Connect with us

Hír

Smith udvariasabb, ezért lett 1/1-es Rodgers helyett

A 2005-ös drafton két top irányító prospect volt: Aaron Rodgers és Alex Smith, az 1/1-es pick pedig az irányítóhiányos San Francisco 49ers kezében volt. Akkoriban a szakértők és az általános vélemény szerint Alex Smith számított a jobbnak, de Aaron Rodgers szerint nem emiatt választották ki őt helyette:

“Én azt a történetet hallottam, hogy amikor Mike Nolan (a 49ers mestere) látta, hogy Alex kinyitja a kocsiajtót az anyjának, csak annyit mondott, hogy ő az az irányító, akit szeretne. Nem tudom, igaz-e a sztori” – mondta Rodgers az Any Given Wednesdayben. “Én a szüleim nélkül voltam ebédelni”.

Kansas City Chiefs v Green Bay Packers

Nolan kvázi hivatalos magyarázata viszont úgy szól, hogy azért választotta ki Smith-t, mert jó srác volt, biztonságos választás, míg Rodgers arrogáns, beképzelt és túlságosan magabiztos. Egyértelmű, hogy a Packers járt jobban, amikor 1/24-re elvitte a ma már kétszeres MVP irányítót, de utólag könnyű okoskodni. Legyen most bármennyire is jó Rodgers, nem biztos, hogy a Friscóban is szárnyalt volna. Végtére is ott nem volt egy évek óta elit csapat, egy Brett Favre, egy remek menedzsment, nem lett volna lehetősége két évet pihenni és nyugodtan fejlődni. Ettől persze még bőven más kaliber, mint Smith.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!