Connect with us

Playoff Ranking

FK! Power Ranking – I. rész

Év közben megszokhattátok már, hogy nem a legtöbb helyen olvasható “power”-, hanem a saját, különleges “playoff” rankingjeink mennek. A holtszezonban azonban időről-időre kijövünk teljes erősorrenddel is (mint például FA időszak után), így tettünk most is, ráadásul nem csak egy ember véleményét olvashatjátok négyrészes cikkünkben, hanem az FK! konszenzus erősorrendjét! A top50 listákhoz hasonlóan többen állítottunk rangsort, konkrétan hatan (Leonidasz007, renningan, balentin, chester, warwolf89 és jómagam), ezekre az egyedi sorrendekre a negyedik rész végén derül majd fény. Természetesen hátulról kezdünk és számolunk vissza, azaz jobban mondva “előre” és mindenhol megemlítünk egy-egy (vagy több) indokot, ami reménykedésre és ami búslakodásra ad okot.

 

powerrankingszéles

 

32. San Francisco 49ers

Pontszám: 9 (a 192-ből)

Legmagasabb helyezés: 30.

Legalacsonyabb helyezés: 32.

 

+ Az idei szezonra nehéz lenne pozitívumot vagy bizakodásra okot adó bármit is találni, úgyhogy ha meglesz az 1/1, legalább jöhet egy jó irányító, Watson vagy Kaaya előreláthatólag. A 49ers szurkolói abban reménykedhetnek, hogy Chip Kelly ismét kitalál valami forradalmit.

 

– Gabbert irányít és Kelly az edző… Meg úgy egyébként a roster is elég gyenge, 4-5 elég jó játékosnál többet nehezen tudnék mondani. Nem véletlenül került hat listából négyen is az utolsó helyre a csapat.

 

31. Cleveland Browns

Pontszám: 15

Legmagasabb helyezés: 27.

Legalacsonyabb helyezés: 32.

 

+ A keret fiatal és a moneyball is megy. Hue Jacksonban lehet bízni, hogy hozza magával a varázslatot és az irányító-suttogó Griffinből, illetve az egész támadósorból is kihoz valamit. Az elsőkörös Coleman is hatalmas tehetség. Talán azért kerülhették el az utolsó pozíciót, mert az új szemlélet pozitív irányba viheti őket. (Persze hallottuk ezt már sokszor Clevelandben.)

 

– A fentiektől eltekintve ez a roster is pocsék, nyilván ezért állnak a power rankings végén. A támadófal eddig a csapat erőssége volt, most a gyengesége lett. Ugyan lehet bizakodni Pryorral kapcsolatban, de mégiscsak úgy lesz kezdő WR, hogy másfél éve még irányító volt.

 

30. Tennessee Titans

Pontszám: 19

Legmagasabb helyezés: 28.

Legalacsonyabb helyezés: 32.

 

+ Mariota és a kétfejű futószörny. A fiatal irányító első évében jól muzsikált és semmi sem indokolja, hogy ne fejlődjön tovább. A Murray-Henry kettős elég jónak néz ki, erőfutásokkal fognak operálni, amiben a támadófal is tud majd segíteni.

 

Érdekes látvány egy számjegyű mezben látni egy futót, aki ráadásul hegyomlásnyi méretekkel rendelkezik. #oldschool

Érdekes látvány egyszámjegyű mezben látni egy futót, aki ráadásul hegyomlásnyi méretekkel rendelkezik. #oldschool

 

– Az edzői stáb. Mularkey edzői karrierje során 18-39-es mérleggel rendelkezik, ráadásul ha nem számoljuk első évén (9-7 a Billsszel), akkor a 9-31 még rosszabbul mutat. Az sem segíti megítélésüket, hogy az előszezon első két játékát szurkolók hívhatták, amivel 46 yardot sikerült haladni, majd a következő három, már edzők által hívott play összesen 5 yardot eredményezett.

 

29. Philadelphia Eagles

Pontszám: 44

Legmagasabb helyezés: 20.

Legalacsonyabb helyezés: 30.

 

+ A front7. Jim Schwartz alatt hasíthat ez a defense, a 4-3-ra való átállás segít és elképesztően jó játékosok alkotják ezt az egységet, a védőfalat pedig kifejezetten. Zárójelben Carson Wentzet említsük még meg itt, aki a statisztikái ellenére korrektül játszott első előszezon-meccsét, kár, hogy megsérült. Benne lehet bízni, de ez csak jövő évi projekt lesz.

 

– A támadósor egyszerűen pocsék. A fal gyenge, az elkapók gyengék, a futók úgyszintén, ezért sok három tight endes felállást várhatunk tőlük, de sajnos ők messze nem tudnak mindent megoldani. És akkor még ott van Bradford is.

 

28. Chicago Bears

Pontszám: 46

Legmagasabb helyezés: 22.

Legalacsonyabb helyezés: 29.

 

+ A védelem tovább erősödik, folyamatosan fejlődnek, a liga legjobb ILB-párosa játszik a maciknál. Ezen kívül Cutlertől jövőre könnyedén meg lehet már szabadulni, szóval ha úgy alakul, csak ezt a szezont kell kibírniuk vele a Bearsnél.

 

– A falakon kívül hatalmas negatívumokat nem tudok mondani, de azt tudjuk, hogy rengeteg NFL-meccs a line of scrimmage-en dől el. Ezen kívül kisebb probléma a Cutler-Fox duó, akik kerékkötői lehetnek a csapatnak.

 

27. Detroit Lions

Pontszám: 50

Legmagasabb helyezés: 15.

Legalacsonyabb helyezés: 31.

 

+ Van ki szerint jobb lesz most a csapat játéka, mert nem “kell” a valaha volt egyik legjobb elkapót keresni minden labdával és vészhelyzetben sem fogja Stafford csak úgy felhajítani a disznóbőrt. Egyébként Jim Bob Cooter is pozitívum, a Lombardi helyére érkezett támadókoordinátor alatt fejlődést mutatott a támadósor az utolsó hetekben.

 

Ezekre Tate vagy Marvin Jones nem lesz képes.

Ezekre Tate vagy Marvin Jones nem lesz képes.

 

– A támadófal nulla, pedig rengeteg magas picket áldoztak az egységre. Ráadásul amíg Jim Caldwell a főedző, sok jóra ne számítsanak a Lions szurkolói.

 

26. San Diego Chargers

Pontszám: 50

Legmagasabb helyezés: 20.

Legalacsonyabb helyezés: 29.

 

+ Annyi sérülésük biztos nem lesz, mint tavaly. Azt mondják Melvin Gordon is remek formában van (azért óvatosan kell kezelni a preseason “mondásokat”), mindenképp kellene egy jó futójáték, hogy bármi is lehessen ebből a csapatból.

 

– Az első körös választottjukkal még mindig nem sikerült megegyezni, mert a csapat köti mindkét ebet a karóhoz, Bosa viszont hajlandó lenne az egyiket elengedni, de a másikat nem. Persze nem emiatt vannak ilyen hátul, de egyébként sem túl erős a keret és az edzői stáb sem tartozik a jobbak közé. No meg láttuk milyen csoportban vannak? Spoiler alert: top12 mindhárom csapat a listánkon.

 

25. Los Angeles Rams

Pontszám: 52

Legmagasabb helyezés: 21.

Legalacsonyabb helyezés: 27.

 

+ Todd Gurley és Aaron Donald, a két szupersztár. Illetve új város, új remények. No meg új irányító, de persze vele nem rövid távon kell nagy sikerekben gondolkodni.

 

– Jeff Fisher és a 7-9. Nem értem hogy vezetheti még mindig a Rams csapatát Fisher ennyi borzalmasan közepes szezon után.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!