Connect with us

Hír

Mennyit fog keresni Andrew Luck?

Jim Irsay szeretné minden idők legjobban fizetett játékosává tenni Andrew Luckot. Nyilván Andrew Luck sem szomorú emiatt. Ugyanakkor van itt egy apró bökkenő.

 

andrew-luck-struggles-loss

 

A Colts szeretné, ha Luck tőlük vonulna vissza, ezt pedig szerintük jó lenne minél hamarabb fixálni egy szép 10 éves szerződéssel. Csakhogy, ha Luck például most aláír egy évi 25 millió dollárt garantáló szerződést (ami még talán Aaron Rodgersnek is sok lenne), az 5-6 év múlva lehet, hogy már a top10-be sem férne be. A fizetési sapka évi 10 millió dollárral nő, a legjobb játékosok pedig egyre többet kérnek. Épp ezért Luckék nem bánnák, ha százalékos szerződést kapnának – tehát minden évben az adott fizetési sapkának az X százalékát.

 

Ez azt jelenti, hogy ha Luck 25 milliója az idei sapka (155 millió) 16%-a, akkor 166 milliós capnél 26,5 millió járna neki egy évre, 220 milliós capnél viszont már 35 millió. Ez neki nyilván jó lenne, de a csapatnak aligha. Emiatt az is felmerült, hogy Von Millerhez hasonlóan ő is minden évben franchise taget kaphatna, ami hosszú távon (5-10) már közel sem olyan kifizetődő. Hogy Luck messze nem érdemel 25 milliót, az egyértelmű. 10 éves szerződésben gondolkodni pedig nem nagyon lehet egy NFL-hez hasonló kontakt sportban. Egy öt éves, évi 20-22 milliós szerződés mai viszonyok között reális, utána pedig lehet azon gondolkodni, hogy az eddig a liga messze legrosszabb csoportjában tevékenykedő Luck mennyit is ér valójában.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!