Connect with us

Beharangozó

Kire figyeljünk? Preseason week 1, szombat

Tovább hasít az NFL, nem csak csütörtökön és pénteken, hanem szombaton is lesznek érdekességet, amikre érdemes figyelni.

Seattle Seahawks@Kansas City Chiefs

Magyar idő szerint 22:30-tól

 

Ha nem előszezon lenne, akkor egy igazán parázs kis összecsapásnak lehetnénk szemtanúi, így azonban csak egy izgalmasabb edzőmérkőzést láthatunk. A kezdőkből ezen a mérkőzésen sem fogunk többet látni, mint egy-két drive, de kialakulhatnak érdekes versengések. Az egyik ilyen az újonnan igazolt Nick Foles, aki régi-új rendszerbe került, és nem teljesen kizárt, hogy egyszer lenyomja Alex Smith-t, akinek nem ez lenne az első ilyen esete a karrierje során. A receiver Rod Streatertől sok játékra számíthatunk, illetve izgalommal várjuk azt is, mit domborít majd Dee Ford, Frank Zombo és Andy Mulumba a két nagy név hiányában. A lyukasnak tűnő secondaryben is lehetnek érdekes csatározások, Steven Nelson valószínűleg Sean Smith helyén kezdeni fog, kérdés, tud-e élni a lehetőséggel. Ugyanez a kérdés vetődik fel Daniel Sorensen és Marcus Cooper esetében, akik a holdoutoló Berryt igyekeznek pótolni.

 

foleschiefs

 

Seattle-ben a védelem elég erősnek tűnik, így a legnagyobb figyelem a támadókra fog szegeződni. Először is, a legnagyobb kíváncsiság az első körös guard Germain Ifedi debütálását fogja övezni, aki nem egyszer került konfliktusba a tábor során a védőkkel, viszont játéka egészen biztató. Érdekes lehet Jahri Evans játéka is, aki szintén a lyukas fal megerősítésére jött. A futóknál három újonc (Prosise, Collins, Brooks) jött a draftról, ők a keretben maradásért fognak majd küzdeni, nehéz elképzelni, hogy lenyomják Rawlst. Továbbá, a második körös DT Jarran Reedre is kiemelt figyelmet kell szentelnünk, hiszen a training camp alatt rendre zavart keltett a támadóknál.

 

Indianapolis Colts@Buffalo Bills

Magyar idő szerint 1:00-től

 

A Bills szempontjából nem a legideálisabban indulnak a dolgok, mivel még mindig Rex Ryan az edző Reggie Ragland valószínűleg nem lép idén pályára, és Shaq Lawson sem egészséges. Hiányukban érdemes lesz majd megnézni, mit alakít az újonc Cardale Jones vagy éppen Reggie Bush, bár őt nem biztos, hogy sokat látjuk majd a pályán. Az egyetemi szinten elég jól dolgozó Eric Strikerre is érdemes lesz figyelni, hiszen a stáb különleges szerepkör kíván szánni neki.

 

kellycolts

 

A sérüléséből felépülő Luck elvileg szintén egy vagy két drive-ot fog játszani, utána jöhet Scott Tolzien és Stephen Morris. Mégis ami izgalmakat fog kelteni, az Ryan Kelly, Le’Raven Clark, Joe Haeg és Austin Blythe játéka lesz, akik mind Luck védelmére érkeztek. A védelemből a nagyobb nevek hiányozni fognak, így kíváncsian várjuk, mit tud majd kihozni Pagano az amúgy sem túl acélos társaságból. Mindenesetre, ha csak egy embert nézünk a védelemből, akkor az az újonc TJ Green legyen.

 

Dallas Cowboys@Los Angeles Rams

Magyar idő szerint 2:00-től (a SportTV élőben közvetíti)

 

Talán ez a leginkább várt párharc a preseason első köréből, hiszen két top5-ben választott játékos is szóhoz juthat. Mindenki Jared Goff debütálását várja, de nem ő fog kezdni, hanem Keenum. Az offense-ben bemutatkozik a tehetséges, azonban szuperbalhés Duke Williams és Tyler Higbee is, rájuk érdemes lesz figyelni. A védelem kifejezetten stabil lábakon áll, főleg a fal, kíváncsian várjuk, hogy mire lesznek képesek a velük szemben felálló dallasi All-Pro egységgel.

 

NFL: Dallas Cowboys-Training Camp

 

Szintén nagy hype övezi Ezekiel Elliottot is, akinek a játékára sajnos nem számíthatunk, így leginkább a draftolatlan újonc Darius Jackson lesz majd főszerepben. Romo hiányában Dak Prescott és Jamil Showers bizonyíthat majd, ők a csereirányító szerepkörért vívnak majd csatát. A védőfalban sokat dicsérték Davind Irvinget és Charles Trappert, rájuk szintén nagyon reflektorfény fog szegeződni. A secondary-ben is leginkább Anthony Brown és Kavon Frazier játékát akarja majd kipróbálni Marinelli és a Dallas stábja.

 

San Diego Chargers@Tennessee Titans

Magyar idő szerint 2:00-től

 

A Titansnél szinte mindenki DeMarco Murray és a Heisman-győztes Derrick Henry játékára kíváncsi, de azért nem szabad szó nélkül hagyni az elkapók csatározását sem. Az edzőtáborban Tajae Sharp jó teljesítménnyel rukkolt elő, az ő játékára lehet majd számítani. Az első körös tackle, Jack Conklin is bemutatkozik a támadó oldalon, aki eddig nagyon egyenletes teljesítményt nyújtott, de kérdés, hogy élesben is tud-e villantani. És nem szabad megfeledkezni Marcus Mariotaról sem, akinek az ugrásszerű fejlődését várják a csapatnál. A védelemben Daimion Stafford sokat villogott a táborban, és Kevin Byardtól is sokat várnak délen, rájuk mindenképp figyelnünk kell.

 

henrymurray

 

San Diegóban egyelőre nem rózsás a helyzet, Joey Bosa még nem írt alá, és egyre csak nő a feszültség a csapat és a játékos között. Irányító pozícióban a korábbi Titan Zach Mattenberger játékát nézhetjük majd, mely némi pikantériát adhat a meccsnek. Melvin Gordontól idén már kell a teljesítmény, nagy várakozások előzik meg az a pár játékot, melyben a pályán lesz. A két újonnan érkező, Travis Benjamin és James Jones is pályára lép majd, már csak az a kérdés, hogy fognak a rendszerbe beilleszkedni. A linbackereknél két újonc is bizonyíthat, Jatavis Brown és Joshua Perry igyekeznek Te’o-t és Perrymant lenyomni a depth chart éléről.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!