Connect with us

Fantasy

Fantasy 2016 – Top 28 RB

Az egyik slágerposzt rangsora következik. 1-2 éve elképzelhetetlen volt, hogy ne legyen tele az első kör futókkal, ma már azonban nagyot fordult a világ. Egyre értéktelenebbé válik a poszt a fantasy foci világában, amihez nekünk is alkalmazkodni kell.

 

635605643907731698-USP-NFL-PITTSBURGH-STEELERS-AT-MINNESOTA-VIKINGS-58820738

 

1. Adrian Peterson

Ajánlott kör: 1.

 

Hiába 31 éves, nálam még mindig ő A running back a fantasy berkekben. Egy run heavy offense legjobb játékosa, akitől nem fognak snapeket elvenni sem az elkapók, sem a riválisok a posztjáról. Aki tutira megy – márpedig ezen a poszton az nem árt -, annak én őt tudom ajánlani.

 

2. Todd Gurley

Ajánlott kör: 1.

 

A következő Adrian Peterson. Szinte egy az egyben megegyezik az ő és AP helyzete, annyi különbséggel, hogy Gurley sokkal komolyabb védelmek ellen lesz kénytelen játszani. Az első körös tagsága természetesen ennek ellenére sem vitatéma.

 

3. Lamar Miller

Ajánlott kör: 1.

 

Sokan csak legyintenek rá, ez pedig nagy hiba. A Dolphinsnál messze nem kapott annyi lehetőséget mint amennyit vélhetőn Houstonban fog, ráadásul névre egész jó támadósor állt ott össze. A futótársaitól sem kell tartania, Miller messze kiemelkedik közülük.

 

4. Le’Veon Bell

Ajánlott kör: 2.

 

Bell nálam az eltiltása ellenére is megérne egy 2. kört, elképesztően értékes játékos a játékban (is). Tavaly láthattuk, hogy hiába DeAngelo Williams pazar teljesítménye, amikor Bell egészséges volt, szinte csak ő volt fenn a pályán. A sérülékenysége miatt és mert szeret füvezni a 2. kör lehet nála a realitás.

 

5. LeSean McCoy

Ajánlott kör: 2.

 

Shady McCoy lett a nyertese Karlos Williams elbocsátásának, amiért majd küldhet a leendő anyukának egy bonbont. Na nem mintha a képességei miatt kellene szégyenkeznie, de tavaly az újonc Williams rengeteg TD-t happolt el előle. Papíron tehát nincs komoly rivális a rosteren, most már csak Rex Ryantől kéne megszabadulnia valahogy.

 

6. Matt Forté

Ajánlott kör: 3.

 

Én nem szeretek futókkal rizikózni, főleg nem az első pár körben, ezért én Fortét javaslom kiválasztásra. Ugyan már felette is eljárt az idő, focizni nem felejtett el. Nem biztos, hogy 200+ fölötti pontokat fog szállítani, de tökéletesen kiegészítheti Fitzpatrick fegyvertárát a passzok terén, na meg futni is remekül tud.

 

7. Jamaal Charles

Ajánlott kör: 3.

 

Ő az első játékos, akiben sok rizikót látok. A kora, az egészségi állapota, az ellenfelek erőssége, a riválisok jelenléte, mégis ilyen magasra helyeztem. Hogy miért? Az utóbbi négy szezonban az alábbi átlagokat hozta, ’12-től tavalyig: 12,84; 20,93; 14,23; 16,22. Remélem meggyőztelek.

 

8. David Johnson

Ajánlott kör: 3.

 

A büdös életbe nem fog idáig lecsúszni, de én túl rizikósnak találom a helyzetét. Tavaly berobbant a szezon utolsó pár meccsére, de ez nálam nem ér első kört, főleg látva tavalyról C.J. Andersont és Jeremy Hillt. Evan Mathis szerződtetésével ligaelit guard páros tisztogathatja majd előtte az utat, de ne feledkezzünk meg CJ2K-ról és Andre Ellingtonról sem, akik rabolhatnak tőle TD-ket meg yardokat.

 

9. Devonta Freeman

Ajánlott kör: 3.

 

Freeman volt tavaly a legjobb RB a játékban, ezt azonban aligha fogja megismételni. Alapból sem lett volna tavaly kezdőjátékos, ha Tevin Coleman nem sérül le rögtön a második fordulóban. Nos, Coleman visszatért, így annak az esélye is megnő, hogy Freeman carryket veszít. Én nem tartom első-második körös játékosnak, de harmadikban igazán jó értéket képvisel.

 

10. Doug Martin

Ajánlott kör: 3.

 

Én szóltam előre, hogy nem olyan értékesek már a futók, lassan a teljes harmadik kört fel lehetne velük tölteni. Martin nem kiegyensúlyozott, két jó éve volt eddig összesen. Egy, amikor újonc volt, meg egy, amikor a nagy pénzért kellett játszania. Freemanhez hasonlóan az ő értékével sem vagyok elégedett 1-2. körben.

 

11. Eddie Lacy

Ajánlott kör: 4.

 

Cheeseburger Eddie-nek a tavalyi szezonja óriási csalódás volt, de itt az esély a javításra. Talán kicsit gyengébb felé a bizalom a Packersnél, viszont az előszezonban eddig nem játszott rosszul. Ez lesz az utolsó éve a rookie szerződésében, szóval a nagy pénzért fut, ez a tényező talán megdobhatja az értékét, nálam csak 4. körre elég egyelőre.

 

12. Carlos Hyde

Ajánlott kör: 4.

 

Sokan nem hisznek a 49ersben mint tényező, azt azonban ne feledjük, hogy Chip Kelly az edző, ezáltal rengeteg labdacipelésre számíthat. Összehasonlításképp, Kelly első Eaglesös szezonjában McCoy 279,60 pontot gyalogolt össze. Hyde nyilván nincs (még) az ő szintjén, de a tavalyinál azért többre hivatott.

 

13. Jeremy Hill

Ajánlott kör: 4.

 

Nem rajongok Hillért, Bernardot sokkal jobb játékosnak tartom, viszont Hill játékában több a TD-k lehetőségének száma, fantasy szempontból az igen nagy ajándék. A tavalyi szezonja neki sem úgy sikerült ahogy az újonc éve után várni lehetett, így az én bizalmamat is elvesztette.

 

hi-res-0613eed1297d5dfa807d5fb22c1c46b7_crop_north

 

14. Ezekiel Elliott

Ajánlott kör: 4.

 

Nem feltétlen rajongok újonc, tehát még semmit sem bizonyított játékosok magasan húzásáért, akkor sem, ha Ezekiel Elliottnak hívják. A helyzete kétségtelenül kecsegtető, a liga legjobb fala mögött futkorászhat, Romo és Prescott jelenlétével pedig idén talán attól sem kell aggódni, hogy csak a futójátékban bízhatnak.

 

15. Duke Johnson

Ajánlott kör: 5.

 

Egyik titkos favorit az idei szezonban, nem véletlenül. Hue Jackson nem csak az irányítókból képes kihozni az állatot, de az egész támadósorból is. A tavalyi bemutatkozó szezonja átlagos volt, az idei viszont kifejezetten jó lehet a Brownsban.

 

16. Jonathan Stewart

Ajánlott kör: 5.

 

Stewart egy főleg run heavy offense átlagos játékosa. Komoly riválisok nincsenek a rosteren, a legtöbb carryt maga Newton veheti el tőle. Ugyanakkor sosem volt az elit tagja, inkább csak egy átlagos játékos, aki ráadásul sérülékeny is, így én sem tenném magasabbra a listámon.

 

17. C.J. Anderson

Ajánlott kör: 5.

 

Én kifejezetten utálom őt (tavalyi sebek), de mivel a “maradék” közül az ő helye a legbiztosabb a kezdőben, az 5. körben még akár értékelhető pick lehet. Csak mellé húzzátok ki Bookert.

 

18. Latavius Murray

Ajánlott kör: 6.

 

Murray egy full átlagos játékos a való életben, nem minden a számok. Például tavaly a 3. legtöbb futás fűződik a nevéhez, a fantasy pontszámain ez mégsem látszik, és eddig az előszezonban sem parádézott, bár nem is ott kell, ez igaz. Kicsit döcög még ez az amúgy igen tehetséges offense, Murray pedig a nagy pénzért játszik idén, így lehet túlzó ez az 5. kör, de nincs szívem az előtte lévők közül bárki elé tenni.

 

19. Mark Ingram

Ajánlott kör: 6.

 

Ő sem a szívem csücske, noha amikor játszik, akkor legalább jól. Csak itt a baj, hogy szinte sose tud egészségesen végigjátszani egy teljes szezont, ami egy ilyen fontos poszton óriási negatívum. Az előző két szezonja bizakodásra adhatna okot, de én nem vele kockáztatnék.

 

20. Danny Woodhead

Ajánlott kör: 6.

 

Woodhead nem a klasszikus futó, hanem főleg elkapásokban jeleskedik, de ez bőven elég volt tavaly ahhoz, hogy Top 10-es játékos legyen. Idén ennek kisebb a valószínűsége, az értéke viszont megfelelő a 6. körben.

 

21. DeMarco Murray

Ajánlott kör: 7.

 

Tavaly sok bosszúságot tört a tulajok orra alá, és idén sem kedvezőbb a helyzete. A Titans idén feltehetőleg egy run heavy offense lesz, de megkapta a nyakára a Heisman-győztes Derrick Henryt, meg még a rosteren lévő 6 futót. Viszont a maradék kezdő futó közül neki van a legnagyobb esélye normális pontszámot gyűjteni.

 

Miami-Dolphins-Jay-Ajayi-misses-practice-with-injury-steps-back-in-battle-with-Arian-Foster

 

22. Arian Foster

Ajánlott kör: 7.

 

Kimondva elvileg nem ő lesz az RB1, na de a kvalitásai alapján ez nem garancia. Neki is a sérülékenysége a legnagyobb gondja, pedig kiváló képességekkel rendelkezik. Ennyi elfogultság talán megengedhető, hogy besuvasztom a 7. körre.

 

23. Frank Gore

Ajánlott kör: 8.

 

Gore sem mai bútordarab, de komoly riválisa sincs a rosteren, egyelőre. Viszont a Coltsot nem a futókra tervezték, ezért én óvakodnék az ő korai draftolásától, és inkább cserének javasolnám mint a kezdőbe.

 

24. Ryan Mathews

Ajánlott kör: 8.

 

Mathews sem az egészségéről híres játékos, mégis RB1-nek számít Phillyben. Cserének akár jó lehet a rosterünkre, de minél hátrébb visszük, annál jobb.

 

25. Thomas Rawls

Ajánlott kör: 9.

 

Seahawks RB ilyen hátul? Nos, igen, mivel még mindig nem tiszta, hogy ki az RB1, sőt. Seattle-ben az sem elképzelhetetlen, hogy egyszerre két futó lesz a pályán, onnantól meg már szinte lutri, ki hozhatja nekünk a pontokat. Öröm az ürömben, hogy akár egy 9-10. körben is találhatunk normális futót, ajánlott a többi Seahawks RB-t is felkapni Rawls mellé.

 

26. Chris Ivory

Ajánlott kör: 9.

 

Ő is megkapta a szép summát Jacksonville-ben, innentől mehet a habzsi-dőzsi. Na jó, ennyire nem vészes a helyzet, de tavaly Yeldon sem volt rossz, és csak egymástól fogják elvenni a snapeket, ami nem segít egyikük értékének meghatározásában sem.

 

27. Gio Brenard

Ajánlott kör: 10+

 

Az értékelhető RB1-ek száma elfogyott, így fel lehet tankolni a “cserékkel”, Bernard ráadásul a riportok szerint egész sok snapre számíthat. Nem valószínű, hogy idáig lecsúszna, de ha mégis elérhető lesz 10. kör környékén, azonnal vigyétek!

 

28. Derrick Henry

Ajánlott kör: 10+

 

Rengeteg nevet írhattam volna ide igazából, Henry mellett döntöttem. Ahogy már Murray-nél írtam, run heavy offense van kialakulóban, amit egy ilyen jóra értékelt futó esetében csak ajándék lehet.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!