Connect with us

Fantasy

FK! Fantasy Top 50 – V. rész

Utolsó fejezetéhez ért a 2016-os FK! Fantasy Top 50-es listája, lehull a lepel, kiket tart a szerkesztőség a tíz legértékesebb fantasy játékosnak. A korábbi részekben is már csak a nagy nevek listáját olvashattuk, most azonban elérkeztünk az NFL fantasy igazi krémjéhez, ahová egy olyan csapat tudott két játékost is delegálni, amelyikről kevesen gondolták volna. Lássuk, ki hogy végzett a listán!

 

Ha valaki pedig kíváncsi a korábbi Top 50-es cikkekre, megtalálja azokat ITT (41-50), ITT (31-40), ITT (21-30) és ITT (11-20)!

 

 

10. Dez Bryant

Szerkesztők által rangsorolt helye: 15., 11., 7., 30., 21.

 

Némileg meglepő lehet top10-es helyezése a hisztisnek vélt Bryantnek, de az átlagos draftpozíciók alapján az előkelő 10. helyet kaparintotta meg a dallasi csillag. Az nem kérdés, hogy ha egészséges, akkor top5 receiver, és értékét tovább növeli az a Tony Romo, aki „öregkorára” teljesedett ki, és szintén egészségesen kezdi meg a szezont.

 

dez50

 

Tavaly ugyan nagy bust lett a 88-asból, hiszen legtöbb helyen nagyon magasan kelt el, aztán hamar csalódást keltett a lábtörésével. Az előszezon eddigi részében pusztított, és emlékeztette az átlag NFL-nézőt, hogy kár lenne őt leírni, hatalmas szezon áll előtte.

 

9. David Johnson

Szerkesztők által rangsorolt helye: 4., 32., 15., 4., 8.,

 

Fantasy szempontból eléggé megosztotta a szerkesztők véleményét Johnson, hiszen sok helyen top10-es játékos, de többen óvatosan bánnak vele. A másodéves running back gyakorlatilag egy komplett játékos, kiváló futó, aki vajkezekkel van megáldva és nagyon jól futja az útvonalakat. Ez az, ami miatt ilyen magasra kerülhetett rangsorunkon.

 

Azonban én óvatos lennék vele, mert csak ott van Andre Ellington és Chris Johnson is, akik megmutatták, hogy szintén tudnak ficánkolni a Cards offense-ben. És azt sem szabad elfeledni, hogy a zsenikkel tűzdelt támadósorban sokan pontot lophatnak Johnsontól, de ettől még breakout szezonra számíthatunk tőle is.

 

8. Lamar Miller

Szerkesztők által rangsorolt helye: 9., 13., 8., 10., 20.

 

2016-os NFL évad egyik leendő legnagyobb ponttermelőjét köszönthetjük Miller személyében, aki csak profitálhat a csapatváltásból. Már tavaly is a fantasy futók krémjéhez tartozott, de valahogy Miamiban nem tudták kihozni belőle a maximumot.

 

miller50

 

Az újjáépült Texans offense második legértékesebb tagja lehet, és minden bizonnyal sok labdacipelést fognak rábízni, hiszen Osweiler játéka még nem olyan stabil, hogy az egész offense-t rá lehessen bízni, ezért simán megér egy első körös választási jogot bármelyik fantasy ligában.

 

7. Adrian Peterson

Szerkesztők által rangsorolt helye: 5., 6., 12., 19., 19.

 

Többen is óvatosak vagyunk a tavalyi rushing leaderrel, aki már minden bizonnyal túl van fénykorán, de még mindig lehet a csapata legértékesebb tagja és egyben legnagyobb ponthalmozója. A Vikings offense önmagában nem egy nagy durranás, a játékhívás is olykor érdekes, ez feküdhet Petersonnak.

 

Ráadásul, a védelem nagyon stabil lábakon áll, melynek köszönhetően, offense oldalon bőven lehet „játszani” a labdabirtoklással, és futtatni az órát. Ebből szintén sokat kamatozhat a 31 éves futószörny.

 

6. DeAndre Hopkins

Szerkesztők által rangsorolt helye: 11., 17., 5., 7., 3.

 

Hopkins úgy lett a liga egyik legjobb elkapója, hogy tavaly a Texansnál volt az egyik legkatasztrofálisabb az irányítóhelyzet, és ez nem kis bravúr. Most kapott egy épkézlábnak vélt irányítót, ez csak pozitívumként jelentkezhet a pontszámaiban.

 

hopkins50

 

A tavaly szerzett 1500+ yardja és 10+ TD-je idénre is garantált, hiszen ő az elsőszámú opció az olvasásban, és az újonnan érkezett elkapók és Miller meg fogják osztani a védők figyelmét, kevesebb double coverage-ben kell majd dolgoznia. Habár Miller ellen tömni fogják a boxot, ez kétélű fegyver, hiszen rabolhat pontot csapattársától.

 

5. Rob Gronkowski

Szerkesztők által rangsorolt helye: 10., 1., 6., 14., 5.

 

Gronk annyira jó, hogy sikerült egyik listánkon az élre kúsznia, és bár kevesebb pontot hoz, mint egy elkapó, összességében mégis megéri őt magasan húzni, mert minőségben messze elmarad tőle a második legjobb tight end.

 

Brady eltiltása ellenére is értékes, sőt, arra lehet számítani, hogy Garoppolo inkább benne fog jobban bízni, mint Edelmanben. Úgy gondolom, idén sem lesz kérdés, hogy kenterbe veri az egész mezőnyt, és egy-egy meccsen űrszámokat fog hozni a bostoni bulibáró.

 

4. Todd Gurley

Szerkesztők által rangsorolt helye: 3., 7., 4., 5., 6.

 

Mindegyikőnk elég biztos abban, hogy Gurley a legjobb (formában lévő) futó, erre már a tavalyi csonka szezonjában is rászolgált. Számos óriási futásától volt hangos az NFL, és ezekből csak többre és többre számíthatunk idén.

 

A Gurley-tulajdonosok továbbá annak is örülhetnek, hogy a Rams elkapói nem túl acélosak, valamint a QB-kérdés sincs megválaszolva Jared Goff draftolásával, így marad az, hogy futtatják a lasztit. Ha ez lesz a felállás, akkor nem kizárt, hogy a másodéves tailback lesz a ’16-os szezon legtöbb yardot futó játékosa.

 

3. Julio Jones

Szerkesztők által rangsorolt helye: 2., 8., 2., 9., 4.

 

Szoros volt a verseny Gurley és Jones között, azonos pontszámmal (230) végeztek, és csupán az döntött, hogy Jones-t ketten is a második helyre rangsorolták. Az atlantai 11-es a liga legjobb „X” elkapója, aki tavaly vezette az NFL-t elkapott yardokban, és erre idén is talán neki van meg a legnagyobb esélye.

 

A tavalyi 8 elkapott TD-jét minden bizonnyal meg fogja fejelni, ha Ryan is konzisztens tud maradni az egészen jól tejesítő fal mögött. A recept tehát adott, van még helye fantasyban fejlődni, de így is simán megér egy nagyon magas picket.

 

2. Odell Beckham Jr.

Szerkesztők által rangsorolt helye: 7., 4., 3., 8., 2.

 

OBJ éppen csak megelőzte (231 pont) Jonest, ezzel magához ragadva a második legjobb elkapónak és egyben fantasy prospectnek járó FK!-s megtiszteltetést. Róla is köztudott, hogy nem emberi, amit csinál, gyakorlatilag lényegtelen ki áll fel vele szemben cornerként, nem kell neki sok lehetőség, hogy mögé kerüljön.

 

A harmadik évére teljesen kiforrott játékos idén még jobb lehet, mint az elmúlt két évben volt, hiszen McAdoo valószínűleg teljesen a Manning-Beckham tengelyre fogja kiélezni a Giants passzjátékát. Lehet, hogy kicsit bold, de összejöhet neki egy 1600+ yardos és 16+ touchdownos szezon.

 

1. Antonio Brown

Szerkesztők által rangsorolt helye: 1., 5., 1., 3., 1.

 

Nem sok kétség férhet hozzá, hogy jelenleg ő a legjobb elkapó a ligában, és fantasy-értékét még tovább növeli, hogy BigBen hajigálja felé a labdákat, valamint Martavis Bryant, a második legjobb opció az elkapók között egész évre eltiltatta magát. A Steelers idén is pass-heavy lesz támadóoldalon, még Bell visszatérése után is, így bomba szezont várunk Browntól.

 

brown50

 

A tavalyi szezon során is foghatatlan volt már, a legtöbb fantasy ligában (pontozástól függően) vezette az elkapók rangsorát pontokban, és ez nagy valószínűség szerint idén is bekövetkezhet újra, hiszen a passzok mellett visszahordásoknál és akár futójátékoknál is remekelni fog. Személy szerint, gondolkodás nélkül vinném el, ha az 1/1-es draftjog tulajdonosa lennék.

 

Egyéni és összesített listáink

 

Az egyéni listáinkat alább láthatjátok:

top50kesz

 

Az összesített listát, mely alapján a Top 50 kijött, szintén alább olvashatjátok:

összesítettkesz

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!