Connect with us

Összefoglaló

Élvezet nézni ezt a Jetset

Egy elképesztően jó csütörtök esti mérkőzésen sikerült a New York Jetsnek legyőznie a Buffalo Billst, ezzel megszakítva egy ötmeccses nyeretlenségi szériát. A Jets az eredmény ellenére gyakorlatilag minden létező fronton megalázóan simán lenyomta a Billst, akik a semmiből szereztek csak pontokat, ilyen játékkal közük nem lesz még csak a pozitív szezonhoz sem. Díjazzunk!

 

A mérkőzés legjobbja: Ryan Fitzptrick

 

Ahogy korábban írtuk, Fitzpatricknek nagyon nem ment karrierje során Rex Ryan ellen, hisz 47 %-os pontossággal passzolt és 166 yardot átlagolt meccsenként ellene. Ezzel szemben most összegereblyézett 374 passzolt yardot és egy TD-t, mindezt 70,6 %-os pontossággal és 116,5-ös passer ratinggel. Élete egyik legjobb meccsét játszotta. Emellett volt öt futása is, folyamatosan hozta a harmadik kísérleteket, a vezetésével mindössze három Jets akció nem végződött pontszerzéssel (az egyik egy Jalin Marshall fumble miatt). Nagyon jól elosztotta a labdáit, Decker (126 yard, 1 TD), Brandon Marshall (101 yard) és a harmadik évére beérni látszó Quincy Enunwa (92 yard) is 6-6 elkapást jegyzett.

 

New York Jets v Buffalo Bills

 

Persze nem mehetünk el szó nélkül Matt Forte teljesítménye mellett sem, aki bár csak 3,3-as átlaggal futott, de így is szerzett 100 yardot és 3 TD-t és még úgy igazán a passzjátékokba be sem vonták.

 

A mérkőzés legrosszabbja: az egész Bills, de különösen a cornerek

 

Az, hogy három elkapó is 100 yard körül szerzett, mindent elmond a Bills másodvonaláról. Stephon Gilmore-t, aki nemrég még a liga legjobban fizetett cornere szeretett volna lenni, csak az nem égette meg, aki nem az ő oldalán volt, de a másodéves Ronald Darby sem zárt jobb napot. Persze tény, volt 1-2 szép védekezésük, de ha minden mást elkaptak róluk, akkor ezzel nincs mit dicsekedni. Bár tegyük hozzá, a Ryan fivérektől eléggé optimista elképzelés volt az, hogy a két amúgy nagyon tehetséges corner majd folyamatosan leszedi a pályáról a liga legjobb elkapóduóját safety vagy bármilyen segítség nélkül.

 

A Bills támadósora sem működött valami fényesen, LeSean McCoy 15 futásból csak 59 yardra volt képes, de abból 24 yard egyetlen futásból jött. Bár Tyrod Taylor passzolt 297 yardot és 3 TD-t, igazából a passzjáték pont olyan homály és borzasztó volt, minden minden más. A Billsnek jó, ha egyetlen értelmes drive-ja volt egészen mérkőzésen, szinte az össze pontjukat a semmiből szerezték. Taylornak volt egy 84 és egy 71 yardos TD passza, amit persze, oda kellett dobni, de ezen a pár szerencsésebb játékon kívül abszolút nulla volt az offense. Ráadásul a csapat büntetések terén ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta: 6/59, amiből több 1st downt ért. Legutóbb, amikor 0-2-vel kezdett a Bills, 4-12 lett belőle a szezon végére. Ilyen játékkal erre minden esélyük megvan.

 

A mérkőzés jelenete: Decker TD-je utáni ünneplés

 

Az hagyján, hogy Decker sisakban lefejelte a Jets szurkolót. Ami viszont tényleg pozitív, hogy ez a Jets szurkoló egymaga állt több ezer Bills rajongó között. Senki nem verte meg őt a Decker TD után, senki nem vágott Deckerhez egy pohár sört. Persze, fújoltak a Billsesek, de hát minek örültek volna? Viszont ez a szurkolói kultúra mindig megdöbbent, ilyen nem nagyon van Európában.

 

impressivefeistygreatwhiteshark

 

A mérkőzés tanulsága: Revist át kell alakítani safetyvé

 

Revist megint megverték, eddig tökéletes az irányítók mérlege, ha rá dobálnak. Egyszerűen már annyira lassú, hogy hiába tud még mindig nagyon helyezkedni, az sok esetben már nem elég. És most nem egy AJ Green nyomta le, hanem a negyedéves Marquise Goodwin, akinek karrierje során összesen 461 yardja van a Revis ellen szerzettel együtt.

 

A mérkőzés legfurább edzői döntése:

 

Vajon 36-24-es állásnál miért az egypontos extra pont mellett döntött a Jets a kétpontos helyett? Ha nem sikerül, a 36-24 semmivel sem lett volna rosszabb, mint a 37-24, ellenben 38-24 esetén a legeslegrosszabb esetben (ha két TD-t szerez a Bills) is döntetlenre végeztek volna a csapatok.

 

A mérkőzés legnagyobb pozitívuma: Tyrod Taylort leküldték a bírók, miután három Jetses elpusztította 

 

A liga végre nem csak a levegőbe beszélt, hanem cselekedtek is. Miután Taylor kimenekült a zsebből és három Jetses elkapta – kettő legalább a fején találta el -, a bírók egyszerűen leparancsolták a pályáról, hiába akart ő maradni. Jól is tették, hisz a videofelvételek alapján nagyon úgy tűnt, hogy pár pillanatra az eszméletét is elveszítette. Végül visszaengedték és dobott egy interceptiont.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!