Connect with us

Hír

Goodell is megszólalt a Kaepernick ügyben

Colin Kaepernick offseasonbeli akciója megosztotta mind az Egyesült Államokat, mind az egész világot. Sok neves és “ismeretlen” ember állt ki mellette, ugyanakkor volt aki ellenezte. Ám az ő helyzetében csak egy ember véleménye számít, mégpedig Roger Goodellé, aki kénye-kedve szerint szórja az eltiltásokat a Patriotsnak, most az ő AP-nek adott véleményét olvashatjátok.

 

goodell-cikk

 

“Minden játékost támogatunk, aki a közjó érdekében cselekszik akár a pályán, akár azon kívül, hiszen nem egy tökéletes civilizációban élünk. Másfelől, az NFL, sőt, jó magam is szentül hiszek a hazaszeretetben. Tisztelettudó módszerekkel kell közölnünk a véleményünket ha el akarunk érni valamit, ezek teszik naggyá ezt az országot. Amerikaiként nagyon fontos tisztelned a hazádat, nemzeted zászlaját, az embereket, akik jobbá akarják tenni ezt az országot, annak törvényeit, és annak katonáit, akik a mi szabadságunkért és eszményeinkért küzdenek.”

 

Goodell apja amerikai szenátor volt, tehát érthető ez a hazafias jellem, ami szinte az egész országot jellemzi. Így folytatta az interjút:

 

“Ezek a dolgok nagyon fontosak a számunkra. Szóval nem érzem szükségesnek, hogy egyetértsek a tetteivel. Folyamatosan bátorítjuk a játékosainkat, hogy álljanak ki azért, amiben hisznek, de tegyék ezt tisztelettudóan, mert szeretném azt gondolni, hogy ez egyesít minket egy nemzetté. És ez az, amire a legnagyobb szükségünk van, és ez az, amit a foci nyújthat: egyesíti az országunkat. Ezt szeretném látni ebben a sportban, hogy próbálja közelebb hozni az embereket. “

 

SAN DIEGO, CA - SEPTEMBER 1: Eric Reid #35 and Colin Kaepernick #7 of the San Francisco 49ers kneel on the sideline during the anthem, as free agent Nate Boyer stands, prior to the game against the San Diego Chargers at Qualcomm Stadium on September 1, 2016 in San Diego, California. The 49ers defeated the Chargers 31-21. (Photo by Michael Zagaris/San Francisco 49ers/Getty Images) *** Local Caption *** Eric Reid;Colin Kaepernick;Nate Boyer

 

Mint ismert, Kaepernick azzal fejezte ki nemtetszését az amerikaiak feketékkel való bánásmódjával, hogy nem állt fel az amerikai nemzeti himnusz alatt, hanem előbb végigülte, majd térdelte azt. Egy olyan hazaszerető országban, mint amilyen az Egyesült Államok, ezt rengetegen nem nézték jó szemmel. A komisszár ezzel zárta gondolatait:

 

“Minden játékosnak megvan a maga pódiuma, hogy kiálljanak, és elmondják a nézeteiket, az ő jogukban áll eldönteni, hogy milyen közlési módot választanak. Ahogy mondtam, mit arra bátorítunk mindenkit a ligában, hogy adja meg a tiszteletet a közlésével, mert ez egy nagyon fontos eleme kell hogy legyen a mondandónknak. Nagyon bátor dolognak tartom, ha valaki ki mer állni a véleményével mások elé, főleg ha az az emberek életének javítását szolgálja, és mind azon vagyunk, hogy segítsük az ilyen embereket, akik másnak akarnak jót. De ha ezt rossz módszerrel közlik, akkor valószínűleg nem lesz több az egész mint egy puszta fellángolás, amit hamar elfelejtenek az emberek.”

 

Nos, könnyen lehet, hogy Kaepernick közlését nem felejtik el egyhamar, számos csapattársa, riválisa, megannyi sportoló vagy közéleti személyiség állt ki mellette. Úgy tűnik, Roger, néha tiszteletlennek kell lenned azért, hogy figyeljenek rád.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!