Connect with us

Prémium cikkek

John Elway megint megcsinálta

A Broncos újraigazolta Von Millert egy hat éves, 114,5 millió dolláros szerződéssel. Ezzel Miller lett a legjobban kereső védő a ligában és a jelenlegi infók szerint a Broncos lett a piac legnagyobb nyertese. Legalábbis, ami a szerződést illeti. Elway egy zseni.

 

John Elway

 

Az idei FA során több játékos is hatalmas szerződést kapott (Olivier Vernon, Fletcher Cox, Mo Wilkerson), Ndamukong Suh-ét átstrukturálták, Marcell Dareus pedig most kezdi meg hat éves kontraktusát. Wilkersonéról egyelőre nem tudunk semmit, de Miller szerződése kenterbe veri az összes többi védőét.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

A Super Bowl MVP pass rusher 17 millió dollár aláírási bónuszt kapott, valamint 6 milliót roster bónuszként. Ezen kívül pedig még 2 millió dollár garantált alapfizetés is jár neki, így a szerződéskötést követő 14 napon belül 25 millió zöldhasú kerül a bankszámlájára. Ez egyébként 2,3 millával kevesebb, mint amit Fletcher Cox kapott az első évében.

 

miller

 

A táblázaton a pirossal jelölt tételek a minden esetben garantált tartalmak. Jól látszik, hogy az aláírási bónusz öt részre fel van osztva. Ezt a módszert én speciel nagyon imádom (mármint, hogy kevés pénzt kap aláíráskor a játékos), ugyanis egy esetleges későbbi kivágás esetén sokkal kevesebb halott pénzzel kell számolni. Persze ez azzal jár, hogy Miller 2017-es alapfizetése teljesen garantált lesz (ő is boldog legyen). Így viszont két év alatt letudta a csapat az összes kötelező kifizetést, a többi pedig már csak könyvelés kérdése (kivágás esetén mindig csak a teljesen garantált tartalmak kerülnek beszámításra, tehát az összes hátralévő piros tétel). Miller egyébként így két év alatt 42 milliót kaszál, ami hattal több, mint Coxé.

 

A trükkös rész a 2018-as szezonban következik. Miller 19 milliós alapfizetése elvileg csak sérülés esetén garantált, illetve akkor, ha a játékos március 17.-én (vagy augusztusban) a csapat tagja. Ha ez így van, akkor Elway tényleg egy zseni, mert ha Miller pocsékul kezd el játszani közel a 30-hoz, egyszerűen kivágja. Igaz, 10,2 millió dollár halott pénz megmarad, de 12 millió felszabadul, ami nem egy rossz dolog. Példának okáért a többiek:

 

szerződések

 

Olivier Vernont, ha a két év után akarná kivágni a Giants, akkor 12 millió halott pénz mellett csak 5 milliót spórolna. Ugyanez Cox esetén 14 milliót halott pénzzel járna, mindössze 8 millió felszabaduló összeggel. Suh-t soha a büdös életben nem bírják elküldeni Miamiből, Dareus pedig az utóbbi idők egyik legrosszabb üzlete volt. Ráadásul ez az arány évről évre nőni fog Miller javára, köszönhetően az alacsony aláírási bónusznak. Alapvetően persze rohadt sokat keres, de ha úgy játszik, ahogy tavaly a rájátszásban, akkor örömmel ki fogják neki fizetni, ha pedig nem, akkor simán kivágják. Ezt a maradék négy játékossal már nem tehetnék meg olyan könnyű szívvel. A jelenlegi védőszerződések közül ráadásul csak JJ Watté veri kenterbe Millerét, igaz, az minden téren (mondjuk ő korábban is kapta).

 

Tovább folytatva Miller szerződésének elemzését: 2019-ben 9 millió dollárnyi sérülés esetén járó garantált tartalom van, ami teljesen garantált lesz március környékén. A 17 millió dollár aláírási pénzből, a 6 milliós roster bónuszból, a 2 és 17 milliós garantált alapfizetésből, illetve 19 és 9 milliós sérülés esetén garantált tartalmakból jön ki a 70 milliós teljes garantált összeg. 2020-ra és 2021-re semmilyen garantált tartalom nem jut.

 

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!