Connect with us

Hír

A társadalmi igazságtalanság ellen vagyok

Noha a tegnapi hírekben még az szerepelt, hogy sem a Broncosnál, sem a Panthersnél nincs olyan játékos, aki térdelne a nemzeti himnusz alatt, amitől most hangos az amerikai sajtó, mégis akadt valaki, aki ezzel fejezte ki a nemtetszését.

 

brandon-marshall-kneel-national-anthem

 

“Nem a hadsereg, a rendőrök vagy Amerika ellen vagyok, hanem a társadalmi igazságtalanság ellen.” – mondta Brandon Marshall, miután egyedüliként nem állt fel az amerikai himnusz alatt. Marshall támogatja Colin Kaepernick kezdeményezését a rasszizmus és brutalitás ellen, ahogyan hajlandó több alapítványnak is pénzt adományozni, ezzel segítve számos szervezet erre törekvő munkáját. A Broncos nem tervezi megbüntetni játékosát, ahogy az az alábbi közleményben is áll:

 

“Habár szervezetünk arra biztatja a játékosainkat, hogy álljanak fel a nemzeti himnusz alatt, megértjük és tiszteletben tartjuk, ha valaki a saját egyéni döntése miatt ezt nem teszi meg.”

 

A mérkőzést követően Gary Kubiak is hozzászólt a témához: “Brandon egy jó srác, a csapat egyik vezéralakja, én pedig hiszek a játékosaimban.” – utalva arra, hogy minden játékosa tisztában van vele, mit miért tesz, és hogy tetteiknek milyen súlya van a médiában és társadalmi megítélésben egyaránt. Végül Brandon Marshall kiegészítésével zárjuk a cikket:

 

“Úgy gondolom ez a jó módszer ahhoz, hogy kifejezzük magunkat. Az egyetlen, ahol fel is figyelnek arra amit csinálunk, amiért csináljuk. Főleg, amikor olyan véleményekkel találkozok, hogy mi csak azért vagyunk, hogy a fizető közönséget szórakoztassuk, baromság. Az ilyen emberek figyelmét csak így lehet felkelteni, Colinnak pedig sikerült.”

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!