Connect with us

Hír

A liga szerint nem volt veszélyben a földön is szédülő Cam Newton

Az NFL szerint helyesen cselekedtek, és nem volt veszélyben a földön fetrengő, sisakját fogó és négykézláb lihegő Cam Newton a tegnapi meccs során.

 

9528686-cam-newton-nfl-carolina-panthers-denver-broncos-850x5601

 

A liga szóvivője szerint Cam Newton nem volt olyan helyzetben a tegnapi mérkőzés durva jelenetei során, hogy agyrázkódásra gyanakodjanak. Egy független idegsérülés-szakértő és a csapatorvos a játékvezetői megbeszélés alatt bekérték a felvételt, és megállapították, hogy nincs agyrázkódásra utaló jel, ami alapján további vizsgálat lenne szükséges és ki kéne emelni Cam Newtont a játékból.

 

Az NFL irányelve szerint amennyiben az agyrázkódás jeleit mutatja egy játékos, akár kétséges esetben is, de kötelező kiemelni a játékból és elvégezni rajta a vizsgálatokat. Az irányelv szerint a megfigyelhető jelek az alábbiak: bármekkora eszméletvesztés, lassú felkelés, egyensúlyi problémák, üres tekintet, zavarodottság, fej fogása kontakt után, látható arcsérülés. A játékosok továbbá jelenthetik, ha szédülnek, emlékezetkiesésük van, fáj a fejük, hányingerük van, nem tudnak koncentrálni, cseng a fülük, érzékenyek hangra vagy fényre stb.

 

Csak ennyit szeretnék küldeni a kedves ligának és szakértőinek:

 

 

(A videót a Chrome nem biztos, hogy engedi lejátszani, nézzétek IE vagy Firefox segítségével.)

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!