Connect with us

Hír

Mi kell a Falcons rájátszásához?

Az Atlanta Falcons minden évben nagy ígéretekkel és elvárásokkal kezdi a szezont. Így volt ez a mögöttünk álló, 2015-ös évadban is, amikor az ígéretes 6-1-es kezdést követően zsinórban hat összecsapáson sikerült alulmaradniuk, amivel el is búcsúzhattak a rájátszásról szőtt álmaiktól és egy csalódásnak mondható 8-8-as alapszakaszt produkáltak végül.

 

A visszaesés oka egyértelműen a támadóoldalon keresendő. 339 pontot tettek fel összesen a táblára, ami mindössze a 21. helyre rangsorolja őket ebben a statisztikai mutatóban, de ami még elkeserítőbb az Atlanta számára, hogy 2007 óta nem szereztek ilyen kevés pontot. Egész évben nem volt jellemző a Falconsra a rengeteg pont, mindössze két alkalommal szereztek 26 pontnál többet (Dallasban 39, hazai pályán pedig a Texans ellen sikerült 48 pontot felrakni a táblára).

 

Habár Julio Jones pályafutása legjobb szezonját zárta 1871 elkapott yardjával és 8 TD-jével, rajta kívül senki nem tudott tisztességes teljesítménnyel hozzájárulni a csapat passzjátékához. Ehhez hozzájön, hogy a backfielden is akadtak problémák: az első 8 héten fantasztikus teljesítménnyel előrukkoló Devonta Freeman a szezon második felére erős visszaesést produkált és az újonc Tevin Coleman sem tudott érdemben javítani az összképen.

juliojones-092815-getty-ftrjpg_d9y7bj5imtkx1eiinu4x94af8

 

A csapat sztárelkapója szerint a jobb eredmények eléréséhez jobb csapaton belüli kommunikációra van szükség.

 

„Felmegyünk és megpróbáljuk a megfelelő dolgokat végrehajtani. Ha az irányítónknak nem megy, akkor nekünk sem. Ezen kell dolgoznunk a jövőben, ezért is maradunk még edzések után egy kisebb értekezlet erejéig. A legfontosabb feladatunk az egymás közötti kommunikáció javítása.”

 

Tisztességes második számú elkapó és effektív third down running back hiánya nélkül nem biztos, hogy a kommunikációban való fejlődésnek kellene az első számú szempontnak lennie, bár ezek megtalálása nem Jones feladata lesz, hanem a második évét Atlantában töltő támadókoordinátoré, Kyle Shanahané.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!