Connect with us

Minden ami NFL

FK! Top50 IX. rész

Az utolsó előtti állomásához érkezett a legjobb ötven játékost rangsoroló sorozatunk, ezúttal már a nagyágyúk közül is csak legelitebbek szerepelnek a listán. A korábbi részek megtalálhatóak ITT (46-50), ITT (41-45), ITT (36-40), ITT (31-35), ITT (26-30), ITT (21-25), ITT (16-20) és ITT (11-15).

 

top50ix

 

51. Desmond Trufant, CB, Atlanta Falcons

50. Clay Matthews, OLB/ILB Green Bay Packers

49. Devin McCourty, S, New England Patriots

48. NaVorro Bowman, ILB, San Francsico 49ers

47. Carson Palmer, QB, Arizona Cardinals

46. Travis Frederick, C, Dallas Cowboys

45. Olivier Vernon, DE, New York Giants

44. Alex Mack, C, Atlanta Falcons

43. Mo Wilkerson, DE, New York Jets

42. Allen Robinson, WR, Jacksonville Jaguars

41. Terron Armstead, OT, New Orleans Saints

40. Zack Martin, G, Dallas Cowboys

39. Michael Bennett, DE, Seattle Seahawks

38. Ndamukong Suh, DT, Miami Dolphins

37. Greg Olsen, TE, Carolina Panthers

36. Geno Atkins, DT, Cincinnati Bengals

35. Drew Brees, QB, New Orleans Saints

34. Justin Houston, OLB, Kansas City Chiefs

33. Josh Norman, CB, Washington Redskins

32. Jamie Collins, LB, New England Patriots

31. Harrison Smith, S, Minnesota Vikings

30. Fletcher Cox, DE, Philadelphia Eagles

29. Kawann Short, DT, Carolina Panthers

28. Dez Bryant, WR, Dallas Cowboys

27. Anthony Barr, LB, Minnesota Vikings

26. Andrew Luck, QB, Indianapolis Colts

25. Patrick Peterson, CB, Arizona Cardinals

24. Odell Beckham, Jr., WR, New York Giants

23. DeAndre Hopkins, WR, Houston Texans

22. Earl Thomas, S, Seattle Seahawks

21. Chris Harris, Jr., CB, Denver Broncos

20. Marshall Yanda, G, Baltimore Ravens

19. Adrian Peterson, RB, Minnesota Vikings

18. Joe Thomas, OT, Cleveland Browns

17. Le’Veon Bell, RB, Pittsburgh Steelers

16. Cam Newton, QB, Carolina Panthers

15. Richard Sherman, CB, Seattle Seahawks

14. Ben Roethlisberger, QB, Pittsburgh Steelers

13. Tyron Smith, OT, Dallas Cowboys

12. Julio Jones, WR, Atlanta Falcons

11. Tyrann Mathieau CB/S, Arizona Cardinals

 

10. Russell Wilson, QB, Seattle Seahawks

 

Nem hinném, hogy elspoilerezek bármit is azzal, hogy kijelentem, listánkon Wilson a harmadik legjobb irányító. Gyakorlatilag töretlen fejlődést mutatott be az NFL-be érkezése óta, és legutóbbi szezonja során remek számokat sikerült produkálnia. 4000 passzolt yard fölé jutott, 38 TD mellett csak 8 interceptiont vétett, passzpontossága is egészen kiváló volt (68,1%) és az irányítómutatója is a legjobb volt a kezdő QB-k között. Mondhatjuk, hogy elit szintre emelte a játékát, így teljesen megérdemelt a 10. helye. Ezzel ugyan nem mindegyik szerkesztő ért egyet, hiszen van akinél csak a 19. helyet kaparintotta meg, azonban akinél a legmagasabban szerepel, ott a 4. helyig küzdötte fel magát.

 

9. Khalil Mack, DE/OLB, Oakland Raiders

 

Második szezonjára sikerült neki is a tíz legjobb játékos közé kerülnie, és nem is érdemtelenül, hiszen a 3-4 OLB és a 4-3 DE szerepkörben is tökéletesen megállja a helyét. A 2015-ös szezonban 15 sacket regisztrált, mellyel második lett ebben a kategóriában, csak J.J. Watt volt jobb nála ebben. Talán a Denver elleni meccse maradt meg leginkább a fejekben, hiszen akkor ötször sikerült sacket érően földre vinnie Brock Osweilert, de a Kansas elleni utolsó alapszakasz meccsen is összehozott 10 szerelést, mely a posztjához mérten remek teljesítmény. A számok mellett a mutatott játéka is parádés, nem nagyon van olyan OT a ligában, aki egész meccsen tartani tudná őt. Egyéni listáinkon viszonylag stabilan szerepel a legjobb tízben, csupán egyikőnk gondolja úgy, hogy ő a 29. legjobb játékos a ligában. Legjobb helyezése az 5.

 

khalilmack

 

8. Antonio Brown, WR, Pittsburgh Steelers

 

Elérkeztünk a liga legjobb elkapójához is, aki majdnem teljes egyetértéssel szerezte meg ezt az elismerést. 1834 elkapott yardja a második legtöbb volt tavaly, csupán Jones termelt többet nála, akivel az elkapások számában együtt vezették a mezőnyt 136-tal. Elkapott touchdownokból tíz darabot sikerült összehoznia és egy visszahordott puntból is jegyzett további hat pontot. Játéka szinte kifogásolhatatlan, és ebben az átlag feletti tehetségekkel rendelkező Steelers támadógépezetben ő a legjobb, legértékesebb láncszem, akit Roethlisberger bármikor elővehet, ha bajban van. Egyéni listáink egyikén a második helyig is sikerült feltornáznia magát, de senki sem gondolja, hogy ne lenne akárcsak top20-as játékos.

 

7. Aaron Donald, DT, Los Angeles Rams

 

Csupán két szezon kellett Donaldnak, hogy a liga legjobb DT-je legyen, és az összes támadókoordinátor külön gameplant alkalmazzon ellene. Sokan lesajnálták méretei miatt, de akik így tettek, nagyot tévedtek, hiszen az egyik legfürgébb, legrobbanékonyabb, leggyorsabb 3-tech defensive tackle a ligában, aki 2015-ben 11 sacket tudhatott magáénak. Sackek mellett 69 szerelést is bemutatott, valamint egy összeszedett fumble-t is regisztráltak a neve mellé. Nagyon kevés belső falember képes 3 zsákolásra egy mérkőzésen, neki ez sem okozott nehézséget, amikor a Detriot Lions ellen játszottak. Hat szerkesztőből kettő is a második legjobb futballistának gondolja, és a top5-ből csak azért csúszott ki, mert egyikőnk szerint csupán a 22. hellyel ér fel tudása, és tehetsége.

 

aarondonald

 

6. Von Miller, OLB, Denver Broncos

 

Éppen csak kimaradt a legjobb ötösből az 50. Super Bowl MVP-je, akiről talán azt sem túlzás állítani, hogy a tavalyi rájátszás egészének volt a legértékesebb játékos. A rettegett denveri védelem legjobb passzsiettetője Wade Phillips rendszerében teljesedett ki végleg, és bár statisztikailag volt jobb szezonja, de a mutatott játéka alapján kijelenthető, hogy megérdemelten foglalja el a hatodik helyezést. Tavaly 11 sacket regisztrált, mely nem kiugró adat egy 3-4-es OLB-től, de nagyon sokszor kapott double teamet, így nem volt könnyű dolga, ha oda akart érni az irányítóhoz. A bajnoki menetelésben oroszlánrészt vállalt, kulcspillanatokban villantott óriásit, sokat köszönhet neki csapata. Azt nem gondolnám, hogy a legjobban fizetett védő kellene, hogy legyen, de megérdemli a nagy pénzt. Egyik szerkesztőnk egyenesen a második legjobbnak véli őt, de sehol se csúszott ki a top13-ból.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!