Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #1

Mostantól kettészedjük a beharangozónkat, tehát a tavalyi Premium Selection két részre szakad és külön lesznek a kiemelt meccseink, amiket a Kandallóban is megtekinthettek velünk együtt (és ha igazán jó, akkor az SNF), ebben a Previewban pedig a többi vasárnapi találkozóról lesz szó.

 

previewszeles

 

Tampa Bay Buccaneers @ Atlanta Falcons (magyar idő szerint 19.00)

 

A Falcons sorozatban 8 szezonnyitót nyert meg, azonban tavaly a Buccaneers oda-vissza verte el Matt Ryanéket, így könnyen lehet érvelni egyik és másik oldalon is. Mindkét csapat arra pályázik, hogy meglepetést okozzon és elcsípje az utolsó wild card helyet az NFC-ben, így már rögtön az első körben nagyon fontos lesz a győzelem mindkét gárdának, tekintve a rendkívül nehéz sorsolásukat. A mérkőzés pikantériáját adja az is, hogy a sokáig a Falconst vezető Mike Smith jelenleg a Buccaneers védőkoordinátora, aki így talán könnyebben találhat ellenszert a Julio Jones által fémjelzett támadósorra. Támadócsatát várok viszonylag sok ponttal és kisebb meglepetésként Jameis Winstonék sikerét prognosztizálom, erős kisebbségben.

 

tbatl

 

Buffalo Bills @ Baltimore Ravens (19.00)

 

Két Baltimore-ba visszatérő QB-ról fog szólni ez a találkozó. Az egyik Joe Flacco, aki a november 22-én szerzett térdsérülése után tér vissza, a másik pedig Tyrod Taylor, akit még a Ravens draftolt 2011-ben a hatodik kör 180. pickjével és most bizonyíthat először volt csapata ellen. A meccs ott fog eldőlni, hogy a Bills tud-e nyomást helyezni Flaccóra. A Ravensnél két újonc kezd a bal oldalon, az első körös tackle Ronnie Stanley és a negyedik körös guard Alex Lewis, előbbi kiemelkedően játszott az előszezonban, 81 snapje során csupán két siettetést engedett az ellenfélnek. A tapasztalatlanságot kellene kihasználnia a Billsnek, de tavaly csak az Atlanta tudott náluk kevesebb sacket összeszedni, pedig Rex Ryan alapvetően a jó passzsiettetésre épít, ráadásul elvesztette azóta Mario Williamst és Marcell Dareust is.

 

bufbal

 

Chicago Bears @ Houston Texans (19.00)

 

Brock Osweiler ugyanúgy a Bears ellen mutatkozik be kezdőként a Texans csapatában, mint tette azt a Broncosban. Rengeteg fegyvere van, de a támadófal sérülésekkel tizedelt, így nem lehet felhőtlenül boldog – persze a $72 millió sokat segít. Osweiler szerencséje, hogy a Bears secondary elég gyenge, szerintem szét fogja szedni a Bill O’Brien-féle támadósor a hátsó négyest-ötöst. A Bearsben a támadófal közepe a liga egyik legjobbja lett Sitton leigazolásával, Long hosszabbításával és Whitehair draftolásával, de Cutlernek így sem lesz könnyű dolga, mert a szélekről Watt, Clowney és Mercilus elképesztő rohamokat fog zúdítani rá. A Bearst egyelőre nem érzem/érezzük elég erősnek a liga top5 védelmével és a felerősített támadósorral szemben.

 

chihou

 

San Diego Chargers @ Kansas City Chiefs (19.00)

 

Számomra ez a játéknap legszürkébb találkozója. A Chiefs 10 zsinórban megnyert alapszakasz-mérkőzéssel érkezik erre a meccsre és a sérült Justin Houston pótlása lesz a legnagyobb feladat, hiszen Jamaal Charles helyén ott van Spencer Ware és Charcandrick West, akiktől jó napot várhatunk. A túloldalon Joey Bosa valószínűleg nem öltözik be, így a szerződéses huzavona megkövetelte árát. Rivers meccsben tartja majd a Chargerst és megégeti majd a két másodéves cornert, Peterst és Nelsont, de végül a kansasiek a sok remek futásnak hála behúzzák a találkozót.

 

sdkc

 

Cincinnati Bengals @ New York Jets (19.00)

 

Két, előzetesen a playoffért küzdő csapat pikáns meccsére van kilátás a MetLife Stadiumban. Remek matchupokat szolgáltat a találkozó, ami három kulcsponton dőlhet el. A Cincy OLine-ja az egyik legjobb a ligában, de emberére talán még a Sheldon Richardson nélküli New York-i DLine-ban is. A Darrelle Revis vs AJ Green párharc két elit játékos összecsapását hozza és mivel a Bengalsnak nem nagyon van más megbízható fegyvere, így fognak arra szállni labdák. Attól az Andy Daltontól méghozzá, aki blitz esetén 9,2 yard/attempt mutatót, 8 TD-t és 0 INT-t tudott felmutatni 114,2-es passer rating mellett a tavalyi évben. Ez azért fontos, mert a Jets védelme blitzelte harmadik legnagyobb arányban az ellenfelet (42,5%).

 

A túloldalon újra összeáll a Fitzpatrik-Marshall-Decker trió, illetve beindul a Powell-Forté duó is, nagyon sokat kell tennie ennek az ötösnek, hogyha a Jets nyerni szeretne. Ami könnyen elő is fordulhat, hiszen a matchupok kedvezhetnek számukra, én nagyon kiélezett meccsen várok Bengals sikert, de egyáltalán nem lepne meg a hazai győzelem sem.

 

cinnyj

 

Cleveland Browns @ Philadelphia Eagles (19.00)

 

Sam Bradford elcserélve, Chase Daniel csalódott, az újonc Carson Wentz pedig kezd és megmutathatja a Browns vezetőinek – akik nem gondolták úgy, hogy top20-as QB lehet belőle -, hogy bizony hatalmasat tévedtek. Az Eagles 1/2-esének az előszezonban összesen 24 passzkísérlete volt, ami a legkevesebb újonc első hetes kezdőktől nagyon hosszú ideje. Ráadásul az egyetemi másodosztályból is érkezik Wentz, tehát hatalmas ugrás lesz ez neki (prospect-ismertetőnket mindenképp ajánljuk azoknak, akik többet szeretnének megtudni a rookie irányítóról). A Brownsnál sokkal jobb betanulómeccset nem nagyon lehetne elképzelni, hiszen a kezdő front7nek összesen van 22 sackje karrierjük során és talán a liga leggyengébb védelmét alkotják jelenleg.

 

Fentebb azért emeltem ki, hogy az Eagles 1/2-ese, hiszen a túloldalon is egy olyan QB játszik majd, akit a második választási joggal választott ki korábbi csapata. Most egy kis ízelítőt kaphatunk abból, hogy mennyire működik a #HueMagic, azaz mekkora irányító-suttogó Hue Jackson, a barnák főedzője és sikerül-e helyreállítani Robert Griffin III renoméját és karrierjét. Corey Colemanre és Terrelle Pryorra figyeljünk a barnák elkapói közül. Nem lesz egyszerű dolguk a hazaiaknak, Jim Schwartz remek nevekből álló védelme szerintem túl nagy akadályt fog eléjük gördíteni.

 

phicle

 

Minnesota Vikings @ Tennessee Titans (19.00)

 

Ezt a találkozót a futójáték szerelmeseinek találták ki. Az egyik oldalon a valaha volt egyik legjobb futó, Adrian Peterson fog rohamozni, akinek csak 146 yardra van szüksége, hogy élete tizedik nyitómeccsére meglegyen az 1000 yardja, ami csupán négy játékosnak adatott meg karrierje során. A túloldalon a szemléletváltáson átesett, “átfutok rajtad izomból” stratégiát alkalmazó kétfejű futószörnyeteg, DeMarco Murray és Derrick Henry szolgáltatja majd a yardokat a földön és ne feledkezzünk el Marcus Mariota lábairól sem. Ugyan nagyon nehéz lenne megtippelni, hogy Petersonnak, vagy a Murray – Henry – Mariota triónak lesz-e több futott yardja, a Vikings védelme sokkal erősebb, mint a Titansé mind a front7-ben, mind a secondaryben, így a minnesotaiak sikerét várom – nem vagyok ezzel egyedül.

 

minten

 

Miami Dolphins @ Seattle Seahawks (22.05)

 

Hatalmas utat kell megtennie a Dolphinsnak Miamiból Seattle-be – a lehetséges leghosszabbat az NFL-ben -, de nem (csak) ezért fognak kikapni. Hanem azért, mert a játék szinte minden elemében jobb a Seahawks, de gondolom ezzel nem mondok semmi újdonságot. A kivétel a a liga legrosszabbul fizetett támadófalának ($8,6 millió) és a legjobban fizetett védőfalának ($40,4 millió) csatája, így a Dolphins egyetlen esélye az lehet, ha folyamatosan földre tudják vinni Russell Wilsont. A támadófalat nem lesz nehéz megvernie Suh-éknak, de DangeRusst elkapni más kérdés. A futás jól fogja majd miami alakulat, ezért a passzjátékkal fog nyerni a Hawks, például egy Wilson-Baldwin összeköttetéssel a volt csapattárs Byron Maxwell mellett.

 

miasea

 

Detroit Lions @ Indianapolis Colts (22.25)

 

Ennél a meccsnél vagyunk a legmegosztottabbak, ami nem is csoda. Hazatérés ez egyébként Jim Caldwellnek, aki 10 szezont húzott le Indianapolisban, ebből hármat főedzőként. A Colts mellett az lehet az érv, hogy Andrew Luck visszatér és szétpasszol mindent és mindenkit, én azonban ezt így a tavalyi szezonja után nem tudom elhinni még ha tudom, hogy sérülések is hátráltatták. A Colts védelme szinte nem létezik (főleg a cornerek kiesésével) és mivel a Lions támadósora így jól fog muzsikálni Jim Bob Cooter kezei alatt, így a sok pontos mérkőzésen a kevésbé gyenge védelem dönthet. Az pedig egyértelműen a vendégeké.

 

detind

 

Bold predictions:

 

balentin: Antonio Brown több yardot szerez Normanről, mint amennyit Cousins passzol az egész meccsen.

 

chester: Tavaly a Seahakws átlagban 291,8 total yardot engedett meccsenként az ellenfeleknek. Ennek a felét, azaz ~146 yardot csak Arian Fostertől kapnak, a Dolphins pedig 500+ yardot szerez.

 

warwolf89: A 49ers a 100 támadó yardot sem éri el a Rams elleni mérkőzésen.

 

KGYM: RG3 még nem dobott karrierje során 350 yard felett NFL-ben. Vasárnap ez meglesz.

 

renningan: A Lions tavaly utolsó volt futott yardokban, mindössze 83-at átlagoltak meccsenként. A Colts ellen legalább 150-et tesznek meg a földön.

 

rowi: Suh karrierje során két meccsen ért el 3 sacket (2014 vs Vikings, 2013 vs Bears), de ezt a Seahawks ellen legalább még féllel megfejeli… khm. Szóval 3,5+ sack.

 

Leonidasz007: Az első, másodéves és csapatukban még tétmeccsen nem játszó QB-k több TD-t fognak dobni, mint a többiek.

 

jimboy: A TNF után nem lesz több interception ebben a fordulóban.

 

katonadani: Első kezdőként megvívott mérkőzésén az NFL-ben DeMarco Murray 253 yardot szorgoskodott össze a földön a Cowboys játékosaként a Rams ellen 2011-ben. Most Ezekiel Elliott ugyanúgy első kezdőként megvívott mérkőzésén a Cowboys játékosaként a Giants ellen ennél többet szerez.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!