyanis otthon legyőzik a New York Jetset és a Dolphinst is, majd hazai pályán egy végletekig kiélezett, hosszabbításos meccsen a Patriotst is. (6-1)

 

2016_Opponents

 

Hiába a bye, a Ravens idegenben legyőzi őket, ami kihat a Dallas elleni mérkőzésre is és a fejben dekoncentrált csapat elszórakozza a győzelmet. Ezek után viszont már nem lesz megállás. A Browns oda-vissza meglesz, ahogy a Bengals és a Ravens elleni csoportrangadók is behúzza a Steelers. A Colts egyelőre csak egy Luckkal jobb egy átlag középcsapatnál, bár idegenben azért megizzadnak. A Giantsben nem látom a potenciált, hogy idegenben legyőzze a Steelerst, a Bills pedig addigra végképp összehullva kapitulál. A Steelers így 13-3-mal behúzza a csoportját és az AFC első kiemeltségét is.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!