Connect with us

Minden ami NFL

Most, vagy soha?

Az NFL.com-on összeszedtek 9 játékost és edzőt, akik előtt make-or-break szezon áll: vagy bizonyítanak, vagy mennek a levesbe. Megnézzük, kik ők és mit kell elérniük ahhoz, hogy hátradőljenek.  
1. Jadeveon Clowney, OLB, Houston Texans

 

Clowney-nak két nagy baja van: nem egészséges és Khalik Mack egy állat. Ugyanis egyszerre kerültek a ligába, de míg az 1/1-es Clowney két év alatt 17 meccsen játszott és 4,5 sacket szerzett, addig Mack csak a tavalyi szezonban 16 meccsen lépett pályára 15 sackért, amiért cserébe két poszton is All Pronak választották.

 

Clowney szerencséje, hogy mivel 1/1-es volt, nem kell sokat letennie az asztalra, hogy akár az 5. éves opcióját is lehívják (lásd Eric Fisher). Ha végig tud játszani egy szezont és szerez 10, de legalább 8 sacket, a Texans pedig bejut a rájátszásba, akkor egy rossz szó nem fog róla esni az egész holtszezonban.

 

Összejön? – Igen

 

920x920

 

2. Rex Ryan, HC, Buffalo Bills

 

Rex Ryan helyzete pofonegyszerű. Vagy rájátszásba jut, vagy repül. Egy 9-7-es csapatot vett át egy elit védelemmel, kapott hozzá egy jó irányítót, egy elit futót és guardot, beért Sammy Watkins, erre hoz egy kínkeserves 8-8-at, miközben a Jim Schwartz alatt top3-as védelemből egy kupac *** csinált. Hiába a nagy arc és a most majd megmutatjuk szöveg, ha nem lesz idén rájátszás, úgy kivágják, hogy csak nyekken.

 

Összejön? – Nem

 

3. Ryan Tannehill, QB, Miami Dolphins

 

Nem igazán értem, hogy miért van Tannehill a listán. Persze, viselkedhetne jobban a pályán kívül, de a Dolphins tavaly egy az egyben edzőt buktatott és összehullott. Most Tannehill előtt végre talán lesz támadófal, egy igazi támadóguru a head coach, megmutathatja mit tud. Ha nem sikerül, akkor a jövő ilyenkori listán tényleg jogosan fog szerepelni.

 

4. Justin Gilbert, CB, Cleveland Browns

 

Gilbertet sem értem, miért van a listán. Ő egy bust, aki rég a levesben van. Gilbert jelenleg azért küzd, hogy ne vágják ki szégyen szemre a harmadik éve után és még valaha kapjon lehetőséget valahol. Persze nevezhetjük ezt make-or-break helyzetnek, de szerintem ez már régóta break.

5. Jeff Fisher, HC, LA

 

Fishernek szerintem nem most lesz a most mutasd meg szezonja, hanem Tannehillhez hasonlóan jövőre. Újonc irányítóval, új városba költözve azért ne várjunk rögtön csodákat. Szerintem ha kihoz egy 8-8 körüli mérleget, már nem érheti szó a ház elejét, de jövőre már a 10 W lesz a cél.

 

jeff-fisher-092515-getty-ftrjpg_1c84g697c2ahe1fv02rwr6b3lk

6) Gus Bradley, HC, Jacksonville Jaguars

 

Bradley-nek viszont tényleg most kell megmutatnia, mit tud. Blake Bortles évről évre jobb, Allen Robinson és Allen Hurns ligaelit, a védelem pedig szépen lassan közelít emberanyagban az legjobbakhoz. Ha most nem lesz meg a pozitív mérleg, sőt, a rájátszás ebben a csoportban, akkor biztosra vehetjük, hogy távozik.

 

Összejön? – Igen

7) Eric Fisher, OT, Kansas City Chiefs

 

Eric Fisher fejlődött tavalyhoz képest, már csak 5 szabálytalanságot csinált és 6,5 sacket engedett, ami amúgy borzalmas, de még mindig jobb, mint a 10-8. A Chiefs lehívta az 5. éves opcióját, ami csak sérülés esetére érvényes, úgyhogy vagy lesérül a szezon végén, vagy oda teszi magát és megmutatja, miért is volt 1/1-es.

 

Összejön? – Talán

 

8) Eddie Lacy, RB, Green Bay Packers

Lacy csak 758 yardot futott tavaly és Starks kiszorította a kezdőből. Ez két ezer yardos és összesen 20 TD-s szezon után nem túl expresszív.  Most már szépen lefogyott és minden adott hozzá, hogy megint a csúcson legyen. Szerintem neki sincs helye a listán, mert neki már megvolt a make szezonja, ha esetleg ez nem is jön össze és a Packers elengedi, tuti kap jó kis szerződést valahol máshol. De, hogy a Packers megtartsa, ahhoz egy 1000 yardos szolid szezon bőven elég.

 

Összejön? – Igen

 

hi-res-462ebdadb3e432ff5d729b425036fe65_crop_north

 

9) Colin Kaepernick, QB, San Francisco 49ers

 

Ahelyett, hogy elment volna a Broncosba fele annyi pénzért ugyan, de rájátszásért küzdeni, tovább versenyez Blaine Gabbertel a kezdő pozícióért. Szerintem a 49ers idén még nem lesz sehol, Kaep eléri azt, hogy a 49ers kivágja a szezon végén. Én őt sem tettem volna a listára, mert neki már megvolt a break szezon és nem hiszem, hogy ebből lesz már valami komoly összejön.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!