Connect with us

Összefoglaló

A tökös és a herélt esete

Két mérkőzést játszottak hétfőn az NFL nyitóhétvégéjén. A korábbi mérkőzésen láthattuk, ahogy Mike Tomlin mindent megtesz, hogy lenyomja a tökösségi versenyben Jack del Riot (nem sikerült). A hajnal 4:20-kor kezdődő meccsen pedig módszeresen kiherélte, kicsontozta és meggyalázta az 1/1 várományos 49ers a Los Angeles Ramst.

 

Pittsburgh Steelers@Washington Redskins 38-16

 

Nem kezdődött jól a mérkőzés a Steelersnek, az első negyed végén 6 pontos hátrányban voltak, alig tudtak haladni, ha sikerült, akkor meg Big Ben eladta a labdát. Kicsit hasonlított a mérkőzés a tavalyi NFC Wild Card körre, amikor a Redskins fogadta a Packerst és az első negyedben tényleg domináltak a washingtoniak. Azonban egy mérkőzés négy negyedből áll.

 

antonio-brown-bashaud-breeland

 

A második negyedre a Steelers elit támadói felébredtek, Mike Tomlin pedig a legtökösebb formáját vette elő: 0-6-os állásnál, mezőnygól távolságból, 4&1-re passzjátékot hívott. De nem ám a rövidyardos fajtát, hanem egy bő 30 yardosat, amiből Antonio Brown megszerezte az első TD-jét. Ezt még egyszer eljátszotta később Steelers, és bár a félidő végére csak 14-6-ra vezettek, egyértelmű volt, hogy ezt a mérkőzést ők nyerik meg.

A mérkőzés legjobbja: DeAngelo Williams

 

Nyugodtan mondhattam volna a 300 yardot passzoló és 3 TD-t kiosztó Big Bent, vagy a parádésan játszó Antonio Brownt a maga 143 elkapásával és 2 TD-jével, de nekem Williams volt a legjobb. A remek futó egyszerűen hibátlanul képes pótolni Le’Veon Bellt, 143 yardot futott két TD-vel, ezen kívül volt hat elkapása is 28 yardért. Mindent teszi évi két milliós fizetését, hatalmas fogás ő Steelersnek.

 

A mérkőzés legrosszabbja: Bashaud Breeland

 

Breeland alapvetően nem egy rossz corner, simán jó arra, hogy kivegye a játékból az ellenfél második számú elkapóját, esetleg a gyengébb elsőszámúakat. Antonio Brown ellen azonban teljes homály volt, ott verte meg, ahol csak akarta, köze nem volt hozzá.

 

A mérkőzés legfurább edzői döntése: Miért nem Josh Norman őrizte AB-t?

A Redskins megpróbált Seahawksosat játszani, vagyis ha van két jó cornerem, akkor elég rájuk bízni egy-egy oldalt, aztán minden rendben lesz. Csakhogy a Seahawks front7-je és safety állománya képes besegíteni a cornereknek, az az egység ezt a fajta játékot sikeresen tudja alkalmazni. Ellenben a Redskins védelem közel sem olyan jó, azt pedig elképesztő volt látni, hogy Breelandet röhögve alázza meg Brown, miközben Norman Eli Rogerst vagy Jesse Jamest őrzi. A Norman-Brown csatát egyébként a cornerback nyerte, 0/2 sikeres passz, 2 leütött passz volt a mérleg.

 

Tanulság: A Steelers támadósora pont olyan jó, mint ahogy azt vártuk. A fal elit, Big Ben, AB és DeAngelo Williams szintén, ráadásul a védelem is nagyon jól muzsikál. Különösen Ryan Shazier, akinek lazán kijár egy defensive MVP cím a meccs után: 6 tackle, 1 INT és egy kiharcolt fumble.

 

usa-today-9448807-0

 

Redskins oldalon már nem olyan rózsás a helyzet, Cousins 2 INT-t dobott TD nélkül, rengeteg rossz döntése volt és a védelem is gyenge. Tavaly összejött a rájátszás, mert gyenge ellenfelek ellen játszottak, azonban idén az NFC és az AFC North vár rájuk, valamint a Cardinals és Panthers. Nem mondanám, hogy rosszabbak lennének hosszú távon, mint mondjuk a Giants, de az első hét után nem nekik áll a zászló.

 

Los Angeles Rams@San Francisco 49ers 0-28

 

Több okból is haragszok a Ramsre. Egyrészt megint elhitették velem, hogy idén minden más lesz, és végre túllépnek a középszerűségen. A Seahawks legyőzése után megint el fogják velem hitetni, de kár reménykedni, ez a csapat Fisherrel nem lesz rájátszás esélyes. A másik dolog, ami nagyon fáj, hogy rájuk tippeltem a Survivor Pick játékban, tehát még ezt is elrontották nekem.

 

A mérkőzés legjobbja: Carlos Hyde

 

A futó remekül játszott a nagyon erősnek tartott Rams védőfal ellen. Igaz, nem volt meg a négyyardos átlag, a 88 yardja és két TD-je elég jó ahhoz, hogy őt válasszuk a mérkőzés MVP-jének. A másik jelöltem NaVorro Bowman volt, aki 9 tackle-t és egy INT mutatott be. Egyébként borzalmas egy mérkőzés volt.

 

A mérkőzés legrosszabbja: mindenki a Ramsből

 

Rá lehetne varrni az egészet Case Keenumra, aki 48%-osan passzolt 130 yardért és két interceptionért. Említhetném Todd Gurley-t, aki 17 futásból 47 yardra volt csak képes. Mondhatnám Fishert, aki teljesen ránőtt a csapatra, elnyom minden játékost és koordinátort és kizsigereli a csapatot. Vagy ott van a rettegett Rams defense, akik bár kiharcoltak két fumble-t, nem sikerült sackelniük, meg úgy általában nyomás alá helyezniük Blaine Gabbertet, és még futás ellen is fogalmatlanok voltak.

 

603564140-0

 

Tanulság: Nagyon nehéz megítélni bárkit is. A Rams offense ennyire homály nem lehet, ahogy a 49ers védelme sem fog még egyszer nulla ponton tartani bárkit is. Gabbertnek 22 jó passza volt a 35-ből, ami nem olyan rossz, de a 170 yard elég lájtos. Ha futni kell az eredmény után, nem látom benne, hogy sikerülni fog neki. Összességében semmi különöset nem mutatott a 49ers, ha a Carolina Panthers ellen is jók lesznek jövő héten, akkor el lehet gondolkodni a Chip Kelly mágián. A Rams pedig a Seahawks ellen lép pályára, de az meg nem számít.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!