Connect with us

Fantasy

Fantasy 2016 – Top28 WR

Hamarosan elindulnak fantasy ligáink, mi pedig ott segítünk ahol tudunk. A tavalyihoz hasonlóan posztonként elhozzuk nektek a top játékosokat, akiktől a legjobb teljesítményt várjuk a szezonban a virtuális világot figyelembe véve. Először jöjjenek az elkapók, közülük is a legjobb 28. Ahogy már megszokhattátok ligáinkban 2 kezdő WR-t és egy flex helyet lehet használni (ahol futó, elkapó is feltűnhet), ezért a 14 fős ligáinkban elvileg  mindenki birtokolhatna közülük kettőt. Az elkapók hagyományosan ugyan a legjobb futók után szoktak elkelni, de az idei elég kaotikus elsőszámú futó helyzetek miatt az a furcsa helyzet állt elő, hogy a legtöbb portálon egy elkapó helyezkedik el a boardok első helyén. Sőt az első 20 helyen is több elkapó van, mint azt megszokhattuk. Lássuk hát kik a legjobbak. Minden esetben jelzem hogy az adott játékost melyik körben érdemes kiválasztani a ligákban és hogy összesítve körülbelül hányadik helyen kerülhet kiválasztásra.

 

1. Antonio Brown

 

122115-nfl-Antonio-Brown-pi-mp.vresize.1200.675.high.11

 

Nem nagy meglepetésre idén is Brownt sorolom az első helyre. A Steelers játékosa a liga egyik legsokoldalúbb elkapója, egy igazi megbízható WR1, aki ha Big Ben van a háta mögött biztosan 10+ pontos meccseket szállít nekünk a szezonban. Martavis Bryant pedig megoldotta, hogy ne is nagyon vegyenek el előle értékes targeteket, így továbbra is tömve lesz labdákkal. Nem gondolom hogy legtöbb ligában kicsúszna a top3 pickből, legtöbb helyen 1/1 lehet.

 

Ajánlott draftpozíció: Round 1 (Overall 1-3)

 

2. Julio Jones

 

Jones egy személyben alkotta Freeman kiválása után a Falcons támadógépezetét és majdnem egyedül el is tudja vinni azt most is. Idén ugyan érkezett a csapathoz Sanu, aki pár targetet ugyan elvehet tőle, de nem gondolom hogy komolyabban megcsappanna a munka mennyiség, amit várhatunk tőle. Elkapások után az egyik legveszélyesebb játékos, 5 yardból is kihoz bármikor 20-at, valamint nem csak hosszú játékoknál, de rövid kulcsszituációkban is sokat keresi Ryan.

 

Ajánlott draftpozíció: Round 1 (Overall 1-3)

 

3. Odell Beckham Jr.

 

GIANTS2-master1050

 

Tavaly még felmerültek néhányunkban kétségek, hogy Beckham csak egy kiugró évet tudhat magáénak vagy hosszútávon lehet a Giants és a liga egyik meghatározó elkapója. Nos a választ megkaptuk. Beckham nem hogy megismételte, de felül is múlta egy évvel korábbi teljesítményét, így pedig jogosan sorolhatjuk a legszűkebb elitbe. A drafton kapott egy játékost aki rabolhat, targeteket előle, de hatalmas játékokra képes, így tulajai biztos nem járnak rosszul draftolásával.

 

Ajánlott draftpozíció: Round 1 (Overall 3-7)

 

4. DeAndre Hopkins

 

Hopkins tavaly olyan irányítókkal is kiemelkedő számokat produkált, akik sokszor azt sem tudták merre van az előre. Idén Osweiler személyében kapott egy potenciális franchise irányítót, még ha ezért a fiatal QB-nak sokat is kell dolgoznia. Ellenben Hopkins továbbra is a megkérdőjelezhetetlen WR1 a csapatban még akkor is, ha két újonc is érkezett mellé. Ha Osweiler nem mond totális csődöt akkor nem hiszem, hogy aggódnunk kell Hopkins visszaesése miatt.

 

Ajánlott draftpozíció: Round 1-2 (Overall 7-13)

 

5. Dez Bryant

 

Bryant a legfizikálisabb, leginkább igazi WR1-re hajazó elkapó az eddig említett játékosok közül. A legnagyobb rizikófaktor azonban az ő játékában van. Ugyanis mindig elejti a labdát mögötte egy nagyon sérülékeny irányító áll, aki ha kiesik, akkor teljesen összeomlik a dallasi offense. Ez azonban csak nem következik be minden évben és egészségesen az egyik legjobb irányító-elkapó kapcsolatot építhetik ki Romóval.

 

Ajánlott draftpozíció: Round 1-2 (Overall 10-15)

 

6. A.J. Green

 

Green évek óta az elit között van az elkapókat tekintve. Idén még magasabb fokozatra kapcsolhat, ugyanis Eifertet leszámítva ő az egyetlen normális, bizonyított célpont a Bengals rosterén. Dalton mindig is előszeretettel kereste legbiztosabb célpontját és nem látom, hogy ez idén miért változna meg. A Bengals kiegyensúlyozott offense-e ugyan sok futást enged jósolni, de ez nem hoz valószínűleg akkora visszaesést nála.

 

Ajánlott draftpozíció: Round 1-2 (Overall 10-15)

 

7. Alshon Jeffery

 

Jefferyt szívesen toltam volna feljebb a listámon, de a folyamatos sérülései ezt nem engedik. Amikor egészséges szerintem top3 elkapó, de ez sajnos tavaly is ritkán sikerült neki. Cutler ugyan nem a legbiztatóbb kiszolgálószemélyzet, de legalább tömi labdákkal a kiváló WR-t. Ha nem kerül megint partvonalon kívülre, akkor akár feljebb is jól járhatunk vele.

 

Ajánlott draftpozíció: Round 2 (Overall 12-20)

 

8. Jordy Nelson

 

Redskins Packers Football

 

Nelsont nem kell bemutatni senkinek, a Packers amúgy is bivalyerős támadógépezetének talán Rodgers után a legfontosabb láncszeme. Tavaly az egész szezont kihagyta, így lehetnek aggályaink a formáját illetően, de még így is megkockáztatóm, hogy top8 WR-ben érdemes őt kihúzni. Állandó TD veszély, állandó nagy játék veszély. Ezt garantálja ő nekünk idén is.

 

Ajánlott draftpozíció: Round 2 (Overall 14-24)

 

9. Mike Evans

 

Evans megkapta a franchise irányítóját, így pedig értéke csak tovább növekszik. Ráadásul Jackson mellette már kiöregedőben van, így teljesen rá hagyatkozhat a passzjáték Tampa Bayben. Evans ugyan néha dropkirályként is jelentkezik, így kicsit inkonzisztnes a játéka, de a potenciál hatalmas.

 

Ajánlott draftpozíció: Round 2-3 (Overall 18-28)

 

10. Brandon Marshall

 

Nem sokon múlott, hogy Marshall ne legyen rajta a listán. Amennyiben nem Fitzpatrick lenne a kezdő irányító, az értéke rögtön zuhanna a béka segge alá. Így azonban minden csapatban WR1 lehet, tapasztalata pedig sokat jelenthet mind a Jets, mind a lelkes tulajok számára.

 

Ajánlott draftpozíció: Round 2-3 (Overall 18-28)

 

11. Allen Robinson

 

Robinson tavaly még nem szerepelt ezen a listán. Most egyenesen a 11. helyen tartózkodik nálam. Tavaly megmutatta, hogy milyen lehetőségek vannak a játékában és ha továbbra is ennyit használják, akkor meg is éri az árát. A legveszélyesebb deep threat a ligában, ami sok TD-t és sok pontot jelent számunkra.

 

Ajánlott draftpozíció: Round 3 (Overall 24-35)

 

12. Julian Edelman

 

13836319-mmmain

 

Már tavaly is magyaráznom kellett Edelman helyét a listán. Úgy érzem ezt idén is meg kell tennem, mert sokan továbbra is lebecsülik a kiváló WR-t. Ugyan nem egy true number 1 elkapó, se fizikuma, se játéka miatt, de ettől függetlenül termeli a pontokat. Amikor Tom Brady a pályán van akkor garantált a sok yard számára, de Garoppolo számára is nagy segítség lesz.

 

Ajánlott draftpozíció: Round 3 (Overall 30-35)

 

13. Keenan Allen

 

Elég hullámzó Allen fantasy teljesítménye. Egy kimagasló évet egy bust szerű teljesítmény követ. Stevie Johnson kiesésével és Ladarius Green távozásával azonban a Chargers passzjátéka erősen fog felé orientálódni. Ha egészséges, akkor ez sok pontban fog megmutatkozni számunkra.

 

Ajánlott draftpozíció: Round 3-4 (Overall 30-40)

 

14. Jarvis Landry

 

Landry óriási potenciállal bír, ezt egyedül a Miami bukdácsoló támadójátéka nem tudja visszafogni. Sokan idén reménykednek benne, hogy elindul valami felfelé Tannehillnél és az O-line-nál, de még ha ez nem is így lesz, Landry akkor is top20 elkapó lehet.

 

Ajánlott draftpozíció: Round 3-4 (Overall 30-40)

 

15. Brandon Cooks

 

A Saints támadójátéka mindig is hektikus volt. Brees szereti elosztani a labdákat célpontjai között, így nincs egy biztos játékos sem általában a fantasy tuljadonok számára. Az utóbbi években azonban Cooks egyértelmű elsőszámú elkapóvá nőtte ki magát, így ha rá kell bökni valakire, aki sok pontot hozhat, az ő lehet. Sok a fiatal tehetséges játékos mellette, de úgy gondolom Cooks egy megbízható mennyiséget hozhat ezek ellenére is.

 

Ajánlott draftpozíció: Round 4 (Overall 35-45)

 

16. Sammy Watkins

 

Watkins kimagasló tehetségű játékos. Ő az egyetlen megbízható elkapó a rosteren. Hogy miért nincs magasabban? Arra Rex Ryan és a futásorientált offense a válasz. A Bills ha lehetősége van rá inkább futtatni fogja a labdát, ez pedig nem a Watkins tulajoknak kedvez. Persze egy-egy nagy játék mindig benne van a játékában de ez hozhat 20+ pontos meccseket és 3 pontosakat is.

 

Ajánlott draftpozíció: Round 4 (Overall 35-45)

 

17. Demaryius Thomas

 

Egy nagy csúszó tavalyhoz képest. A Broncos irányítóhelyzete nem sok jót ígér az elkapók számára. Thomas még Sanders érkezése ellenére is WR1 státuszban maradt, de messze nem olyan jók a várható számok, mint mondjuk 2 éve. Ami mégis mellette szól, hogy az újonc és nem túl biztoskezű irányítók előszeretettel nyúlnak ilyen magas, fizikális célpontokhoz, mint ő.

 

Ajánlott draftpozíció: Round 4-5 (Overall 40-45)

 

18. John Brown

 

john-brown-1140x700

 

Ugyan Fitzgerald nálam nagy tiszteletnek örvend, mégsem őt választanám a Cards offense-ből. Brown egy mélyebb célpont, aki így több yardot és ezáltal több pontot termelhet számunkra. Az Arizona kiváló offense-e ellenére is sok a kérdőjel azonban vele kapcsolatban. A sok jó kező elkapó közül ki mennyi labdát kap? A futójáték mennyire lesz hangsúlyos? Brown mennyire tudja megőrizni egészségét?

 

Ajánlott draftpozíció: Round 4-5 (Overall 40-50)

 

19. T.Y. Hilton

 

Újabb nagy csúszó tavalyhoz képest. Igaz ebben félig-meddig Luck sérülése is benne van. Félig pedig az, hogy a Colts támadójátéka arra épül, hogy vagy egy nagy passz ami bejön és ezzel sok fantasy pont jön a számlánkra, vagy nagy passz ami nem jön be és így semmi. Hiltonban sokkal több van, mint amennyit kihoztak belőle és félő, hogy már nem lesz több egy deep threat targetnél.

 

Ajánlott draftpozíció: Round 4-5 (Overall 40-50)

 

20. Randall Cobb

 

Cobb tavaly nagy csalódást okozott sokaknak. Nelson kiválásával mindenki valószinűsítette, hogy átveszi a helyét és a pontszámait is fantasyban, de ez nem történt meg. Idén viszont továbbra is egy WR2 lehet. Az a furcsa eset állt elő hogy egy vetélytárs érkezésével nem gyengébb hanem jobb pontokat hozhat egy játékos.

 

Ajánlott draftpozíció: Round 4-5 (Overall 45-55)

 

21. Jeremy Maclin

 

Mind jól ismerjük a Chiefs támadójátékát. Sok Charles futás, néhány Alex Smith futás, aztán egy biztonsági rövid passz. Ebbe az idilli életbe csöppent bele Maclin, aki néhány hosszú játékot kínál a Chiefs számára. A meglepetés ereje akár még jól is jöhet neki, az ellenfelek védelmei inkább a rövid passzokra rendezkednek be a Chiefs ellen.

 

Ajánlott draftpozíció: Round 4-5 (Overall 45-55)

 

22. Amari Cooper

 

A tavalyi elsőkörös játékos már az első évében megmutatta, hogy miért kelt el olyan magasan. Idén egy évvel tapasztaltabb lett, irányítója egy megerősödött fal mögé került, így semmi nem indokolja a visszaesést. Sőt, számai valószínűleg jobbak lesznek. A kérdés, hogy a hatpontosokat hogy osztják el egymást közt Crabtree-vel.

 

Ajánlott draftpozíció: Round 5 (Overall 50-65)

 

23. Doug Baldwin

 

Tavaly idény végén nagyon beindult a Seahawks játékosa, de nem gondolom hogy top20 között kellene említenünk idén. No, nem azért mert gyenge játékosnak tartom vagy mert vissza fog esni a passzjáték, de Jimmy Graham visszatér, rengeteg új futó került a rosterre, így Baldwin számai valamelyest visszaeshetnek. Mindezek ellenére biztos opció egy WR2-t kereső csapatnál.

 

Ajánlott draftpozíció: Round 5 (Overall 50-65)

 

24. Eric Decker

 

decker

 

A Fitzmágia másik haszonélvezője Decker lehet. Nem olyan megbízható és tapasztalt, mint Marshall, de a Jets WR sorából ő is kiemelkedik. Pontjait elsősorban a célterületen elért elkapásainak köszönheti, de megbízható yardmennyiséget is tud szállítani.

 

25. Emmanuel Sanders

 

A denveri passzjáték hanyatlása alighanem őt is eléri. Számait talán mégsem veszíti el teljesen. Rövid szituációknál is magabiztosan lehet keresni, melyekből hosszú játékokat képes csinálni. Űr szezont nem várhatunk tőle, de konzisztens teljesítményt igen.

 

26. Michael Crabtree

 

Nehéz eldönteni, hogy ő vagy Cooper. Én a fiatalság és a dinamika miatt Coopert favorizáltam vele szemben, de mindössze 3 hely választja el őket. Nagyon hasonló teljesítményre lehetnek képesek, mindössze nüanszok fognak dönteni kettőjük közt.

 

27. Michael Floyd

 

A Cardinals passzjáték üde színfoltja Floyd. A pálya bármely ponján bevethető, rövid és hosszú játékoknál egyaránt jó kezű elkapó. A sokoldalú offense azonban neki se játszik teljesen a kezére.

 

28. Sterling Shepard

 

Giants Football

 

A lista végére pedig egy újoncot raktam. Nem a legkorábban draftoltat és nem is a legtehetségesebbet talán. Shepard azonban az, aki a legjobban ki tudja egészíteni a Giants offense-t így értékes tagja lehet a támadásoknak. Beckham nem ritkán 2 védő figyelmét is leköti, így a szélárnyékban értékes fantasy pontokat hozhat nekünk.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!