Connect with us

Beharangozó

Kinek mennyire kemény? – AFC South

Az AFC South csoportját tavaly kisebb meglepetésre a Texans behúzta. Mielőtt azonban elkényelmesednének, máris új trónkövetelő van a láthatáron és persze a tavalyi szezon után a Colts is igyekszik visszakapaszkodni a csúcsra. A Titans a sorozatos top3-ban való húzásaival sem tűnik elég erősnek, hogy ebbe a vitába beszálljon. A csoport sorsolása nem túl erős, mind a négy csapat ellenfelei 50% alatti összesített győzelmi mutatót tudhatnak magukénak. A legnehezebb természetesen a csoportgyőztes Texans sorsolása, de ez is csak a 19. legnehezebb a ligában.

Jacksonville Jaguars 121-135 (0.473)

 

Kezdjük is mindjárt az egyik legtehetségesebbnek kikiáltott csapattal. A jelentősen megerősített gárdától sokan egyenesen csoportgyőzelmet várnak, de ez elsőre erősnek tűnik a sorsolásra pillantva. Kezdésnek rögtön fogadják a Packerst, ahol ha győzelmet aratnak eloszlatják a legkisebb kételyeket is, de ez nem történik meg. A Jaguars védelem ugyan erősödött, de talán ott a leggyengébb, ahol Rodgers ellen nagyon kellene. A secondaryba ugyan érkeztek új arcok, de még mindig csak két tisztességes kezdőt tudnak felmutatni a négyből. A Chargers ellen idegenben ugyan sokáig meccsben lesznek, de a sérülésektől ezúttal mentes san diegoi gárda két vállra fekteti őket, elsősorban Rivers remek játékának köszönhetően. Mielőtt elindulna a károgás, hogy ennyi volt ez a gárda, gyorsan legyőzik a Ravenst otthon, majd a londoni rutinjukat kihasználva a Coltsot is. A két győzelmet nagyrészt a beindulni látszó offense aratja, ahol Robinsont és Hurnst a két gyenge secondary nem bírja megállítani. Elég korán jön a bye week, ráadásul győzelmi szériában kapja el őket, így ez nem mondható túl kedvezőnek.

 

jacksonvillejaguarsschedule

 

A pihenő után rögtön bele is futnak a késbe a Soldier Fielden, ahol a szintén nagyon jól erősítő Macik visszatérítik őket a földre. Az év másik meglepetésgárdája a Raiders lehet, akik idegenben győznek a Jaguárok ellen, ezzel újra három meccsre kerülnek a pozitív mérlegtől. A Raidersből elsősorban Mackkel nem fog bírni a támadófal, egy ilyen kaliberű rusher ellen kevés az egység. A Titanst magabiztosan verik még Nashville-ben is, de a félelmetes hangulatú Arrowheadben a Chiefs lelépi őket. Itt jön el ez a pont, ahol az új játékosok megszokják a profik légkörét és három meglepetés győzelmet is begyűjt a gárda. Előbb otthon a csoportrivális Texanst kapják el, majd idegenben a Lionst, végül pedig a tavalyihoz hasonlóan szintén legyőzik a Billst is. Ezeken a mérkőzéseken elsősorban a magára találó védelem fog dominálni, a három gárda meglehetősen egysíkú támadójátékát megállítja az összeszokó defense. 6-5 és már újra mindenki a csoportgyőzelemről beszél, de a tündérmesék nem tartanak örökké.

 

A három győzelmet három vereség követi. Igaz a bajnoktól, az egyik titkos esélyes Vikingstól és a tavalyi csoportgyőztes Texanstól sem szégyen kikapni. Habár ebből csak ez utóbbi lesz idegenben. 6-8 és ezzel biztossá válik, hogy nem zárnak pozitív mérleggel a nagy várakozásokkal ellentétben. A Titanst másodszor is megverik, de a Colts a végén otthon nem hibázik. Negatív lesz a mérleg, ami az egyre növekvő hype ellenére csalódásnak tűnik, de végigérve sorsoláson azért látszik, hogy ez nem egy olyan egyszerű schedule, mint amit a tavalyi mérlegek mutatnak. Az AFC West évek óta az egyik legerősebb csoport és ez idénre éri el csúcspontját. Az NFC North csapataival sose hálás feladat játszani, azt meg senki nem várhatja el, hogy a csoporton belül 6-0-át hozzanak. 7-9 de játékban talán ismét fejlődést láthatunk.

 

Tennessee Titans 121-135 (0.473)

 

A Titans egy az egyben ugyanolyan erősorrendet kapott, mint a Jaguars ám ők ebből kevésbé jönnek ki jól. Nehéz bármi jót is írni a csapat esélyeiről, de azért vágjunk bele. Kezdésnek otthon rögtön megcsapja őket a bivalyerős Vikings, majd Detroitba mennek pofonért. A két csapat védelme jól fogja a futást, Mariota pedig kisebb túlzással egyedül Walkerrel nem tudja majd megverni őket. Az egyre erősebb Raiders a Jaguars után őket is legyőzi, majd a csoportrivális Texans is felpofozza őket. A Miami ellen már biztató jeleket fognak mutatni, de úgy érzem az első győztes meccsük a Browns ellen lehet meg a 6. héten. Ezen fellelkesedve megverik a Coltsot otthon, így már 2 győzelmet fognak számlálni. A Henry-Murray futótandem a két győzelem alkalmával jól muzsikálhat. A Jaguarstól ahogy írtam otthon is kikapnak, így 2-1-gyel zárják a hárommeccses otthoni etapot.

 

titansjpg-e76dc9030650c66e

 

A Chargersszel aztán idegenben nem bírnak, ahogy otthon a Packers sem reális elvárás. A két passzorientált gárda könnyedén fogja szétszedni a passz ellen gyengébb egységet. A Coltsot másodszor már nem sikerül megverni, a Bears pedig egyenesen erőt fog demonstrálni, mielőtt elmennének pihenni. Mondanám hogy jókor jön a pihenőhét, de 2-9-nél már általában mindegy. Bár nehezen tudom elképzelni hogy a pihenőhét után következő Broncos, Chiefs, Jaguars, Texans négyesből bárkit is megvernek, de egy meglepetés még bennük lehet, ha akarják, így 3-13-al zárják a szezont, ami újra elég lehet az 1/1-re.

 

Indianapolis Colts 122-134 (0.477)

 

A Colts sorsolása eggyel könnyebb, mint a két előző csapaté, de a sikerük az Luck sérülésmentességén fog múlni.  Talán ők kezdik a legbarátibb módon a szezont, hiszen otthon fogadják a Lionst, így rögtön egy győzelemmel kedveskedhetnek a nézőiknek. A második meccsen aztán a mindig félelmetes Mile High stadionba mennek, de a Broncosnak már évek óta mumusa a Colts és akkor is meg tudják őket verni, amikor épp semmi jel nem mutat erre. Most is sikerül ez és a 2-0 nagyon szépen fog kinézni. Pláne ha hozzávesszük, hogy a Chargers ellen is győztesen kerülnek ki, így magabiztosságtól duzzadva utazhatnak Európába, ahol a már említett meccsen a Jaguars lelépi őket. A Macikat otthon elkapják, de aztán egy nagyon fontos meccsen kapnak ki a Texanstól, hogy megkezdjék a mélyrepülést.

 

2016ColtsSked

 

A meglepetés vereség még hagyján a Titanstől, de a Chiefs és a Packers úgy felpofozza őket, hogy a Bye week is alig lesz elég a kiheverésére. A két csapat brutális pass rushát a megerősített támadófal sem tudja megállítani. 4-5-tel tehát negatív lesz a mérleg, még szerencse hogy a Titans jön otthon. Ez jó kiindulópont lehetne egy nagy menetelésnek, de ezt rögtön a Steelers meg is akadályozza. A Jetset aztán egy a tavalyihoz hasonló rém gyenge mérkőzésen megverik, majd a Texansnak visszavágnak otthon, így újra pozitívba fordulnak. 7-6, de két nagyon kemény idegenbeli mérkőzés, ami semmi jót nem ígér. A Vikings az összes csoport riválisukat megveri, de a Coltsnak sem ad esélyt otthon, akárcsak a Raiders. A végén a Jaguároknak aztán szintén visszavágnak, de a 8-8 nem garancia túl sok mindenre.

 

Houston Texans 124-132 (0.484)

 

A Texans sorsolása a legnehezebb. És ez nem csak számok alapján van így, hanem a valóságban is. Rögtön kétszer kezdenek otthon, ez pedig bár két nehéz meccs lesz, de két győztes meccs. Mindegy hogy, de sokat fog még számítani a későbbiekben. A harmadik fordulóban aztán a Patriotshoz látogatnak, ez pedig akár Brady akár nem, vereségnek néz ki. A Titans felüdülés lesz a kezdő hármas után és nem ellenfél, így 3-1 és jöhet a Vikings. Mint említettem a Vikingek senkinek nem kegyelmeznek ebből a csoportból, ennek pedig a Texans is megszívja a levét. A Coltsot otthon legyőzik, a Broncostól azonban idegenben kikapnak, mert Osweiler bár bizonyítani akar, a volt csapattársak nem valószínű, hogy sok levegőt hagynak neki. A pihenőhetük előtt pedig a Lionst küldhetik haza búslakodni. 5-3-mal mennek pihenni, ami ideálisnak mondható.

 

houston-texans-printable-schedule

 

A Jaguars azonban kisebb meglepetést okoz és zavaródást a csoportban, azzal hogy a kettőjük párharcát Jacksonville-ben megnyeri. Az Oakland Mexikóban(!) feléjük kerekedik, így máris 50%-on állnak. A Chargers meglesz otthon, de aztán elindul a lejtmenet. Ehhez nem is lenne ideálisabb terep, mint a Lambeau Field, ahol nagy késbe szaladnak bele. Watt ugyan a Packers támadófalban is zavart fog okozni, de Rodgers a gyenge secondaryt pillanatok alatt tépi szét.  A Colts revansot vesz az év eleji zakóért, de ők ugyanezt teszik meg a Jaguarsszal. A Bengals Karácsonykor nem ad ajándékot nekik, de az újévet a Titánok legyőzésével kezdik. Ezzel ez is 8-8 és indulhat a számolgatás, hogy ki nyeri a csoportot (Texans a jobb csoportmérleg miatt). Újra egy csapat sem teszi ki az ablakba a mérlegét, pedig a sorsolás a számok alapján nem tűnik nehéznek, de az egymás elleni botlások nem hajtják egyik csapat malmára se a vizet.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!