Connect with us

Fantasy

FK! Fantasy Top 50 – IV. rész

Sorozatunk utolsó előtti darabja következik, már igazi nagyágyúkkal. Nehéz elképzelni, hogy az itt feltűnő játékosok közül bárki kicsúszna az első 4 körből. A lista nem nagy meglepetsére már egyre több futót tartalmaz, de a legjobb elkapók is itt vannak és az általunk a legmagasabban húzott irányító is.

 

20. Cam Newton, QB

Szerkesztők által rangsorolt helye: 24., 38., 19., 47., 16.

 

Kezdjük is mindjárt a legértékesebb irányítóval. Newton tavaly a liga legértékesebb játékosa lett, most pedig nálunk a legértékesebb fantasy irányító. Ez utóbbit ő is szívesebben emlegeti. Mindenki listáján rajta van, három embernél is top25-be fért.

 

cam-newton1-121315-getty-ftrjpg_13y2w1nydq7ue13rm0rv46x25i

 

Newton pontjait nem csak feljavult passzjátékának köszönheti, hanem annak hogy a liga legjobb dual-threat fegyvereként lábon is rengeteg yardot szerez. Ráadásul a goal-line szituációknál se kímélik, ez pedig ha egészsénének nem is, a Fantasy csapatunknak mindenképp jót tesz.

 

19. Jordy Nelson, WR

Szerkesztők által rangsorolt helye: 20., 28., 14., 31., 37.

 

Egy nagy visszatérő a következő, Jordy Nelson személyében. Sérülése ellenére mindenki levadászná 40 húzáson belül, van aki 14. játékosként őt választaná.

 

Rodgersszel a háta mögöttt nem meglepő ez a bizalom felé. Igazi nagy játék specialista, aki elkapás után is termeli nekünk a yardokat. Egyedül sérülése miatt lehetünk kicsit bizalmatlanok vele szemben, de a legfrissebb hírek szerint makk egészséges.

 

18. Brandon Marshall, WR

Szerkesztők által rangsorolt helye: 27., 12., 18., 38., 31.

 

Jó az öreg a háznál, mondhatnák a Fantasy tulajok, ugyanis Marshall mindannyiunk listáján szerepel. Méghozzá elég magasan. Jó az öreg a háznál mondhatja Marshall, aki valószinűleg egy Genoval a háta mögött már nem lenne ilyen jó pick.

 

Marshall tavaly a csekély várakozások ellenére is nagyon jó évet zárt, idén pedig megnőtt a bizalom vele szemben. Már ha megismétli tavalyi szezonját elégedettek lehetünk, de ha hinni lehet az elkapónak, akkor még jobb állapotban érzi magát.

 

17. Lavonte David, LB

Szerkesztők által rangsorolt helye: 44., 24., 27., 2., 23.

 

A támadók dominanciáját David töri meg, aki tavaly brutális szezonnal tért vissza az elitbe. Ez annyira meggyőző volt, hogy egyikünk listáján egyenesen a 2., de senkinél nem maradt le a listáról.

 

 

David a Bucks védelmének közepét teljes kontroll alá vette és mindenki aki arra téved tackle-lel fejezi be a játékot. Ez pedig rengeteg pontot jelent majd nekünk. Teljesítménye elég kiegyensúlyozottnak mondható, így minden héten 10 pont körül várhatunk tőle.

 

16. Le’Veon Bell, RB

Szerkesztők által rangsorolt helye: 16., 14., 11., 24., 50.

 

Bell kérdés nélkül lenne első szerintem, ha nem kapott volna 4 meccses eltiltást (ami végül 3-ra mérséklődött). Így hogy nélkülöznünk kell a szezon elején, azért megrémít minket annyira, hogy a második körre csússzon.

 

Bell vita nélkül a liga legjobb futója, aki mellesleg rengeteg elkapással is tud jelentkezni. Tavaly is eltiltása és későbbi sérülése akadályozta meg hogy ne ő legyen a Liga legtöbb pontot gyűjtő játékosa, mert ha pályán tud lenni, akkor ne legyen semmiféle kétségünk.

 

15. Jamaal Charles, RB

Szerkesztők által rangsorolt helye: 12., 23., 34., 11., 32.

 

Egy volt sérült RB után következzen még egy. Charles szintén magasabban is tanyázhatna, ha nem sérül meg és jelenik meg két tehetséges futó mellette. Így is két listán a legjobb 15-be kúszott, de senkinél nincs 35-ön kivül.

 

A Chiefs támadójátéka sérüléséig rá épült. Így joggal várhattunk tőle rengeteg pontot minden héten. Idén talán kímélés szempontból néha le lesz hozva, így megcsappanhat a termése is, de nem hiszem hogy aggódnia kell a fanoknak miatta.

 

14. Devonta Freeman

Szerkesztők által rangsorolt helye: 8., 33., 20., 18., 28.

 

Egy fiatal, hirtelen berobbant tehetség a következő. Freeman annyira elnyerte tetszésünket, hogy senkinél nincs 35-ön kivül, de van ahol a 10-be is befért.

 

devontafreeman

 

A Falcons támadósorában kiemelt szerepe volt Freemannek és nem várhatunk tőle mást idén sem. Persze kora révén van okunk a bizonytalanságra is, de ha elkerülik a sérülések nem fürdünk be nagyon vele.

 

13. Luke Kuechly, LB

Szerkesztők által rangsorolt helye: 41., 25., 21., 1., 9.

 

Kuechly egy FK! listát megnyert már idén. Most a másodikat már nem sikerült neki. Pedig egy listán az első lett itt is, de van ahol csak 41.-ik helyen szerepel. Persze ettől még az overall 13 nem mutat rosszul a neve mellett.

 

Egy igazi all-around linebacker, aki napjaink meghatározó alakja. Nincs fontos tulajdonság ami hiányozna repertoárjából. A sok tackle mellé pár interceptiont és fumble-t is várhatunk tőle hetente.

 

12. LeSean McCoy

Szerkesztők által rangsorolt helye: 13., 15., 28., 26., 14.

 

McCoy 2 éve még a fantasy rangsorokat is vezette. Aztán volt két magához képest gyengébb Fantasy éve és kicsúszott a 10-ből is. Nálunk egy 13., egy 14. és egy 15. helyet is begyűjtőtt, de ketten csak 25-ön kivülre gondolják.

 

McCoy legnagyobb problémája a sok tehetséges fiatal aki mögötte van. Persze ettől még ő nem lett rosszabb futó, így jogosan van az Overall lista 12. helyén. A kezei ugyanolyan jók, így a passzjátékba is be lehet vonni, ami nem egy hátrány a fantasyban se.

 

11. A.J. Green

Szerkesztők által rangsorolt helye: 18., 22., 9., 35., 7.

 

Az utolsó aki éppen lamaradt a top 10-ről az Green. Két helyen ugyan befért a legjobb 10 Fantasy játékosba, de hárman se gondoljuk top20-ba. Ez az inkonzisztencia egyébként a játékára is jellemző, hiszen egy-egy 30 pontos meccset egy 4 pontos is követhet.

 

Cincinnati Bengals v Pittsburgh Steelers

 

Daltonnal a háta mögött már elég jó kémiát alakított ki, ráadásul eltüntek a célpontok is mellőle/mögüle. Továbbra is igazi WR1 fantasyban, a Bengals egyensúlyban lévő offense-ének talán legértékesebb fantasy tagja.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!