Connect with us

Playoff Ranking

FK! Power Ranking IV. rész

Elérkeztünk a szezon előtti erősorrendünk utolsó részéhez, ahol a nyolc legerősebb csapat kapott helyett. A korábbi részeket IDE (III.), IDE (II.) vagy IDE (I) kattintva olvashatjátok el.

 

powerrankingszéles-768x409

 

32. San Francisco 49ers
31. Cleveland Browns
30. Tennessee Titans
29. Philadelphia Eagles
28. Chicago Bears
27. Detroit Lions
26. San Diego Chargers
25. Los Angeles Rams
24. New Orleans Saints
23. Miami Dolphins
22. Buffalo Bills
21. Indianapolis Colts
20. Tampa Bay Buccaneers
19. Baltimore Ravens
18. Dallas Cowboys
17. Atlanta Falcons
16. Jacksonville Jaguars

15. Washington Redskins

14. Houston Texans

13. New York Jets

12. New York Giants

11. Kansas City Chiefs

10. Cincinnati Bengals

9. Minnesota Vikings

 

8. Oakland Raiders

Pontszám: 150
Legjobb helyezés: 3.
Legrosszabb helyezés: 11.

 

+ A Raiders egy elképesztően tehetséges csapat, olyan fiatal klasszisokkal, mint Khalil Mack, Amari Cooper vagy Derek Carr. Náluk van a liga második legjobb támadófala, rengeteget költöttek a védelemre, minden adott nekik egy breakout szezonra és a rájátszásra.

 

– A tapasztalat hiánya. Jelenleg a Kansas City Chiefs van a legjobban összerakva a csoportból, a Broncosnál pedig zseniális szakemberek (Wade Phillips, Gary Kubiak, John Elway) dolgoznak, akik az amúgy is erős keretet még jobbá tehetik. A harmadéves Derek Carrban talán még nincs meg az, hogy egy ennyire kiélezett versenyből győztesen kerüljön ki a csapatával, így hiába jó és tehetséges a keret, ez lehet, hogy idén még nem látszik meg.

 

7. Denver Broncos

Pontszám: 152
Legjobb helyezés: 5.
Legrosszabb helyezés: 10.

 

+ Tavaly irányító nélkül nyerték meg a bajnokságot, a védelem pedig többnyire egyben maradt. Illetve, ahogy fentebb is írtam, zseniális szakemberek dolgoznak a csapatnál, akik ha nem is teljesen, de ellensúlyozni tudják majd a védelemből távozók okozta űrt, illetve a gyenge irányítóhelyzetet.

 

carolina-denver-super-bowl-50-featured2

 

– A legtöbb Super Bowlt nyerő csapatban benne van az, hogy kicsit jóllakottan már nem hozzák azt a szintet, amit a bajnoki meneteléskor. Malic Jackson és Danny Trevathan távozása nagyon érzékenyen érintheti a védelem teljesítményét, akik ha gyűrűvel az újukon nem hoznak 100%-ot, nem fogják tudni ellensúlyozni a gyengélkedő offense-t.

 

6. Seattle Seahawks

Pontszám: 159
Legjobb helyezés: 4.
Legrosszabb helyezés: 14.

 

+ Russell Wilson a tavalyi szezon végén már MVP formában játszott, és amíg ő a csapatnál van, addig nincs ok az aggodalomra. Főleg, hogy a védelem sem tűnik rosszabbnak, mint amit az utóbbi években megszokhattunk.

 

– Az ótvar támadófal. Ez az egység bűn rossznak tűnt már márciusban is, de az előszezon meccsek alapján még annál is rosszabb. Jelenleg a liga leggyengébb egységéről beszélhetünk.

 

5. Green Bay Packers

Pontszám: 165
Legjobb helyezés: 3.
Legrosszabb helyezés: 13.

 

+ Jordy Nelson visszatér, így Rodgers a szokott abszolút elit teljesítményét hozhatja. Nelsonnal kisegítve pedig Cobb is végre jól játszhat. Illetve baromi könnyű a sorsolásuk.

 

– Tavaly a támadófal, ha egyenként nem is, de mint egység, egész rosszul teljesített. Sok volt a kisebb nagyobb sérülés, amik ha idén nem küszöbölődnek ki, akkor megint megszenvedheti a csapat a jobb ellenfelek elleni meccseket. Valamint Nelson top formája is kérdéses azért.

 

4. Pittsburgh Steelers

Pontszám: 168
Legjobb helyezés: 2.
Legrosszabb helyezés: 7.

 

+ Bell eltiltását három mérkőzésre csökkentették. A támadósor az egyik legjobb a ligában és a védelem is közel van a top10-hez.

 

vontaze-burfict-antonio-brown

 

– A csoport. A Steelers kétszer játszik a Bengalsszal és a Ravensszel, ami azt jelenti, hogy négy meccs van arra, hogy Big Ben, Antonio Brown vagy Le’Veon Bell megint megsérüljön. Első sorban persze a Bengalsra gondolok, pontosabban Vontaze Burfictre, aki iktatta már ki Bellt és Brownt is, illetve okozott komoly fájdalmakat Big Bennek is. Ez pedig könnyen a csapat szezonjába kerülhet.

 

3. New England Patriots

Pontszám: 169
Legjobb helyezés: 1.
Legrosszabb helyezés: 11.

 

+ Tom Brady idegállapotban lesz, amikor visszatér és MVP formában első kiemelt helyet fog szerezni a csapattal. Persze, ha addig az asszony elrakja az ollót a keze ügyéből, nehogy elvágja megint az ujját. Amúgy meg az utóbbi másfél évtized messze legjobb csapatáról van szó, akik legújabban minimum AFC döntőig szoktak eljutni.

 

– Brady eltiltása még hagyján, de nemrég három kezdő támadó is megsérült, illetve Rob Ninkovich sem teljesen egészséges. A rájátszás így sincs veszélyben, de a menetelés így sokkal nehezebb lesz.

 

2. Carolina Panthers

Pontszám: 171
Legjobb helyezés: 1.
Legrosszabb helyezés: 9.

 

+ Kelvin Benjamin visszatér, így még jobb lehet a Panthers támadósora a regnáló MVP Cam Newtonnal.

 

– Elment Josh Norman. Nem mintha olyan nagyon nagy érvágás lenne, de csak ennyivel gyengültek tavalyhoz képest.

 

1. Arizona Cardinals

Pontszám: 189
Legjobb helyezés: 1.
Legrosszabb helyezés: 3.

 

+ Elit elkapó sor, kiváló futó és irányító, a liga egyik legjobb edzője, top5-ös védelem. Tavaly egy nagyon rossz meccsük volt, pont az NFC döntőben. Idén egyértelmű Super Bowl favoritok.

 

FitzPalmerSamePageMAIN

 

– Carson Palmerre úgy kell vigyázni, mint a hímes tojásra. A legjobb nyolcban az övé a legnagyobb a sérülésfaktor, Drew Stantonnal pedig azért mégsem ugyanolyan.

 

pr

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!