Connect with us

Fantasy

Fantasy 2016 – Top 28 DL

Toplistánk következő részében egy újdonság lesz, korábban ugyanis sose állítottunk rangsort a védőjátékosoknál – egészen mostanáig. Sokan csak legyintenek rájuk, mondván úgyis ráérek még az ő draftolásukkal, azonban ha a dolgok mélyére ásunk, rájövünk, hogy ez bizony nincs mindig így. Ez különösen igaz a defensive linemanekre, akikről mai toplistánk is szól.

 

1. Khalil Mack

 

Oakland Raiders' Khalil Mack (52) celebrates his sack against the Arizona Cardinals in the second quarter of their NFL preseason game at O.co Coliseum in Oakland, Calif, on Sunday, Aug. 30, 2015. (Nhat V. Meyer/Bay Area News Group)

 

Rögtön egy meglepetés! Nem J.J. Watt, ráadásul egy félig-linebacker? Nos, az ok egyszerű. Egyrészt J.J. Watt egy műtét után lábadozik, és nincs még pontos időpont arról, mikor térhet vissza a pályára, így bármekkora király a fantasy foci ezen kategóriájában, ez így túl nagy kockázat. Másrészt a játék Macket mint DL játékost kezel, ami nekünk csak ajándék, hiszen ezek a pontszámai a linebackerek között csak egy “tucatjátékossá” tennék, defensive linemanként viszont császár lehet.

 

2. Chandler Jones

 

Egy újabb hasonló szituáció áll fent mint Mack esetében. Jones jó eséllyel OLB lesz a Cardinalsnál a legtöbb snap során, ám mi mégis mint DL draftolhatjuk, ne is habozzunk ha ránk kerül a sor! Ráadásul ez az utolsó éve a rookie szerződéséből, az ilyen dolgokból meg a legtöbb esetben egy monster szezon szokott kisülni, elég megnézni milyen támadófalak ellen fog játszani.

 

3. Carlos Dunlap

 

Az egyik legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtja a fantasy foci berkeiben. Aki nem szeret kockáztatni, annak bátran merem ajánlani az ő draftolását. Valószínűleg nem várható tőle 100+ pont, de az ezen a poszton csak Watt-tól elvárás.

 

4. J.J. Watt

 

Eddig csúszott a poszt koronázatlan királya. Nem győzöm hangsúlyozni, ebben főleg a sérülése játszik közre, ameddig nincs hivatalos információ arról, hogy mégis mikor tér vissza, addig nálam csak a fenti hármas után ér megfelelő értéket (még az sincs kizárva, hogy több meccset kihagyva is több pontot szerez náluk). Alapvetően egyébként a 4-3-as DE-ktől várható a több pont, de pár játékos 3-4-es endként is képes a top kategóriába kerülni. Ilyen J.J. Watt is…

 

5. Calais Campbell

 

… és például Calais Campbell is. A tavalyi szezonja nem úgy sikerült mint a korábbiak, de ahogy Jonesnál is említettem, nem túl acélos támadófalak ellen játszhat többségében, ráadásul Jones érkeztével a falemberek figyelme is eloszlik a két játékosra, ami a sackek valószínűségét növelheti.

 

6. Muhammad Wilkerson

 

Watthoz és Campbellhez hasonlóan ő is 3-4-es end, mégis vitathatatlan helye van a DL-ek élmezőnyében. Fantasy szempontból sajnálatos, hogy megkapta a nagy pénzt, ami plusz motivációt jelenthetett volna a játékára nézve, de így sem kell aggódnia a tulajdonosainak.  A Jets brutális védőfalában ugyanis megoszlik a figyelem, ami Wilkerson pontszámainak kedvez.

 

7. Aaron Donald

 

PI-NFL-Rams-Aaron-Donald-102314.vresize.1200.675.high.89

 

Alapvetően a sok sack határozza meg a jó fantasy DL-t, hiszen az hozza a legtöbb pontot. Ennél fogva a DT poszt nem igazán kedvelt a fantasy tulajok szemében, 1-2 játékost kivéve. Mint például Aaron Donald, aki egy szörnyeteg. Évről évre fejlődik, a tavalyi teljesítményét is felül fogja múlni (bold!), ennek meg a fantasy tulajai örülhetnek igazán.

 

8. Ziggy Ansah

 

A Lions egyszemélyes pass rush gépezete. Lassan neki is egy nagy szerződést kell adni, ha nem akarja elveszteni egyik legjobb védőjét a detroiti gárda, ez meg nagy motivációt jelent az elit játékosok számára, márpedig Ansah az. Évről évre javult a teljesítménye, idén robbanthatja azonban a legnagyobbat.

 

9. Cameron Jordan

 

Ő meg a Saints egyszemélyes pass rush gépezete, főleg Kikaha és Sheldon Rankins sérülése után. 70-80 pont közötti teljesítményre képes lehet, az meg ezen a poszton jónak számít. Pályafutása során csak egy mérkőzésre nem nevezték kezdőnek, ez sem egy elhanyagolható szempont, főleg ha megnézzük milyen játékosok jönnek utána.

 

10. Robert Quinn

 

Én nagyon szeretem Quinn játékát, ha rajtam múlna bőven feljebb kerülne, csak azok a sérülések… Tavaly csak 8 meccsen volt hadra fogható állapotban, de azelőtt is rendre jöttek a hírek, hogy kérdéses státuszban van a hétvégi meccs előtt. Azonban tényleg annyira gyenge a DL mezőny a pontozás miatt, hogy így is megcsípi a 10. helyet, ha nem sérül meg, akkor nagyot kaszálhatunk vele.

 

11. Everson Griffen

 

Az utóbbi két évben lett stabil kezdőjátékos a Vikingsban, amit nagyon jó teljesítménnyel hálált meg. Az elitbe már nem sorolnám, de aki nem ilyen játékosokra akarja építeni a védelmét, netán nem áldozná be a támadókra szánt pickjeit, annak Griffen tökéletes választás lehet.

 

12. Jason Pierre-Paul

 

A tavalyi szezonja nem éppen úgy alakult ahogy azt várta, köszönhetően a piromániájának. Ha idén lekerül az a buzogány a kezéről, az nagyban megkönnyítheti a játékát. Név alapján elég erős védelem van alakulóban a Giants-nél, ez pedig csak JPP-nek kedez.

 

13. Fletcher Cox

 

ap-fletcher-cox-eagles

 

Az Eagles sémaváltásának köszönhetően a következő szezonban már 4-3-as DT lesz. Mindkét oldalon igen jó a pass rusher felhozatal az Eaglesnél, így Coxnak lesz ideje terrorizálni a fal közepét, amihez alapból is ért. A posztja miatt egyelőre nem merem följebb helyezni a listán.

 

14. Cameron Heyward

 

Griffenhez hasonlóan ő sem a kiemelkedő számokról híres, viszont konzisztensen hozza a 60-70 pont közötti átlagot már három szezon óta, ez a tény pedig nálam előrébb helyezi más poszttársaihoz képest.

 

15. Sheldon Richardson

 

Ha nem lenne benne az eltiltás-veszély, sokkal följebb is kerülhetne a listán. Wilkerson hosszabbításával talán az ő helyzete vált a legnehezebbé, hiszen neki jövőre kéne nagy pénzt adni, amit nem fog megkapni, ha minden szezonban kap egy eltiltást. Az első meccset ki kell hagynia, onnantól viszont a saját érdekében pusztítania kell.

 

16. DeMarcus Ware

 

Ő is OLB-ként lehet itt a listán, hála a játék programozóinak. Nem mai bútordarab már Ware, a sérülések sem könnyítik meg a munkáját, de amikor a pályán van, akkor elsöpör mindent és mindenkit az útjából, nem véletlenül alkotják Von Millerrel a liga egyik legjobb pass rusher duóját.

 

17. Ndamukong Suh

 

A harmadik DT a listánkon, aki hasonlóan Heywardhoz, inkább az átlagos ponttermelése miatt van itt, sem mint azért, mert kiugró számok várhatók tőle. Tavaly volt karrierje egyik, ha nem a legjobb éve, mégis csak 67 pontra volt elég.

 

18. Jabaal Sheard

 

Chandler Jones távozásával, valamint Rob Ninkovich sérülésével első számú rusherré lépett elő a Patsben. A tavalyi volt az első igazán komolyan vehető szezonja fantasyban, ezért nem mertem följebb helyezni a listán, viszont nagy sleeper lehet, érdemes őt felírni a boardokra.

 

19. Michael Bennett

 

Bennett ha valahol szerethető figura lehet, az a fantasy foci. Ugyan nem a pass rushereiről híres a Seahawks védelme, de Bennett konzisztensen képes hozni egy szintet, ami a fantasyban az átlagos DL-ek közé elég. Tavaly egész szépen termelt, 2016-ban talán sikerült 70 pont fölé mennie, ami egy 19. helyre rangsorolt játékosnál nem rossz.

 

20. Dante Fowler Jr.

 

20160523-Fowler

 

Tavaly sérülés miatt elmaradt a bemutatkozása, idén azonban semmi nem állítja meg. Újonc pass rusherek ritkán tudnak nagyot domborítani, de Fowler lehet a szabályt erősítő kivétel. Nagyon jó riportok jönnek róla a Jaguars edzéseiről, szerintem pusztítani fog, de azért bánjunk óvatosan a draftolásával.

 

21. Olivier Vernon

 

Vernon megkapta a nagy pénzt New Yorkban, kíváncsi leszek hogy ez a hozzáállására hogyan hat majd. Ha fűti a bizonyítási vágy, hogy odapakoljon a kétkedőknek, akik nem értettek egyet a szerződésének összegével, akkor nagyon jó szezont produkálhat. Ha viszont elkényelmesedik ettől, és csak “lötyög” a pályán, akkor nagyot bukhatnak vele a fantasy tulajok. Egyelőre nem mertem feljebb tenni a listán.

 

22. Mario Williams

 

Rex Ryan kezei alatt nagyon nem úgy álltak össze a dolgok ahogy szerette volna, meg sem állt a csoportrivális Dolphinsig, ahol rögtön meg is kapta a kezdő pozíciót. Valószínűleg még egy olyan pocsék szezonja nem lesz mint a tavalyi, de én arra sem vennék mérget, hogy a régi fényében tündököl majd.

 

23. Gerald McCoy

 

Nagyon inkonzisztens a teljesítménye, egyik szezonban simán top15-ös a pontjai alapján, másikban a 30-ba is épphogy befér, pont ezért nem is merném ajánlani senkinek magas draftpickkel, 20+ körökben viszont megéri az árát.

 

24. Geno Atkins

 

Ha bemásolnám egy az egyben a fentieket a nevek kicserélésével, nem hazudnék. Atkinsszel is ugyanaz a problémám, hogy rendkívül inkonzisztens, természetesen fantasy szempontból. Hiába, nem a DT posztról kerülnek ki a fantasy nagyágyúk.

 

25. Stephon Tuitt

 

A tavalyi szezonja nem sikerült rosszra, és minden adva van ahhoz, hogy fejlődjön a teljesítménye abban a Steelers front7-ben.

 

26. DeForest Buckner

 

deforestbuckner1

 

Itt igazból már gyakorlatilag bárkit írhatnék, annyira minimálisak a különbségek, akkor meg miért ne újoncokkal töltsem tele a maradék három helyet? Buckner nekem nagy kedvencem volt az idei drafton, ha azt a játékot képes hozni a profik között is, mint az egyetemen, akkor kíméletlen gyilkológép lehet fantasyban.

 

27. Robert Nkemdiche

 

Borzasztó tehetséges játékos, sok red flaggel, az ég is Cardinals játékosnak teremtette. Mathieu-vel bevált a rizikó, ha Nkemdiche-ből is kinevelik a baromarcot, elképesztő játékossá válhat, akár már idén is.

 

28. Jihad Ward

 

Ward egyelőre Mario Edwards Jr. sérülése miatt kerülhet a Raiders kezdőjének közelébe, ám egyes riportok szerint ez nem lesz mindig így, és hamarosan a teljesítményével is kiharcolja magának a kezdő poszt valamelyikét. Egy próbát megérhet az ő draftolása is az utolsó körök valamelyikében.

 

Honorable Mentions: Kawann Short, Corey Liuget, Jurrell Casey, Jerry Hughes.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!