Connect with us

Minden ami NFL

TOP 10 kevésbé halálos fegyver az NFL-ben

Miután tegnapelőtti cikkünkben összegyűjtöttük azt, hogy kik a legveszélyesebb fegyverek jelenleg az NFL-ben, felmerült bennem, hogy az esélyegyenlőség érdekében érdemes lenne azt is bemutatnunk, hogy kik azok a fegyverek, amelyektől talán annyira már nem kell rettegnünk a ligában. Figyelem: a lista abszolút nem historikus, az NFL életét most is színesítő játékosokkal igyekeztünk feltölteni.

 

1. EJ Manuel vezetői képességei

 

Fantasztikus QB-bustokat nem olyan nehéz találni a közelmúltból, de talán EJ Manuel személyesíti meg legjobban a kellemetlen hatékonytalanságot a jelenleg is aktív játékosok között. A Bills 2013-ban első körös picket áldozott arra a Manuelre, aki 4 szezon alatt összesen 16 mérkőzésen tudott kezdeni, elveszítve a kezdő pozícióját olyan játékosokkal szemben, mint az isteni Kyle Orton, Thad Lewis vagy éppen a négy évet a padon töltő Tyrod Taylor. Rövid karriere során mégis sikerült egy különleges rekordot elérnie: Manuel az egyetlen NFL irányító, aki három országban is sikeresen veszített már el mérkőzést.

 

 

2. Colin Kaepernick pontossága

 

Nem én leszek az első, aki ezen a héten belerúg Kaepernickbe az FK!-n, de hát mit lehet csinálni egy olyan játékossal, akit Blaine Gabbert (!) két egymást követő szezonban is kiszorít a kezdőből. Kaepről még a jobb szezonjaiban is sejtettük, hogy nem a lézereivel fogja bevarázsolni magát a szívünkbe (és a labdákat az elkapók kezébe), de a Super Bowl környékén nem feltétlenül gondoltuk volna, hogy a mutatók ilyen gyorsan katasztrofálisra fordulnak.

 

A kedvenc passzunk a 2015-ös szezonból:

 

 

3. Trent Richardson lyukérzéke

 

Néha egy videó többet ér ezer szónál.

 

 

Egyébként T-Rich köszöni szépen, kiválóan érzi magát, és jelenleg is a Baltimore Ravens keretének aktív tagjaként várja, hogy Hall of Famer legyen, de nagy valószínűséggel az augusztusi keretszűkítésen kivágják, és az összes RB-needy csapattal összehozzák a szakírók.

 

4. A Giants négyfejű szörnyetege

 

Technikailag a legmegállíthatóbb futójátékkal a Chargers rendelkezett 2015-ben (4 futott TD-ig jutottak a fiúk), de mivel náluk legalább van egy vállalható RB a csapatban, így inkább az utolsó előtti (5 futott TD) Giantsre helyezzük a hangsúlyt, ahol négy futó is pályára lépett kezdőként, hogy aztán tökéletes hatékonytalansággal nehezítse meg OBJ gifgyártási feladatait. A Williams-Jennings-Dwarka-Vereen kvartett összeszokottsága 2016-ban valószínűleg megborul, hiszen a hosszútávon használhatatlan Bobby Rainey és az 5. körös újonc Paul Perkins is helyet fog kérni a rotációban.

 

giants

 

5. Ted Ginn labdaérzéke

 

Nem könnyű feladat az NFC bajnokcsapatának egyes számú elkapójáról csúnyát mondani, de hiába is futott (haha) egészen méltányolható szezont Ginn Jr., ha így is simán felfért a 3 darab 10% feletti drop rate-tel rendlekező elkapó közé. Azt, hogy ez a teljesítmény mennyire nem ideális, jól minősíti az egyedülálló teljesítmény másik két elérője: Leonard Hankerson és Quincy Enunwa.

 

 

6. A Seahawks támadófala

 

Az NFL jelenének egyik legmeghatározóbb csapata már-már viccet csinál abból, hogy hova tudja még tovább gyengíteni a támadófalát. A szakmai stáb kiemelt figyelmet fordít arra, hogy nehogy véletlenül épkézláb játékost igazoljanak, amennyiben pedig Tom Cable végül csak kinevel egy tight endből konvertált elfogadható falembert, azt azonnal eltüntetik Seattle közeléből (Unger, Okung). Szerencsétlen Russell Wilson kínjában már fogyókúrára fogta magát, hogy gyorsabban tudjon menekülni a minden playben érkező nyomás elől, így az egységnek néha még a blokkolás ütemét is tökéletesen el kell nézniük, nehogy véletlenül megvédjék az irányítójukat.

 

 

7. Dee Ford jelenléte a falban

 

A mai NFL-ben kiemelt jelentősége van az agilis védőmunkának, a védelem játékosainak minden áron keresniük kell a kontaktot az ellenfél támadóival, és mindent megtenni annak érdekében, hogy középső futásokkal ne érjenek el érdemi előrehaladást.

 

 

8. A Bills januári teljesítménye

 

Tudom, technikailag idén is, meg tavaly is (mármint idén és jövőre is) átcsúszik egy-egy alapszakasz meccs januárba, de ezen túlmenően nem kell túlságosan rettegtünk a Billstől, akik 16 éve kóstoltak bele abba utoljára, hogy milyen is a playoff íze. A Toronto Blue Jays MLB rájátszásba jutásával ráadásul a major sportcsapatok teljes körében is átvették a vezetést, és hát ebben az AFC-ben idén is nagyon nehezen látjuk a megoldást. Sebaj, legalább elérhetővé válik a képen is látható all-time rekord!

 

 

9. A Colts playhívásai

 

A trükkös játékok lényege, hogy alkalmazásukkal ki tudjuk zökkenteni az ellenfelét a normál játékmenetből, és a meglepetés erejével lecsapni a felkészületlen másik félre. Amennyiben lebukunk szándékunkkal, akkor egy időkérés után rendezni tudjuk a sorainkat, és áttérni egy normál játékhívásra – UGYE?

 

 

10. Jim Caldwell érzelmi kitörései

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!