Connect with us

Fantasy

Fantasy 2016 – Top28 defensive back

A közelgő FK!-liga draftokhoz szeretnénk segítséget nyújtani draftsegédleteinkkel. Ezúttal a defensive backeket mutatjuk be standard pontozású ligákban. A játékosok valós teljesítménye nem mindig jelenik meg a fantasy pontjaiban, így ez a lista kizárólag a várható fantasy-teljesítményen alapszik.

 

A defensive backek rangsorolása komoly problémát okoz. Ugyan vannak kiemelkedő tehetségek, ez az 5. hely környékéig igaz csak, onnan pedig rettentő homogén a mezőny, mindenki máshogy rangsorolja őket. Az alábbiban kompozit előrejelzéseket, rizikófaktort és upside/bust terjedelmet vettünk figyelembe.

 

1. Reshad Jones

 

A tavalyi Pro Bowler strong safety elképesztő számokat mutatott fel 2015-ben: 135 tackle (106 solo), 10 leütött passz, 5 INT, ebből 2 TD-re visszahordva, 2 sack. Pacman Jones unokatestvéreként évek óta rekordokat döntöget, legyen az NFL, vagy Dolphins klubrekord. Mindenki első helyen várja a befutóban.

 

reshadint2[1]

 

2. Tyrann Mathieu

 

A Cardinals lehetetlenül fiatal (24) “Méhészborza” már zsebében tudhat egy Pro Bowl és két All-Pro címet. Egy egész jó 2013-as szezon után a Cardinals 2015-ben ismét cornerback pozícióba mozgatta, ahol szemtelenül jól játszott, és ugyan az utolsó két meccset kihagyta egy keresztszalag-szakadás miatt, 5 INT-t szerzett, amiből egyet vissza is hordott TD-re, 17 passzt ütött le, és 80 alkalommal vitt segítség nélkül a földre valakit. Sérülékeny játékos sajnos, 2013-ban kettős keresztszalag-szakadása volt, így mindkét térde veszélyes lehet.

 

bofTyeZ[1]

 

3. Corey Graham

 

A 31 éves Grahamnek 29 évesen adódott meg, hogy kiteljesíthesse magát. A Bearsben és a Ravensben eltöltött kispadozás után a Billsnél két szezonon keresztül szárnyalt, és idén sem tervez leállni. Tavaly 127 tackle-ben vett részt valamilyen módon, de sajnos akkor táltosodik meg csak igazán, mikor előnyben van a csapata. Tehetségét jelzi viszont, hogy olyan évben választották Pro Bowlba, amikor egy meccsen sem kezdett, és csupán 16 tackle-t mutatott fel.

 

4. Landon Collins

 

A Giants safetyjét a draft óta magas pozíciókba várják minden téren. Rookie évét 2015-ben 112 tackle felmutatásával fejezte be, és 9 passzt ütött le. Egész évben free safetyként játszott, pedig strong safetyként draftolták, ő maga is azt nyilatkozta, hogy még keresi a helyét. Az edzői szerint magabiztos játékos, aki hamar beilleszkedett a nagyfiúk ligájába. Nem csupán tackle-rekordokat szeretne megdönteni, de márciusban Antonio Cromartie babérjaira is tört: eljegyezte barátnőjét, napokkal azután, hogy 3 gyereke született 3 másik nőtől. A rookie kapott is a közösségi médiától, hogy ha lehet, maximum a gyerekek számában kövesse Cromartie-t, ne pedig a közepes színvonalban.

 

5. Kenny Vaccaro

 

Mi rosszat lehetne mondani Kenny Vaccaroról? Alacsonyabb nálam, alig két héttel idősebb, és közel ezerszer annyit keres havonta, mint én. Pályát tévesztettem ezek szerint, ő viszont biztos nem, a Saints lehívta tavasszal az ötödéves opciót, és több helyen pedzegették már, hogy megvan benne a tehetség, hogy az élen maradjon évekig.

 

nope[1]

 

6. Eric Weddle

 

A legendás Weddle már a Ravensben folytatja, miután csúfosan elbántak vele a Chargersnél. Weddle, aki 31 évesen 3 Pro Bowl és 3 All-Pro címet zsebelt be, 2011-ben pedig INT-leader volt, évek óta a safety-pozíció krémjébe tartozik, lényegében draftolása óta. A Chargers nem akart vele hosszabbítani, ez nyilván nem teremtett tökéletes hangulatot, a viszony akkor romlott meg igazán, amikor a 15. heti meccsen (ami az utolsó hazai volt a szezonban) Weddle a szünetben nem ment az öltözőbe, hanem a kislányát nézte, aki a junior cheerleader-csapatban szerepelt. Ennek okán 10.000 dolláros büntetést kapott, ami végső soron jogos, viszont pont nem Weddle az, akinek szüksége van fejmosásokra félidőben. A 16. heti meccsen megsérült az ágyéka, és még az orvosi vizsgálatok lezárulta előtt azonnal IR-ra helyezte őt a csapat – jelezve szándékukat.

 

Nem kell félteni azonban a ligaelit DB-t, a preseason és az edzésvideók alapján a Ravensben azonnal vezéregyéniség lett, mostanra már ő pörgeti fel csapattársait a huddle-ben. A szakállát amúgy szándékosan növesztette ekkorára, elmondása szerint komoly félelmet tud gerjeszteni a labdavivőkben, hogy a sisakrács alól még egy nagyobb arasznyi szőr bukkan ki, és mindenkiben bekapcsolja az ösztönös görcsöt, mivel láthatólag egy szörnyeteg próbálja épp szerelni őt. Hobbija amúgy a szabadtüdős repülés, ahogy a képen is látszik.

 

25[1]

 

7. Morgan Burnett

 

Burnett kihagyta végzős évét az egyetemen, és inkább a harmadik körben a Packers szárnyai alá került. Nem mondanám, hogy rosszul döntött, amikor épp egészséges, egészen elképesztő számokat mutat fel. 27 évesen 8 PO-meccsen szerezhetett tapasztalatot, ebből az egyiken pedig szerzett egy csinos kis gyűrűt – korosztályának egyik legtapasztaltabb tagja, nem ijed meg az árnyékától.

 

8. Harrison Smith

 

A Hitman becenevű safety ötödik évét kezdi meg a Vikes fejlődő védelmében, nem valószínű, hogy Mike Zimmer el fogja engedni a kezét bármikor, hiszen júniusban írt alá még öt évre, 51,25 millióért. Sajnos ő sem sebezhetetlen, eddigi meccseinek ötödén nem játszott. Ellenben ha minden csontja és szalagja a helyén van, igazi all-around játékos: ha kell, szerel, ha kell, hempereg az irányítóval, de végső soron labdát is szerez. Még bőven fejlődik, Zimmer érkezésével végre felszabadult az őt eléggé lefojtó Tampa 2 sémából. Jelenleg sokszor küldik fel egészen a scrimmage közelébe, és szabad kezet adnak neki, ezzel szabadjára eresztve a képességeit.

 

SmithHitReactions[1]

 

9. Barry Church

 

Nagyon kopasz, nagyon profi. 2013 tackle leaderje, aki a tavalyi szezont egy kartöréssel zárta. Száz százalékosan kezdte meg az edzést idén, és mindenképp komolyabb szerephez fog jutni a megtépázott Cowboys-védelemben.

 

10. Ha Ha Clinton-Dix

 

Az NFL legmenőbb nevű játékosa egyértelműen kezdő. A tackle mellett fumble, INT és leütés terén is profi, ezekből is termeli majd a pontot.

 

5503563_ha-ha-clinton-dix-makes-awesome-one-handed_5c2088fe_m[1]

 

11. Clayton Geathers

 

A hírek szerint idén kezdő lesz már a tavaly döcögősen bemutatkozó Geathers a Colts együttesében. Ezt ugyan Cromartie érkezése megzavarhatja, de egyértelműen idei kitörést várnak a szakértők Geatherstől.

 

12. Antoine Bethea

 

A tavalyi szezon közepén lesérült Bethea idén friss és üde, és úgy néz ki, hogy tudja hozni közel azokat a számokat a 49ers közegében is, mint amit a Colts pályáján tudott felmutatni. Passzleütésekben egészen csodálatos teljesítményt nyújt.

 

13. Kam Chancellor

 

A már most legendás Legion of Boom alapembere, aki komoly teljesítményt nyújt – már amikor éppen pályán van, és nem holdouttal tiltakozik, hogy nem kap új szerződést. 6 szezon alatt 4 Pro Bowl-helyet szedett össze, a legtöbb ligában kezdő DB lesz.

 

VernonDavisCrushed_original.0[1]

 

14. Bashaud Breeland

 

A Redskins CB-je pozíciójából fakadóan elég sok labdához fér hozzá, akár leszedés, akár leütés terén. A legtöbb ligában, ahol van két DB-hely, kezdő kell, hogy legyen.

 

15. Michael Griffin

 

Ugyan még csak második a Vikes depth chartján a SS pozícióban, valószínűleg le fogja játszani az első helyről Andrew Sendejot, aki elég sérülékeny (7 év alatt nem volt teljes szezonja), és valljuk be, rosszabb is Griffinnél. Nem kell félteni, a special team helyet fog nyújtani neki. A draft előtt érdemes megnézni a Vikings-beli helyzetét, amennyiben kezdő lesz, mindenképp kezdő kell, hogy legyen a fantasy csapatunkban is.

 

16. Calvin Pryor

 

Kirobbanó évet várnak tőle, tavalyi hárommeccses kihagyása után. Leütött passzokban és interceptionben kifejezetten jól muzsikál, látványosan nem tudott még kiteljesedni a 2014-es elsőkörös választott.

 

17. Malcolm Jenkins

 

Legjobb számait tavaly hozta Jenkins, és úgy tűnik, hogy pár évig még képes is lehet erre. Tavaly bemutatott egy egészpályás INT TD-t is, mellette pedig csak úgy heccből 90 alkalommal törölte fel a gyepet segítség nélkül a labdavivővel. Ellene a legbiztosabb kezű játékos is veszélyben van, tavaly 3 alkalommal ütötte ki a labdát a kezükből.

 

18. TJ Ward

 

Nem élete szezonjait hozta az elmúlt két évben a Broncosban, részese volt a liga legjobb védősorának. Ugyan a brutális front seven miatt kevés játék jut el hozzá, azokat magabiztosan le tudja rendezni. A Super Bowlban két turnover is a nevéhez fűzödött, egy fumble recovery és egy interception formájában.

 

19. Kurt Coleman

 

Tavaly 7 labdát szedett le az elkapó elől, amiből egyet vissza is vitt TD-re. A Panthers alakulatában minden esélye megvan a fejlődésre és a kiteljesedésre, idén akár a 100 tackle is összejöhet neki.

 

20. Keanu Neal

 

1/17-ként került idén a Falconsba Neal. Az Alabama Gators játékosa Vernon Hargreaves csapattársa volt, mindketten a Top 20 pickben keltek el. College-szinten komoly tackle mutatója volt, nagy bizalmat fektetnek bele az elemzők is. Karl Josephez hasonlóan remekül olvassa a támadókat, így mindig pont akkor tud a célponton lenni, amikor a legfontosabb.

 

nealolemiss.0[1]

 

21. Trumaine Johnson

 

Kifejezetten jó szezont hozott tavaly Johnson. 10 meccsen 7 interception fűződik a nevéhez, ezzel holtversenyben vezette a ligát. A PFF értékelése szerint a 16. legjobb CB volt, és az egész ligából ő kényszerítette a legrosszabb ratingre az irányítókat, akik felé dobtak. Stabil kezdő, ha 16 meccset végig tud játszani, a brutális front seven miatt megnövekedő passzjáték esetén rekordokat dönthet.

 

22. Marcus Peters

 

Peters elérte, amit el lehet egy rookie évben: Pro Bowl-meghívás, INT-vezető holtversenyben, több Defensive Rookie of the Year-díj, a szezon második felében pedig csak a passzok 41,4%-át engedte elkapni, 25,7-es ratinget engedve. Pont a teljesítménye miatt nem biztos, hogy a fantasy pontokban is vezetni fog, de kis szerencsével jó kezdő lehet.

 

23. Justin Bethel

 

Az elmúlt három évben Pro Bowlba választott arizonai corner még beférhet nagyobb ligák kezdőibe, de a defense mélyítésére mindenképp be kell húzni őt. Nagyon ügyes játékos, Tyrann Mathieu-vel teljesen szétzilálnak támadósorokat.

 

24. Mike Adams

 

Utolsó szezonját kezdheti meg a 35 éves Adams, aki Pro Bowl-teljesítményt nyújtott az elmúlt két évben, tavaly 13 meccsen 5 interceptiont szerzett, jó eséllyel idén is terrorizálni fogja a mély passzokért siető elkapókat a backfielden.

 

25. Karl Joseph

 

A Raiders idei elsőköröse sérülékeny, de nagyon profi lehet. Korábbi neves safetyk magukat vizionálják az ifjú tehetségben. Remekül olvassa a támadókat, akkor van igazán elemében, ha közel mehet a scrimmage-hez, ahol útmutatást nyújthat a védelemnek.

 

Joseph1.0[1]

 

26. Patrick Chung

 

A liga egyik legjobb secondaryjében gyönyörű párost alkot Devin McCourtyval, akiket a PFF ötödik és hatodik legjobb safetynek rangsorolt. Ez persze nem feltétlenül jelentkezik fantasy pontokban, viszont a Jamaikában született Chung mindenképp el fog kelni a drafton.

 

27. Reggie Nelson

 

Pro Bowler szezont játszott tavaly Nelson, úgyhogy a Raiders gyorsan le is igazolta. Nevéhez fűződik az NFL egyik legkülönösebb esete, a 2007-es Gainesville-i lövöldözés. 2007. szeptember 30-án Florida államban három, autóban utazó személyre lőtt rá két gyalogos, akiket később Reggie Nelsonként (bűntárs) és Aaron Hernandezként (elkövető) írtak le. (Igen, AZ az Aaron Hernandez, aki épp életfogytiglant tölt, és amúgy több gyilkosság esetén is felmerült a neve elkövetőként.) Az autó három utasa közül a sofőr két napot töltött kómában egy fejlövés miatt, és maradandó idegkárosodást szenvedett, míg egy másikat karon lőttek. A mai napig nem derült fény az elkövetők kilétére, viszont beszédes, hogy Hernandez 2013-as letartóztatásakor Nelsont is elővették újra. Az biztos, hogy a balhés Raiders-imidzsbe bele fog illeni.

 

28. Ron Parker

 

Hányattatott karrier után ért a csúcsra Parker, aki gyakorlócsapatról gyakorlócsapatra járva kereste a helyét, mígnem tavaly és tavalyelőtt játékhoz jutott a Chiefsben, azonnal beverekedve magát a kezdőbe. 2015-ben 78 combined tackle, 5 sack, 12 leütött passz és 3 interception fűződik a nevéhez, ilyen mutatókkal néhány évig dominálhatja még a Chiefs secondaryjét.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!