Connect with us

Hír

Antonio Brown fizetésemelést kapott

A Pittsburgh Steelers megemelte Antonio Brown idei keresetét 4 millió dollárral, így a klasszis elkapó idén 10 millió dollárt tesz zsebre. Bár ez igazság szerint nem fizetésemelés, de még csak nem is egy könyvelési szempontból nélkülözhetetlen lépés. Egyszerűen ennyire jó arc volt a Steelers.

 

Névtelen

Forrás: overthecap.com

 

Az OverTheCap szerint így néz ki a Brown szerződéséből hátralévő két év. Idén 6,2 millió dollár jár neki, jövőre 8,7 millió alapfizetés formájában. Na már most a Steelers azt csinálta, hogy a 2016-os alapfizetéséből 5 millió dollárt, illetve a 2017-es alapfizetéséből 4 millió dollárt átírt aláírási bónusznak. Ez ezt eredményezte:

 

Névtelen

 

Mint láthatjuk, mindössze fél millió dollárral változott a csapat cap száma (5+4=9 millió, osztva kettővel egyenlő 4,5 millió a hátralévő két évre). Az idei évben csökkent, a következő évben nőtt. Tehát gyakorlatilag abszolút semmilyen sapkára gyakorolt hatása nem volt a dolognak. Pontosabban de, hisz így 2017-ben, ha Brownt el szeretné küldeni a csapat, akkor 8,9 millió dollár dead money lenne utána, de ez nem reális opció jelenleg.

 

Miért csinálta ezt a Steelers?

 

Mert jó fejek. Big Ben után Antnio Brown a csapat legértékesebb játékosa, jelenleg pedig a liga legjobb elkapója. És bár holdoutig nem ment el a 28 éves játékos, azért finoman többször is jelezte, hogy örülne egy új szerződésnek. A Steelersnél viszont ennek, épp úgy, ahogy a Chargersnek az újoncok kapcsán, hagyománya van.

 

122115-nfl-Antonio-Brown-pi-mp.vresize.1200.675.high.11

 

A Steelersnél soha nem kezdenek egyezkedni nem-irányítókkal a szerződésük utolsó évéig. Ez alól Brown sem kivétel, az új kontraktusról, amivel a liga legjobban fizetett elkapójává teszik, csak jövőre kezdenek el tárgyalni. Viszont az elkapó van annyira nagy becsben tartva, hogy kapjon egy kisebb előleget, így vidáman és motiváltan lépjhet pályára. Ez pedig nagyon sokat számít. Most Brown gyakorlatilag kapott egy 9 millió dolláros borítékot a kezébe, ami igencsak nagylelkű ajánlat a csapattól. Aligha panaszkodhat.

 

Illetve az sem egy rossz dolog, hogy Brown 2017-es alapfizetése csak 4,7 millió dollár. Ugyanis kis túlzással ennyit megspórolhat majd rajta a Steelers. Amikor Brownk megkapja az új szerződését, akkor kap hozzá egy csinos kis aláírási bónuszt. Ez mondjuk 15-20 millió dollár körül lesz. Ezt ugyebár első évében kézhez kapja és ilyenkor az a szokás, hogy a játékos alapfizetését a minimumra veszik.

 

Tehát Brown jövő évre szóló 4,7 millió dollárjából legalább hármat nagy valószínűséggel átcsoportosítanak nem garantált tartalomként a szerződése utolsó évére (amit esetleg megspórolhatnak rajta cut esetén), vagy egyszerűen csak elhagyják. Ami valamilyen szinten fair dolog, cserébe a mostani nagylelkűségért.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!