Connect with us

Playoff Ranking

FK! Power Ranking – I. rész

Év közben megszokhattátok már, hogy nem a legtöbb helyen olvasható “power”-, hanem a saját, különleges “playoff” rankingjeink mennek. A holtszezonban azonban időről-időre kijövünk teljes erősorrenddel is (mint például FA időszak után), így tettünk most is, ráadásul nem csak egy ember véleményét olvashatjátok négyrészes cikkünkben, hanem az FK! konszenzus erősorrendjét! A top50 listákhoz hasonlóan többen állítottunk rangsort, konkrétan hatan (Leonidasz007, renningan, balentin, chester, warwolf89 és jómagam), ezekre az egyedi sorrendekre a negyedik rész végén derül majd fény. Természetesen hátulról kezdünk és számolunk vissza, azaz jobban mondva “előre” és mindenhol megemlítünk egy-egy (vagy több) indokot, ami reménykedésre és ami búslakodásra ad okot.

 

powerrankingszéles

 

32. San Francisco 49ers

Pontszám: 9 (a 192-ből)

Legmagasabb helyezés: 30.

Legalacsonyabb helyezés: 32.

 

+ Az idei szezonra nehéz lenne pozitívumot vagy bizakodásra okot adó bármit is találni, úgyhogy ha meglesz az 1/1, legalább jöhet egy jó irányító, Watson vagy Kaaya előreláthatólag. A 49ers szurkolói abban reménykedhetnek, hogy Chip Kelly ismét kitalál valami forradalmit.

 

– Gabbert irányít és Kelly az edző… Meg úgy egyébként a roster is elég gyenge, 4-5 elég jó játékosnál többet nehezen tudnék mondani. Nem véletlenül került hat listából négyen is az utolsó helyre a csapat.

 

31. Cleveland Browns

Pontszám: 15

Legmagasabb helyezés: 27.

Legalacsonyabb helyezés: 32.

 

+ A keret fiatal és a moneyball is megy. Hue Jacksonban lehet bízni, hogy hozza magával a varázslatot és az irányító-suttogó Griffinből, illetve az egész támadósorból is kihoz valamit. Az elsőkörös Coleman is hatalmas tehetség. Talán azért kerülhették el az utolsó pozíciót, mert az új szemlélet pozitív irányba viheti őket. (Persze hallottuk ezt már sokszor Clevelandben.)

 

– A fentiektől eltekintve ez a roster is pocsék, nyilván ezért állnak a power rankings végén. A támadófal eddig a csapat erőssége volt, most a gyengesége lett. Ugyan lehet bizakodni Pryorral kapcsolatban, de mégiscsak úgy lesz kezdő WR, hogy másfél éve még irányító volt.

 

30. Tennessee Titans

Pontszám: 19

Legmagasabb helyezés: 28.

Legalacsonyabb helyezés: 32.

 

+ Mariota és a kétfejű futószörny. A fiatal irányító első évében jól muzsikált és semmi sem indokolja, hogy ne fejlődjön tovább. A Murray-Henry kettős elég jónak néz ki, erőfutásokkal fognak operálni, amiben a támadófal is tud majd segíteni.

 

Érdekes látvány egy számjegyű mezben látni egy futót, aki ráadásul hegyomlásnyi méretekkel rendelkezik. #oldschool

Érdekes látvány egyszámjegyű mezben látni egy futót, aki ráadásul hegyomlásnyi méretekkel rendelkezik. #oldschool

 

– Az edzői stáb. Mularkey edzői karrierje során 18-39-es mérleggel rendelkezik, ráadásul ha nem számoljuk első évén (9-7 a Billsszel), akkor a 9-31 még rosszabbul mutat. Az sem segíti megítélésüket, hogy az előszezon első két játékát szurkolók hívhatták, amivel 46 yardot sikerült haladni, majd a következő három, már edzők által hívott play összesen 5 yardot eredményezett.

 

29. Philadelphia Eagles

Pontszám: 44

Legmagasabb helyezés: 20.

Legalacsonyabb helyezés: 30.

 

+ A front7. Jim Schwartz alatt hasíthat ez a defense, a 4-3-ra való átállás segít és elképesztően jó játékosok alkotják ezt az egységet, a védőfalat pedig kifejezetten. Zárójelben Carson Wentzet említsük még meg itt, aki a statisztikái ellenére korrektül játszott első előszezon-meccsét, kár, hogy megsérült. Benne lehet bízni, de ez csak jövő évi projekt lesz.

 

– A támadósor egyszerűen pocsék. A fal gyenge, az elkapók gyengék, a futók úgyszintén, ezért sok három tight endes felállást várhatunk tőlük, de sajnos ők messze nem tudnak mindent megoldani. És akkor még ott van Bradford is.

 

28. Chicago Bears

Pontszám: 46

Legmagasabb helyezés: 22.

Legalacsonyabb helyezés: 29.

 

+ A védelem tovább erősödik, folyamatosan fejlődnek, a liga legjobb ILB-párosa játszik a maciknál. Ezen kívül Cutlertől jövőre könnyedén meg lehet már szabadulni, szóval ha úgy alakul, csak ezt a szezont kell kibírniuk vele a Bearsnél.

 

– A falakon kívül hatalmas negatívumokat nem tudok mondani, de azt tudjuk, hogy rengeteg NFL-meccs a line of scrimmage-en dől el. Ezen kívül kisebb probléma a Cutler-Fox duó, akik kerékkötői lehetnek a csapatnak.

 

27. Detroit Lions

Pontszám: 50

Legmagasabb helyezés: 15.

Legalacsonyabb helyezés: 31.

 

+ Van ki szerint jobb lesz most a csapat játéka, mert nem “kell” a valaha volt egyik legjobb elkapót keresni minden labdával és vészhelyzetben sem fogja Stafford csak úgy felhajítani a disznóbőrt. Egyébként Jim Bob Cooter is pozitívum, a Lombardi helyére érkezett támadókoordinátor alatt fejlődést mutatott a támadósor az utolsó hetekben.

 

Ezekre Tate vagy Marvin Jones nem lesz képes.

Ezekre Tate vagy Marvin Jones nem lesz képes.

 

– A támadófal nulla, pedig rengeteg magas picket áldoztak az egységre. Ráadásul amíg Jim Caldwell a főedző, sok jóra ne számítsanak a Lions szurkolói.

 

26. San Diego Chargers

Pontszám: 50

Legmagasabb helyezés: 20.

Legalacsonyabb helyezés: 29.

 

+ Annyi sérülésük biztos nem lesz, mint tavaly. Azt mondják Melvin Gordon is remek formában van (azért óvatosan kell kezelni a preseason “mondásokat”), mindenképp kellene egy jó futójáték, hogy bármi is lehessen ebből a csapatból.

 

– Az első körös választottjukkal még mindig nem sikerült megegyezni, mert a csapat köti mindkét ebet a karóhoz, Bosa viszont hajlandó lenne az egyiket elengedni, de a másikat nem. Persze nem emiatt vannak ilyen hátul, de egyébként sem túl erős a keret és az edzői stáb sem tartozik a jobbak közé. No meg láttuk milyen csoportban vannak? Spoiler alert: top12 mindhárom csapat a listánkon.

 

25. Los Angeles Rams

Pontszám: 52

Legmagasabb helyezés: 21.

Legalacsonyabb helyezés: 27.

 

+ Todd Gurley és Aaron Donald, a két szupersztár. Illetve új város, új remények. No meg új irányító, de persze vele nem rövid távon kell nagy sikerekben gondolkodni.

 

– Jeff Fisher és a 7-9. Nem értem hogy vezetheti még mindig a Rams csapatát Fisher ennyi borzalmasan közepes szezon után.

 

29 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
29 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
renningan
renningan
2016-08-16 20:25

Mindig kiforgatod a szavaimat. Azt mondtam, hogy Megatron nem ér már folyamatosan sérülten, nem száz százalékos állapotban, kissé megöregedve 24 milliót. Illetve azt, hogy b*szottul egysíkú volt vele a játék, ugyanaz, mint Petersonnal. Mindenki tudta, hogy ha levédekezik Megatront (többnyire nem sikerült), vagy agyonütik Staffordot (sikerült), akkor vége. Nem volt futójáték, mert minek, Megatron majd megoldja. Nem volt normális második számú elkapó (Tate-et leszámítva, de akkor megatron már folyamatosan sérülten játszott,), Megatron majd megoldja.

Lombardi MÁR ANNYIRA RÁBUZULT MEGATRONBA, HOGY GYAKRAN SLOTBA IS BEKÜLDTE!!!! Hadd darálják!

Megatron olyan volt a csapatnak, mint amikor az embernek folyamatosan adják a halat, ahelyett, hogy megtanítanák halászni. Ha nem volt hal, vagy rossz volt, akkor bukta. Most a Lions kénytelen lesz játszani, arra építeni, amiben talán jók.

Félre értés ne essék, nem Megatron a hibás, nem is Stafford, hanem az edző stáb, akik nem voltak képesek egy értelmes playbookra. Így, hogy elment, kénytelenek lesznek rá, bár az új OC értelmesnek tűnt.

renningan
renningan
2016-08-16 20:27

Fisherrel tárgyalnak amúgy a hosszabbításról :D

katonadani
Reply to  renningan
2016-08-16 20:29

tudom, ettől még nem értem :D

Jarred
Jarred
2016-08-16 20:31

A Bearsnél nem értek egyet azzal, hogy Fox kerékkötő lenne. Sőt szerintem pont rá van szükségük. Fox már kétszer csinált ligautolsó védelemből, és csapatból egy top védelmet, és egy Super Bowl kontendert. Az más kérdés, hogy ennél tovább még nem jutott, de szerintem a Bearsnek már az is hatalmas előrelépés lenne, ha eddig sikerülne eljuttatnia őket. Aztán ha ez megvan, akkor jöhet más helyette, de az építkezéshez nem tudnék jobb edzőt elképzelni Foxnál.

Attila
Attila
2016-08-16 20:41

Ha nem a pats lesz az első, akkor CSALÁÁÁÁÁÁS :D

katonadani
Reply to  Attila
2016-08-16 20:43

spoiler alert:

van olyan lista ahol első, hogy mennyi meg összesítettet nyilván nem mondok :D

wolandrule
wolandrule
Reply to  Attila
2016-08-17 08:20

Ha meg első lesz, és a nagy vezér ezt megtudja, akkor 4 meccs az egész szerkesztőségnek. :D

BenszeT
BenszeT
2016-08-16 20:47

Bold: Ebbôl a nyolcasból az egyik bent lesz a rájátszásban.

ClayMatthews52
2016-08-16 22:12

Én azt nem értem, hogy Cutlertől miért szabadulna ennyire mindenki? Ki jobbat tudnának hozni a helyére?

katonadani
Reply to  ClayMatthews52
2016-08-16 23:01

FA-ról persze senkit, draft&develop :)

petipajti
petipajti
Reply to  ClayMatthews52
2016-08-17 09:12

csatlakozom, annyira szerintem sem rossz cutler, mint amennyire szidják.

AwesomeOne
AwesomeOne
Reply to  petipajti
2016-08-17 10:55

+1

DatAss
DatAss
2016-08-16 22:14

De legalább a Jags nincs a végében.

katonadani
Reply to  DatAss
2016-08-17 00:18

az utóbbi évek után ez is meglepő lehet :D

makosteszta
makosteszta
2016-08-16 22:45

Rams 25.? A támadó oldal egyetlen szem Gurley-ből áll, mellette nincs: támadófal, elkapók, tightend, irányító. Lehet a védelem akármilyen jó, nálam a Bears, Lions, Chargers hármast nem előzik, de talán még a Tennessee is feljebb van, mert ott két jó futó is van :D

A többi dolgon annyira nem rökönyödtem meg :)

katonadani
Reply to  makosteszta
2016-08-16 23:01

ellenben a D# sokkal ütősebb mindnél. Eddig se volt egyik említett se, mégis kijöttek valahogy 7-9re :D

makosteszta
makosteszta
Reply to  katonadani
2016-08-17 08:51

És nem is reálisak a 7-9-ek, a fele kb bravúr győzelem a másik fele kötelező, viszont idén sok csapat nagyot erősödött, náluk ezt nem érzem, ezért vinném lentebb őket.

petipajti
petipajti
Reply to  makosteszta
2016-08-17 09:13

az őket nem izgatja, mert tavaly is a seahawks-ot meg a cardinals-t verték el, jóval gyengébbektől meg kikaptak :D

Keresztes Dávid
Keresztes Dávid
2016-08-17 02:25

remélem a Seattle lesz az első Go Hawks!

Raist
Raist
2016-08-17 14:38

Én egy 1. Carolina, 2. Arizona, 3. Green Bay sorrendet mondanék a dobogóra, utána talán NE és Seattle a Top 5.-be. Igazándiból csak az első két csapatnál érzem azt hogy mind a védelem, mind a támadó oldal elég erős, a többi csapatnál a mérleg egyik vagy másik oldalra, de egyértelműen elbillen.

pritek
pritek
2016-08-17 16:19

A chargersnél szerintem a legnagyobb plusz, hogy Whiz visszatért az OC pozícióba. Ha ő egyvalamihez ért az az, hogy ha van egy jó irányítója és egy közepes futójátéka, akkor azzal tud eredményes játékot produkálni. Bosa-t leszarom. Irányító van. Közepes futójáték van. Ha az elkapóikkal nem elégedettek, akkor most a héten behúznak egyet-kettőt csere keretében tőlünk (Jaron Brown erőteljesen jó cserealap lehetne). Telesco nem egy hülye gyerek és a tromos menni fog idén. A csoportjuk viszont giga szopó.

29
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x