Connect with us

Minden ami NFL

Kinek mennyire kemény? – NFC North

Az NFC North-ban tavaly trónfosztás történt, hiszen a Minnesota Vikings megtörte a Green Bay 2011 óta tartó csoporton belüli egyeduralmát. A csoport összességében még keményebb lett, hiszen a Vikings és a Packers nem gyengült az elmúlt évhez képest és a Chicago is igazán megerősítette keretét az offseason folyamán mind a piacról, mind a draftról. Egyedül talán a Detroitnál lehet visszaesés Calvin Johnson visszavonulását követően. Rövid bevezetésnek ennyi, nézzük részletesebben, hogyan is alakulhat a fentebb említett csapatok 2016-os szezonja.

 

Chicago Bears (strength of schedule: 0.461, T-30.)

 

Cutlerék az első héten Houstonba utaznak, hogy a szintén jól megerősített Texansszal egy igazán szoros meccsen végül vereséggel hagyják el a pályát. A második héten aztán lehet javítani a Soldier Fielden, erre pedig az Eagles tökéletes ellenfél lesz és habár a Philly védelme okoz kellemetlen perceket a Bears támadósorának (és elsősorban Cutlernek), a támadóoldalak közötti különbség a hazaiak malmára hajtja majd a vizet. Ezt követően folytatódik a sorminta, Texas államba ismét vereségért mennek, ezúttal a Cowboys vendégeként, de a Lions ellen az első csoportrangadójukat behúzzák. A következő két hétben utaznak a Coltshoz, ahol kisebb meglepetésre nyerni tudnak, majd az idei év egyik legtúlértékeltebb csapatát, a Jaguarst is megverik, hogy aztán két csoporton belüli vereséggel (idegenben a Packers, otthon a Vikings győzi le őket) és 4-4-es mérleggel vonulhassanak szünetre.

 

bears schedule16

 

A pihenőhétről visszatérve legyőzik a Bucsot és a Giantset is sőt, a Titans elleni hazai győzelmet követően egy hárommeccses győzelmi szériával fordulhatnak decemberre. Ezt a sorozatukat folytatják még a 49ers ellen is, de itt vége is lesz a Bears szezonjának, hiszen az igazán nehéz sorsolás ekkor jön és amilyen jók voltak novemberben, akkora visszaesés fogja őket jellemezni decemberben. Sorrendben Detroitban, majd kétszer a Soldier Fielden (Packers és Redskins), illetve még a szezon zárásaként Minnesotában is vereséget szenvednek, így végül egy 8-8-as mérleggel zárják a szezont.

 

Detroit Lions (strength of schedule: 0.465, T-27.)

 

Detroitban Calvin Johnson pótlása lesz a legfontosabb feladat, amire sajnos vagy nem sajnos a Lions egész éve rá fog menni. Indianapolisban rögtön vereséggel nyitják az új szezont. Szerencséjükre a következő héten a Titanst fogadják, akiknél keresve sem lehetne jobb önbizalom növelő ellenfelet találni. Ezt követően idegenben kikapnak a Packerstől és a Bearstől is, de ami a legfájóbb az egészben, hogy még a pihenőhetéről visszatért Eaglesszel sem bírnak otthon. A Ramst otthon elkapják és a Houstont is elcsípik idegenben, – közte egy Redskins elleni vereség azért befigyel majd – hogy aztán egy minnesotai vereséget követően mehessenek pihenőhétre egy 3-6-os mérleg társaságában.

 

lions schedule16

 

A szünetet követően először a Jaguarst verik, majd az első hazai csoportrangadójukra annyira felszívják magukat, hogy még a Vikingst is elkapják. Ebből akkora erőt merítenek, hogy további két győzelmet szereznek zsinórban, előbb a Saintset, majd otthon a Bearst verik. Hiába a szép diadalmenet és a pozitívra tornázott mérleg, a szezon végi Giants-Cowboys-Packers hármas ellen csak a tisztes helytállás jut a Lionsnak és egy 7-9-es mérleg.

 

Green Bay Packers (strength of schedule: 0.457, 32.)

 

Két idegenbeli meccsel kezdenek, először Jacksonville-be látogatnak, ahol egy magabiztos győzelem során sikerül megadni a szezon alaphangját. Egy héttel később azonban Minnesotában vereséget szenvednek a Vikingstól, hogy aztán a következő vasárnap a Lions ellen már a csoportmérleget tekintve se álljanak győzelem nélkül. 2-1-es mérleggel mennek szünetre, hogy aztán zsinórban három hazai meccsüket behúzzák, sorban a Giants, a Cowboys és a Bears ellen.

 

2016-green-bay-packers-schedule

 

A Falcons-Colts kettős során viszont egy kisebb hullámvölgybe kerül a Green Bay (2 vereség), hogy aztán zsinórban három idegenbeli meccsüket (Titans, Redskins, Eagles) behúzzák és ráadásként még a Houstont is alaposan elkenik otthon. Az Indianapolis után a Seattle is nyerni fog a Lambeau-n. Az év utolsó három mérkőzése csoporton belüli a Packersnek, idegenben verik a Chicagót, ám a Vikings elleni hazai vereséget követően veszélybe kerül a csoportgyőzelem, így a Detroit utolsó heti legyőzésén fog múlni, hogy kié lesz az NFC North trónja. A Packers 11-5-ös mérlege nem feltétlen garancia erre.

 

Minnesota Vikings (strenght of schedule: 0.488, 18.)

 

A Vikings könnyedén lép át a Titansen, hogy aztán a Packers ellen győztes alapszakasz meccsel avassák fel az új stadiont Minnesotában. A Panthers támadóoldalon vissza fog esni, de ez sem lesz elég ahhoz, hogy az NFC tavalyi bajnokát felülmúlják. Otthon viszont a Giants és a Texans ellen aratott győzelmekkel 4-1-re módosítják mérlegüket és mennek pihenni.

 

2016 Vikings Sched_1460681425398_1630052_ver1.0

 

A bye weeket követően mennek Philadelphiába és Chicagoba, mindkét alkalommal győztesen hagyják el a pályát és a hazai Detroit elleni összecsapásnak sem lesz más kimenetele. Ezt követően azonban itt is egy kisebb hullámvölgybe kerül a Vikings 4 zsinórban elszenvedett vereséggel a Redskins-Cardinals-Lions-Cowboys kvartettől. Amilyen rossz volt ez a része a szezonnak, ugyanilyen jó lesz a vége, hiszen a Jaguarst, a Coltsot könnyedén, majd a csoportgyőzelemről döntő Packers elleni rangadót is behúzzák, hogy aztán a Bears ellen már csak a kötelezőt kelljen hozni. 11-5-ös mérleggel zárják ők is a szezont, ekkor pedig lehet majd számolgatni, hogy akkor most kinek is kedvez a tie-breaker rendszer.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!