Connect with us

Fantasy

FK! Fantasy Top 50 – I. rész

Hamarosan kezdődik a szezon, ami nem csak az NFL rajongóit hozza lázba, de a fantasy foci fanatikusait is. Mi sem vagyunk különbek, ezért elterveztünk egy top 50-es fantasy listát, egy kis Anderson vezércselt bevetve. Ugyanis ez nem egy szerkesztő listája lesz, hanem egyenesen öté! Hasonlóval már találkozhattatok a “rendes” top 50-nél is, ez a koncepció pedig elnyerte tetszésünket, ahogy reméljük a tiéteket is el fogja.

 

Fantasy-Banner_opt

 

Azért döntöttünk eme módszer mellett, mert mind az ötünknek más-más stratégiája van a draftra, és ennek összefésülése kiadhat egy érdekes rangsort. Minden lista első helyezettje 50 pontot kapott, a második 49-et, és így tovább, egészen az 50. helyezettig, aki csak egy pontot kapott. Ezután összesítettük a pontokat, majd ADP-t (átlagos draft pozíciót) számítva összeállt a végső rangsor. Azért ADP szerint, mert sok olyan játékos volt, aki csak egy szerkesztő listájára fért be, aki nagyon magasra rakta, ezzel több pontot szerezve, mint olyan játékos, aki három szerkesztő listáján is szerepel, csak nagyon hátul. Egyelőre nem neveznénk meg, ki hova jelölte adott játékost a saját listájában, ezért csak név nélküli pozíciókat tüntetünk fel. Jöjjön tehát az FK! Fantasy Top 50 első része, azaz 50-41-ig balentin, chester, KGYM, Leonidasz és WarWolf tollából!

 

50. Sean Lee, LB

Szerkesztők által rangsorolt helye: 48., 15.

 

Az utolsó helyre a Dallas Cowboys klasszis, ámde sérülékeny linebackere került. Utóbbi tény játszhat közre abban, hogy csak két szerkesztő gondolt rá a saját listájának összeállításakor, akit megérné az első 50 játékos közül kiválasztani.

 

Sean-Lee

 

Az értéke kétségtelenül kiváló, hiszen Lee egy rendkívül sokoldalú linebacker. Sok tackle fűződik a nevéhez, nem ritkán sackelni is tudja az irányítót, de a coverage képességei is kiválóak, így az interception, azaz plusz két pont is hozzájárul az ő játékához. Aki szeret kockáztatni, annak mindenképp megéri őt a lehető leghamarabb draftolnia.

 

49. C. J. Mosely, LB

Szerkesztők által rangsorolt helye: 21., 34.

 

Egy újabb linebacker következik a listán, méghozzá a Ravens harmadéves játékosa. A valóságban talán nem olyan jó játékos mint Lee, de azt már katonadanitól is megtudhattátok, hogy nem a szerelések száma tesz egy linebackert top játékossá.

 

Na de a fantasy az teljesen más világ! Mosley játékában rengeteg tackle van benne, ami potenciális pontforrás a fantasy tulajok számára. Ha ehhez még hozzáadjuk a sok fumble és sack lehetőségét, akkor nincs okunk megvitatni a helyét ezen a listán. Az újonc éve jobbra sikerült mint a tavalyi szezonja, de talán a Suggs-Dumervil duó visszatérésével majd ismét brutális számokat hozhat össze.

 

48. Mark Ingram, RB

Szerkesztők által rangsorolt helye: 21., 25.

 

Az elsőként feltűnő RB a listán a Saints Heisman-győztes futója, Mark Ingram. Ő is, a fenti játékosokhoz hasonlóan, csak két szerkesztő listájára fért fel, ennek pedig két oka lehet.

 

Egyrészt borzasztó sérülékeny. A 2012-es szezon kivételével nem volt olyan idény, amikor az összes meccsen bevethető állapotban lett volna, ez pedig óriási intő jel annak ellenére, hogy az utóbbi két évben ha az átlag fantasy pontjait nézzük, akkor a jobb játékosok közé tartozott. A másik tény, hogy a futók egyre értéktelenebbé válnak ebben a játékban, elég csak megnézni hány olyan csapat van, ahol 2, esetenként 3 potenciális RB1 van a rosteren. Spoiler alert, az én listámon nem volt rajta, ám az utóbbi két szezonja alapján rászolgált a top 50-re bőven.

 

47. Alec Ogletree, LB

Szerkesztők által rangsorolt helye: 13., 11.

 

LB-rush van már az első cikkünkben! Ogletreeről sokan megfeledkeztek a tavalyi sérülése miatt, ami bizony hatalmas hiba lehet, valamint potya pick az őt draftoló GM-eknek.

 

Ogletree a Rams elképesztő védelmének egyik oszlopa, főleg a linebacker sort nézve. Tavaly a 4. meccs után IR-re került, de a pontátlaga félelmetes, nem hiába került két szerkesztőnél is ilyen magasra. Ogletree nem győzi szállítani a 100+ combined tackle-t a tulajainak, ráadásul hamarosan lejár a rookie szerződése is, ha meg akar dolgozni a nagy pénzért, akkor brutális szezon várható tőle 2016-ban.

 

46. Andrew Luck, QB

Szerkesztők által rangsorolt helye: 48., 50., 43.

 

Az elsőként feltűnő QB a listánkon, és az első olyan játékos, aki a saját összeállításomon is szerepelt. A QB-knek nincs annyi értéke az FK! ligákban, ám az elit játékosokat nem ritkán kikapkodják korán. Luck pedig elit.

 

Andrew-Luck_crop_north

 

Luckra hajlamosak legyinteni az emberek a tavalyi szezonja után, azonban érdemes ránézni azokra a számokra, és osztani-szorozni. Hiába játszott csak hét meccsen, hiába volt pocsék mutatója, ez fantasy, egy teljesen más világ. Luck ugyanis 19,69 pontot átlagolt, amivel a 6. legjobb irányító volt tavaly az átlagpontokat tekintve. Sajnos nála nem érvényes a rookie-szerződés faktor mint Ogletree esetében, hiszen az idei offseasonben kapta meg a neki járó megaszerződést, de így sem csökkent az értéke fantasy berkekben.

 

45. Jamie Collins, LB

Szerkesztők által rangsorolt helye: 47., 40., 45

 

Újabb linebacker neve szerepel ebben a blokkban, ezúttal a New England Patriots kiválóságáé. Igazából amit Sean Lee-ről írtam, azt egy az egyben bemásolhatnám ide is, hiszen majdhogynem ugyanaz a két játékos szerepe.

 

Collins talán valamennyivel gyengébb coverage-ben, pass rushban viszont jobb, ez fantasy szempontból meg jogosan jelent 6 helynyi különbséget. Utóbbi két évben, főleg tavaly sérülések is hátráltatták, viszont most rookie szerződésének utolsó évébe lépett, ha egészséges tud maradni egész szezonra, akkor hatalmas király lehet a posztján az idei fantasy kiírásban.

 

44. Demaryius Thomas, WR

Szerkesztők által rangsorolt helye: 39., 37., 36.

 

A “sztárposztok” közül végre egy elkapó is feltűnik. Ha nem lenne ennyire kaotikus az irányítóhelyzet Denverben, gyanítom sokkal feljebb is kerülhetne.

 

Ugyanis Thomas még Osweilerrel fűszerezve is korrektnek mondható számokat hozott, de idén a Sanchez-Siemian duó adhatja neki a zsugákat, ez pedig két szerkesztőt is elrettentett az ő top 50-be tételétől. Ráadásul Thomas inkább a nagy játékokról ismert, ahhoz pedig egy irányító mellett támadófal sem ártana, na, Denverben az is hiánycikk. Nagy rizikót vállalhat vele az, aki ideje korán draftolja, ám 4. körben szerintem már ideális lehetne az FK! ligákban.

 

43. Telvin Smith, LB

Szerkesztők által rangsorolt helye: 41., 40., 17.

 

Egy igazi tackle-gyár a harmadéves játékos, 100 pont tőle alsó hangon garantált.

 

Aki nem szeret kockáztatni, annak őt ajánlanám mindenképp a draftra. Ám vigyázzon aki rá pályázik, az értéke évről évre nő, és lehet már elég korán el fog kelni egyes ligákban ha nem vagyunk résen. Tavaly ugyan megdobta a statisztikáit egy int-return TD, ennek a gyakoriságára azért nem alapoznék.

 

42. Aaron Donald, DL

Szerkesztők által rangsorolt helye: 43., 45., 10.

 

A DL poszt fantasyban az egyik leginkább kiszámíthatatlan, alig van pár játékos, aki az elit kategóriát képviseli itt, szigorúan fantasy szempontokból. Ráadásul kettő is kell minimum az FK! ligákban, így lehet nem árt reach-elni egyet-kettőt. Mondjuk Donaldot.

 

donald

 

Bár a DL poszton belül sem a DT szerepkör a “sláger”, Donaldra megéri rááldozni egy magasabb picket. A Rams front7-je brutálisan erős, több játékosra is figyelni kell egyszerre, ez pedig egy Donald kaliberű játékosnak ajándék. Folyamatosa fejlődik, a tavalyi elképesztő szezonját is felülmúlhatja, aminek a fantasy tulajok is csak örülni tudnak. DL poszton főleg a sackek száma határozza meg egy jó és egy átlagos játékos közti különbséget, nos, Donaldnak ebben sem lesz akadálya.

 

41. Brandin Cooks, WR

Szerkesztők által rangsorolt helye: 33., 33., 24.

 

Újabb elkapó, akinek ráadásul Drew Brees dobál, hibátlan a mutatvány! Vagy mégsem?

 

Én nem raktam be Cooksot a saját listámra, mert Breesnek nincs olyan, hogy első számú célpont, főleg Jimmy Graham távozásával. Szereti szétosztani a passzait, erre vannak is kiváló célpontjai, így én Cookstól visszaesést várok az idei évre. Van aki nem így gondolkodik, lehet nekik lesz igazuk, mindenesetre a 3-4. körben kiváló értéket képviselhet.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!