Connect with us

Prémium cikkek

Így kaphat Tyrod Taylor 106 millió dollárt

A Buffalo Bills megegyezett Tyrod Taylorral egy öt éves szerződéshosszabbításról, ami 90 millió dollárt ér. Ha ehhez hozzá vesszük a bónuszokat és a 2016-os fizetését, akkor egy hat éves, 106 millió dolláros szerződésről beszélhetünk. A Bills vezetői azonban nem csináltak elhamarkodott ostobaságot, helyette összerakták a liga egyik legjobb QB-szerződését.

 

Taylornak remek játéka miatt csak egy év maradt hátra a szerződéséből, ami alatt 2 millió dollárt keresett volna idén. Ezt a szerződést toldották meg 7,5 millió dollárral és a már fent említett ötéves szerződéssel. Ez tulajdonképpen egy 1+5 éves szerződés, ami rendkívül kényelmes helyzetbe hozza a Billst. Az 1+5 éves kontraktus első, 2016-os éve így néz ki:

 

Tylor1

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

Taylor 2016-os alapfizetése teljes egészében garantált, ezen kívül kapott még 3,4 millió dollárnyi aláírási pénzt, valamint 3,5 millió dollár roster bónuszt. Az aláírási pénzt leosztották öt évre. Ha a Bills úgy dönt, hogy Taylor nem kell nekik, akkor 2016 után elküldhetik mindössze 2,7 millió dolláros halott pénzzel. Tehát az irányító abból a 90 millióból semmit nem fog látni. De miért jó ez neki? Egyrészt, mert kapott 9,5 millió garantált pénzt, valamint van egy sérülés esetére garantált 27,5 millió dollárja. Tehát, ha eltörik a lábát a szezon során, vagy valamilyen más súlyos sérülést szed össze a pályán, ami befolyásolja a további karrierjét, akkor kap egy nagy zsák pénzt a Billstől. Ez benne van a pakliban, szinte minden komolyabb szerződésben van ilyen kitétel. Azonban ha a Bills él az opciójával és megtartja Taylort, akkor így néz ki a történet:

 

taylor 2

 

 

Amennyiben a Bills lehívja Tyrod ötéves szerződésének az opcióját, akkor az azonnal 15,5 millió dollárba fog nekik kerülni. Ezt az összeget viszont le tudják osztani öt évre (sárgával jelölve), így viszonylag vállalható mértékben terhelik a sapkát. A lilával jelölt 12 millió dollár rögtön garantálttá válik, amint lehívják az opciót, így Taylor 27,5 millió dollárt kap kézhez a 2017-es szezon során. A kékkel jelölt 2018-as alapfizetése viszont már csak sérülés esetén garantál. Ha a 2017-es szezon után elküldik, akkor 2,4 millió dollárt spórolnak, ha a 2018-as szezon után küldik el Taylort, akkor pedig 7 milliót. Ezen felül pedig van egy raklapnyi, már-már lehetetlen ösztönző is.

 

Egyszeri 250 ezer dolláros Super Bowl bónusz (legalább a játékok felénél a pályán kell lennie). 2016-ban 750 ezer, 2018-ban, 2019-ben és 2020-ban 500 ezer, 2021-ben pedig 3 millió dollárnyi playoff és egyéb teljesítményfokozó bónuszt szerezhet. Illetve 2017-től minden évben van 2,75 millió dollárnyi alapfizetést növelő eszkalátora,  ami szintén a rájátszástól és Super Bowl eléréstől, illetve bizonyos mennyiségű passzolt yardtól és TD-től függ. Tehát,

 

Taylor a bónuszok nélkül, az öt éves szerződésével a 18. legjobban kereső irányító lett. Ha úgy játszik, mint Tom Brady vagy Aaron Rodgers, akkor még 14 millió dollárt kaszálhat.

 

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!