Connect with us

Minden ami NFL

Melyik veretlen csapatnak nem lesz meg a rájátszás?

Öt csapat kezdte az évet három győzelemmel és az ezzel járó nulla vereséggel, a Patriots, a Broncos, a Vikings, az Eagles és a Ravens. Ezeknek a franchise-oknak a rájátszás elérése a történelmi valószínűségek alapján elég magas (1990 óta 75,6%), viszont az utóbbi 5 évben mindig volt egy 3-0-val kezdő csapat, amelyik végül nem jutott be a playoffba. Ki lesz az idén? 

 

ctts32rwaaans17

 

New England Patriots és Denver Broncos

 

Abban talán egyetérthetünk, hogy ez a két csapat nem fogja otthonról nézni a januári küzdelmeket. A Patriots csereirányítókkal is el tudta érni a három győzelmet, pedig a Cardinals is az ellenfelek közt volt. Brady jövő héten visszatér, egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ne jussanak a rájátszásba. Ugyanez igaz a Broncosra is, a védelem továbbra is ligaelit és Siemian is kellemes csalódás, a sorsolásuk is könnyű.

 

Esély a rájátszásra: 100%

 

Philadelphia Eagles

 

Az Eaglest nem rangsoroltuk valami magasra a szezon előtt, mivel  támadósor egy nagy kérdőjel volt. Doug Pederson és Carson Wentz viszont megmutatták, hogy rendkívül jó párost alkotnak, nagyon jó a rendszer és Wentz is remekül hajt végre mindent. A védelem is hasít, habár ez várható is volt, még ha nem is ilyen mértékben. Az Eagles jelenleg szinte minden statisztikai mutatóban a legjobbak között van, mind a támadó, mind a védő oldalon. Az egyetlen kritika velük szemben az lehet, hogy a Browns és a Bears volt az első két ellenfelük és ezért nem is teljesen fair a statisztkáikkal dobálózni, nem is fogok. Ha nem verték volna el a Steelerst ilyen könnyedén, nem is gondolnám, hogy jó esélyük van a rájátszásra. Így viszont, hogy két könnyebb csapat könnyed legyőzése után egy egyértelmű playoff- és akár SB-contendert is magabiztosan múltak fölül, illetve hogy a mutatott játék is szemet gyönyörködtető és hatékony, már úgy gondolom, hogy az NFC Eastből ők a legesélyesebbek a januári szereplésre.

 

Esély a rájátszásra: 75%

 

57e8a7f82f9ba-image_

 

Minnesota Vikings

 

A Vikings helyzete nagyon érdekes, hiszen megverték a Packerst és a Pantherst is, a Playoff Rankingunk harmadik helyén tanyáznak, a védelem pedig dominál, statisztikailag mégsem olyan meggyőzőek. Pontosabban nehezen lehet fenntartani ezt a fajta dominanciát védő oldalon és a speciális egységben. Ugyanis ugyanannyi visszahordott TD-t szerzett eddig a Vikings, ahányat támadóoldalon (3). Tavaly például ugyanennyi return TD-vel kezdett a Seahawks és a Cardinals is, aztán az év hátralevő részében ketten összesen szereztek 5 visszahordott TD-t. Ha 1990-ig nézzük ezt a statisztikát, akkor 22 ilyen csapattal találkozunk, ők átlagban 3,3 visszahordott TD-t szereztek a maradék 13 mérkőzésen. A Vikings +8-as turnover mutatóval rendelkezik, 1990 óta az első három kör után legalább +6-os turnover-mutatós csapatok átlagosan 2,4-gyel szereztek több labdát a maradék 13 mérkőzésen, mint amennyit eladtak.

 

A támadóoldalon sem rózsás a helyzet, a három meccsük alatt összesen 800 yard alatt maradtak (796), ezt csak a Rams mondhatja el idén magáról. Mindenféle futási statisztikában utolsó helyen állnak (habár Peterson elvesztése még pozitív hatással is járhat), viszont Sam Bradford élete legjobb passer ratingjével rendelkezik jelenleg (107,8), ilyet még sose tudott hosszú távon fenntartani, karrier átlaga 81,6. Persze lehet, hogy most végre eljön az áttörés, de a védelemnek mindenképp dominálnia kell továbbra is, ráadásul olyan szinten, mint ahogy a Broncos tette azt tavaly. A rájátszást nem gondolom különösebb problémának a Vikings esetében és kissé szándékosan is negatívabb hangvételű volt ez a két bekezdés, mint kellett volna, de az első három meccsen mutatott játékuk nem fenntartható, így kisebb aggályokat lehet támasztani feléjük.

 

Esély a rájátszásra: 80%

 

Carolina Panthers' Cam Newton (1) is sacked in the end zone for a safety by Minnesota Vikings' Danielle Hunter (99) in the first half of an NFL football game in Charlotte, N.C., Sunday, Sept. 25, 2016. (AP Photo/Mike McCarn)

 

Baltimore Ravens

 

A Ravens mutatta a legkevesebbet eddig a veretlen csapatok közül. Nagyon könnyű sorsolással kezdték az évet, a Bills, a Jaguars és a Browns összesen 1-8-as mérleget tud felmutatni. Amivel nem lenne semmi baj a hollók részéről, ha könnyedén tudtak volna nyerni az első három fordulóban. Azonban összesen +13-as a pontkülönbségük, ami a legrosszabb a 2005-ös Redskins óta 3-0-val kezdő csapatoktól. 1990 és 2015 között 119 csapat kezdett 3-0-val és a 2005-ös Redskins mellett csak a 2004-es Jaguars, az 1999-es Patriots, az 1993-as Eagles és az 1991-es Bears tette ezt meg a Ravensénél is rosszabb pontaránnyal. A 10 legrosszabb pontkülönbségű 3-0-s csapat pedig átlagban 6,4 győzelmet tudott szerezni a szezon hátralevő részében. Baltimore-ban egyrészt örülhetnek, hiszen a tavalyi évvel ellentétben végre megnyerik ezeket a szoros mérkőzéseket, azonban aggodalomra ad okot a győzelmek hogyanja.

 

Esély a rájátszásra: 55%

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!