Connect with us

Minden ami NFL

Legjobb- és legrosszabb szerződések – NFC East

Nemrég elkezdtem egy sorozatot, ahol minden egyes csapat legjobb és legrosszabb szerződését kerestem. Az első csoport az AFC East volt, most pedig jöjjön az NFC East, ahol csak úgy tobzódnak a gyengébbnél gyengébb kontraktusok. Jót már sokkal nehezebb találni.

 

Dallas Cowboys

 

A legutóbb, amikor a legrosszabb QB szerződéseket néztük, akkor Romo bőven befért a top5-be, így ő most ebből a körből kimarad.

 

Legrosszabb szerződés: Brandon Carr, CB, 1 év, 13 millió

 

Carr nem egy nagyon rossz játékos, de fényévekre van attól a kontraktustól, amit kapott (5 év, 50 millió még 2012-ben). Egyetlen igazán jó tulajdonsága, hogy karrierje nyolc éve során egyetlen egy meccset sem hagyott ki, viszont az utóbbi két szezonban nem is szerzett interceptiont. Igazából a játék minden aspektusát tekintve legjobb esetben is átlagos, miközben 10 milliót foglal el idén a fizetési sapkából. Ráadásul van közel 3 milliós dead money-ja is a következő szezonra úgy, hogy nem is rendelkezik majd élő szerződéssel.

 

carr

 

Legjobb szerződés: Sean Lee, LB, 4 év, 7,7 millió/év

 

Először a még mindig csak 25 éves, de a liga talán legjobb tackle-je, Tyron Smith jutott az eszembe, aki idén csak 6 milliót foglal el a fizetési sapkából. Viszont jövőre lép életbe a 8 éves, 97 milliós szerződése és 14-16 millió dollárokat foglalni a sapkából. Ami amúgy nem vészesen sok, pláne a játékához képest, de ez igazából egy elit játékosnak járó korrekt szerződés. A második jelöltem Alfred Morris lett volna az idei 1,3 milliós kontraktusával, de Zeke Elliott draftolása miatt tulajdonképpen feleslegessé vált. Így maradt Lee, aki, ha úgy játszik mint tavaly, bőven megéri a pénzét.

 

Idén csak 6 millióba kerül, ami elég csapatbarát és a jövő évi 10 millió is korrekt a kvalitásaihoz képest, főleg úgy, hogy ha megint megsérül, 6 milliót lehetne rajta spórolni. Utolsó két évében pedig szinte halott pénz nélkül elküldhető, ami különösen a sérülékenységét figyelembe véve kivételesen jó biznisz a dallasiak részéről.

 

New York Giants

 

A Giants nagybevásárlást csinált idén, Olivier Vernon, Janoris Jankins és Damon Harrison is most érkezett a csapatba, eléggé túlfizetve, mégsem közülük került ki a legrosszabb szerződés.

 

Legrosszabb szerződés: Victor Cruz, WR, 3 év, 7,4 millió/év

 

Cruz hátralévő szerződésével olyan nagyon nagy probléma nem lenne, ha a játékos egészséges lenne. Idén csak 4,4 milliót foglal a strukturálások miatt, ami vállalható. Ám ha azt nézem, hogy az utóbbi két évben nagyjából 15,5 millióval terhelte a Giants fizetési sapkáját és ez idő alatt 300 yardot és egy TD-t termelt, akkor még mindig nagyon sok. Jövőre 9,4 millió dollár ütné a markát, de legalább kevés dead money ellenében elküldhető, amire azért reális esély van, hacsak nem durrant most legalább egy 1000 yardos szezont. Amiben én nem nagyon hiszek, több, mint másfél éve nem lépett pályára, jó esély van rá, hogy az idei fizetése is a kukában landol.

 

Pittsburgh Steelers v New York Giants

 

Legjobb szerződés: Dominique Rodgers-Cromartie, CB, 3 év, 8,3 millió/év

 

DRC nem egy rossz corner és relatíve egészséges is volt az utóbbi időben. A 8,3 milliós fizetése nem fér be a top15-be (az eredeti teljes szerződése csak a 23. legnagyobb a ligában), négy millióval kevesebb, mint a frissen igazolt Janoris Jenkinsé, aki mellett egyedül a kora szól. Jelenleg Rodgers-Cromartie a csapat legjobb coverage cornere és ár/érték arányban talán a legjobb szerződéssel rendelkező védője.

 

Philadelphia Eagles

 

Az Eagles irányító helyzete nagyon vicces, három darab QB-juk is van, és mindegyik többet keres, mint 4 millió. Sam Bradford szerződéséről már írtam korábban, benne van a top5 legrosszabb kontraktusban, úgyhogy Romóhoz hasonlóan ebből a körből ő is kimarad.

 

Legrosszabb szerződés: Chase Daniel, QB, 3 év, 7 millió/év

Daniel szerződése több, mint egy elit backupé, ráadásul ha játszik, akkor 10+ millió dollárt is kereshet. Akkor, amikor csak Bradford volt a rosteren, még volt értelme az irányító szerződtetésének, legalábbis védhető volt: volt rá esély, hogy kezdjen. Most erre vajmi kevés a sansz, Wentznek nagyon pocséknak kell lennie, ha jövő ilyenkor nem ő lesz a csapat kezdő irányítója. Mondjuk ez javíthatna Daniel szerződésének az értékén, de cserébe az Eagles draftját minősíteni le. Mindenesetre nem látom, hogy Daniel bármikor is kezdhet a jövőben az Eaglesben, egy backupnak 7 milliót fizetni pedig hatalmas luxus.

 

sam-bradford-chase-daniel-carson-wentz-eagles-quarterbacks

Legjobb szerződés: sok közepesen jó

 

Nincs kiemelkedően jó szerződés a csapatban. Alapból a center Jason Kelce szerződésére voksoltam volna, mert kvalitásai alapján top5, és ehhez képest elég keveset keres, ám a tavalyi éve nem volt valami kiemelkedő, az alapján inkább reális 6-6,5 millió körüli fizetése, mintsem nagyon jó. katonadani szerint viszont az offensive tackle Lane Johnson lehetne itt, igaz, nem most. Johnson jobboldali tackle-ként a liga legjobban kereső játékosa a maga 10-11 milliós éves fizetésével, ami elég sok, de ha átmozog a baloldalra Jason Peters helyére és hozza a fejlődő formáját, akkor 2-3 év múlva kvalitásaihoz és a sapkához képest bőven alul lesz fizetve. Tehát ez egy amolyan Gronkowski féle szerződés, amiben persze van kockázat, de az elképzelés tényleg jó.

 

Washington Redskins

 

A Redskinsnél Cousins szerződését tettem be anno egy listára, mégpedig a legjobb irányítószerződések közé, így ő sem játszik ma.

 

Legrosszabb szerződés: Pierre Garcon, WR, 1 év, 10,2 millió dollár

 

Garcon nem egy rossz elkapó, de szerintem messze nem tízmilliós kaliber. Persze arra jó, hogy legyen Cousinsnak egy rakás különböző fegyvere, de igazából ezt a pénzt (kivágás esetén 8 millió dollár) én inkább egy veterán, de jó guardra, vagy a linebacker/safety sor megerősítésére használnám. Jövőre úgy sem lesz újraigazolva.

 

pg-hero-main

 

Legjobb szerződés: Jordan Reed, TE, 6 év, 8 millió/év

 

Reed a tavalyi év egyik legjobb tight endje volt, a 8 millió dollár abszolút reális neki. Ez még nem lenne elég, hogy ide kerüljön, viszont a szerződésének felépítése remek. Idén 3,4 millió dollárt foglal a sapkából, jövőre pedig 5,8 milliót, ami nagyon csapatbarát felépítés. A harmadik évére ugyan már 10 millió lesz a cap száma, de ez három évre még mindig csak 6,2 millió/évnek felel meg. Ráadásul ezután már viszonylag olcsón, 6 millió dollárt spórolva lehet elküldeni. Tehát az első két évében, ha így játszik, akkor bőven áron alul teszi mindezt, ha pedig megsérül, vagy formahanyatlás lesz, akkor nem vágja haza a csapatot a rengeteg halott pénzével.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!