Connect with us

Játékos Portré

Évtizedes tehetség lilában – Kevin Williams

4841 nap, vagyis tizenhárom év után vonult vissza Kevin Williams DT, aki meghatározó arca volt a kétezres évek Vikings-védelmének, és általánosságban a ligának is. Portré.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

Az Oklahoma State Cowboys színeiben focizott az egyetemen az amúgy Arkansasból származó Williams. A Sports Illustrated a 2003-as draft előtt “one-hit wonder” jelzővel illette, vagyis nem vártak tőle sokat. Nagyon rosszul gondolták.

 

Kevin-Williams-Hands-Up-2[1]

 

Williams a kilencedik helyen kelt el a Vikings által, majd első nyolc évében összehozott 6 Pro Bowl, és 5 All-Pro szereplést, 2010-ben pedig bekerült az NFL évtizedes álomcsapatába (többek között olyan nevek mellett, mint Warren Sapp, Brady, Manning, Tomlinson, Moss, Reed, és még sorolhatnánk). One-hit wonder, persze.

 

59e14c29ab2438465f3b2b8a3b170279[1]

 

A Vikings történetének egyik legjobb és legnagyobb hatású rookie-ja lett, és ugyan nem formálta annyira át a csapat stílusát, mint például Peterson, bizonyosan sokáig fogják emlegetni a nevét. Under tackle-t játszott (vagyis a 4-3-as fal fürgébb, rugalmasabb középső tagja volt), mégpedig Pat Williams NT mellett, együtt úgy hívták őket, hogy Williams Wrecking Crew, vagy Williams Wall. Ez valahol érthető, hiszen együtt összesen 285 kilót nyomtak, és három éven keresztül a legjobb futásvédelmet hozták össze.

 

 

Juss át rajtuk. / AP

Juss át rajtuk. / AP

 

Williams sorra döntögette a pozíciójához tartozó rookie és nem-rookie rekordokat. Ennek megfelelően 2006-ban kapott egy hétéves szerződést, amiből 16 millió garantált volt, és ösztönzőkkel az 50 milliót is elérhette. A szerződés letelte után 2 millió dollárért a legendás 2014-es Seahawks-védelem tagja lett, korrekt számokat felmutatva: 30 tackle, 3 sack, 2 leütött passz, és 6 tackle mínusz yardért.

 

 

A 2015-ös szezonra a Saints vette szárnyai alá, ahol Stephen Anthony részére blokkolt egy extra pontot, amit Anthony az új szabályok értelmében vissza is hordott két pontra. 2016. július 27-én pedig egy napra szerződött a minnesotai alma materével, hogy lilában vonulhasson vissza.

 

xpblock.0[1]

 

Csendes életet él feleségével, Tashával, aki 2005 óta házastársa. 2008-ban négy meccsre felfüggesztették Pat Williamsszel együtt, mivel vízhajtót találtak a szervezetükben, amivel szteroidhasználatot szoktak rejteni. A Williams-fal fellebbezett a bíróságon, amit megnyert, így csupán Kevin Williamsnek kellett két meccset kihagynia a 2011-es szezonban.

 

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!