Connect with us

Fantasy

Fantasy 2016 – Alulértékelt játékosok

A túlértékelt játékosok ellentéte az alulértékelteké. Nem árt itt is tisztázni, hogy nem olyan játékosokról lesz szó, akik a fantasy ligák pontszámait fogják vezetni és igazi szupersztárok, csupán olyan emberekről, akik várhatóan több pontot fognak termelni, mint azt a közvélekedés gondolja róluk. Ebben az esetben is posztonként 2-2 játékost érintek, nézem meg, hogy mi az átlagos elkelési értékük és ezzel hányadikok az adott poszton, valamint hogy ehhez képest hol lenne a helyük.

 

Irányítók

 

Tyrod Taylor (QB18)

 

Az első név egy fiatal, tehetséges, frissen szerződött irányítóé. Taylor számára kéznél van egy ligaelit elkapó Watkins személyében ami sokat jelenthet fantasy helyét számolgatva, de az igazán nagy értéket a lábaiban kell keresni. Taylor ugyanis egy igen mobilis, gyors irányító aki a célterület közelében is veszélyes lehet. A futott hatpontos pedig irányítók esetében is 6 pontot ér, amivel könnyű termelni a jó számokat.

 

tyrod

 

Matt Ryan (QB20)

 

Ryan jobb ponttermelő képességére egy szó a válasz. Pontosabban egy ember. Munkáját ugyanis a liga egyik legjobb elkapója, Julio Jones segíti. Jones képes a nulla yardból is 20-at csinálni, ugyanakkor a célterületen is biztos kezű játékos. Márpedig ha ő pontot szerez akkor az csak Ryan segítségével történhet (tudom futhat és passzolhat is elméletben). Ráadásul Jones mellé érkezett még Sanu a Bengalsból, valamint a drafton magasan választottak tight endet és ha ezt nem lenne elég, akkor még mindig ott van Freeman, aki szintén bevethető passzjátékoknál. Ha nem is űrszámokat várok Ryantől, annál a 20. legjobb QB teljesítménynél mindenképpen jobbat nézek ki belőle, minimum egy top15-öt.

 

Futók

 

Mark Ingram (RB12)

 

Ahogy már többször leírtam a Saintsnél a passzjáték az elsődleges. Legalábbis amíg Drew Brees vezeti a csapatot. Brees azonban már nem fiatal, ezért nem árt kímélni. Ezt szerintem New Orleansben is tudják. Így a futójáték fokozottaban figyelmet kaphat idén, itt pedig Ingram helye megkérdőjelezhetetlen. Amellett hogy a futósnapek 90%-át ő fogja kapni, a passzjátékokba is bevonható. Egy Brees vezette offense-nél a pontszerzéssel soha nem volt probléma, márpedig csak passzal nem lehet bejutni a célterületre. Top5-ös teljesítményt természetesen nem várok Ingramtól, de a top10-be könnyen beférhet.

 

Duke Johnson (RB29)

 

A Browns játékosok fantasyban sose ajánlottak. Duke Johnson esetében most mégis kivételt teszek. A másodéves játékos egy igen tehetséges futó, ráadásul vaj kezekkel van megáldva így állandó veszélyt jelent az ellenfélre.

 

Curtis Lofton, Duke Johnson

 

Igaz nem a legkellemesebb offense-ben szerepel, de annál ő bőven jobb, hogy 29. running back legyen csak a listákon. Hue Jacksontól pedig sokan, sokat várunk, remélhetőleg Johnson is haszonélvezője lesz egy feljavuló támadósornak.

 

Elkapók

 

DeSean Jackson (WR 32)

 

Jackson egy igazi mély target, aki ennek köszönhetően ha pontot szerez azt nem adja lejjebb egy 30 yardos átadásánál. Ez nagyon hasznos tud lenni, de rendkívül megtévesztő is. Ugyanis ha ez az említett nagy játék nem jön össze, akkor könnyen kevés ponton maradhat. Tavaly Washingtonban ha egészséges volt, akkor azért nem igen hagyta el a pályát nagy játék nélkül és idén is hasonló szereplést várok tőle. Ez nem egy világverő pontmennyiséget jelent, de a 32. elkapó helynél azért előkelőbb helyezést várok tőle.

 

Michael Crabtree (WR 34)

 

Aki olvasta a top 28 WR cikkemet az tudja jól, hogy Crabtree szerepelt a listán. Méghozzá nem is az utolsó helyen. Nálam egyenesen a 26. helyet kapta meg, de ennél is elképzelhető jobb teljesítmény. A másodéves Cooper mellett ő lehet Carr kedvenc célpontja, akárcsak tavaly. Az oaklandi alakulattól legtöbben sokat várnak, ehhez pedig Crabtree is hozzá tud járulni.

 

Tight Endek

 

Delanie Walker (TE8)

 

A tight endek esetében nehéz ez a kategória mert eleve csak 15-16 sokat használt tight end szerepel a ligában. Az első választásom Walkerre esett, aki szerintem top5 lehet ezen a poszton.

 

delanie-walker-titans

 

Mariota előszeretettel támaszkodott tight endjére tavaly is, idén pedig egy kiegyensúlyozottabb offense-ben vállalhat oroszlánrészt a kiváló játékos. Walkerről eddig is tudtuk, hogy kiváló elkapó, idén pedig a legnagyobbak közé emelkedhet.

 

Charles Clay (TE23)

 

Clay kicsit túl lett fizetve. Ez nem túlzás és valószínűleg nem fogja meghálálni az árát megfelelően. Annál azonban jobb, mint hogy a 23. helyre soroljuk a tight endek között. A Bills passzjátéka Watkinson kívül, amúgy sem összpontosul sehova, így Clay szabadon kaphat bőven labdát Taylortól. Nem egy szexi pick, de a draftok hátsó köreiben, amikor már elvétve sem találunk valamire való játékost, akkor bizony megéri levadásznunk a Bills játékosát.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!