Connect with us

Hír

Mike Zimmer hosszabbított a Vikes élén

Csütörtökön hosszabított a Vikings vezetőedzőjével, Mike Zimmerrel. A hatvanéves, edzőként Super Bowl-győztes egykori college irányító és linebacker megtartásáról már az NFL történetének harmadik leghidegebb meccse után (Seahawks@Vikings) pletykáltak. Zimmer második évében összehozta az NFC North első helyét, ami 2009 óta nem sikerült a csapatnak. A részletek még nem ismertek.

 

A korábban a Cowboys és a Bengals berkeiben defensive koordinátorként dolgozó Zimmer első két Vikings szezonjában 18-14-es győzelmi arányt és egy playoff-szereplést mutatott fel. A 2013-as szezon legrosszabb védelméből a 2015-ös szezon 13. legjobbját hozta össze, akik az 5. legtöbb sacket szerezték. Hasonló teljesítményt nyújtott a Dallasnál és a Cincinnatinél is.

 

startribune.com

startribune.com

 

Zimmer karakteres, blitzre épülő védekezései meglepően jól működnek, elsősorban ennek köszönheti a csapat a jó szereplést. A 4-3-as alapokra épülő védelmében sokszor tolja fel “double A gap” blitzre a játékosait, vagyis a két belső linebackert az O-fal centerének két oldalára állítja, elképesztő nyomást hozva létre ezzel a támadófal közepén (center legyen a talpán, aki megfog két DT-t és két berobbanó LB-t). Zimmer 4-3-a rendkívül rugalmas, szinte minden play során látunk az ellenfél irányítóját megzavaró trükköt.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!