Connect with us

NCAA

Heisman Watch 2016 – Week 1 edition

Lement az első hét a College Football idei szezonjából, mely tele volt érdekességgel, fordulattal, meglepetéssel és számos szenzációs teljesítménnyel. Több magasan rangsorolt csapat is kikapott (Oklahoma, LSU, UCLA) és több sztárjátékos is az elvártakhoz képest alulteljesített. Akadtak viszont olyan játékosok, akik kiváló teljesítményt nyújtva, felkavarták az állóvizet és betörtek top10-es listánkba.

 

heismanszéles

 

10.(Előző helyezés: 5.) Baker Mayfield, QB, Oklahoma

Mayfield szabadesésének legnagyobb oka, hogy nem sikerült győzelemre vezetnie együttesét szombaton. Nyilván ez nem csak rajta ment el, de volt, hogy döcögősen ment neki, nem nagyon találta az ütemet, viszont még így is szép számokat produkált. 323 yardot passzolt és elért két hatpontost is. Ha a listán akar maradni, akkor lábon is jobban kell majd dolgoznia, mert a Houston ellen nem a tavalyi formáját mutatta.

 

9.(10.) Myles Garrett, DE, Texas A&M

Muszáj kiemelni az egyetlen védőt, aki szerepel a listán, hiszen újfent fenomenális módon játszott. Josh Rosennek alig volt levegője egész mérkőzésen, mindig ott volt valaki az Aggies védői közül, de leginkább Garrett okozott sok zavart. 44 pass rushból 7 hurryt, 3 hitet és 1 sacket regisztrált. Most is szinte végig duplázták, de sokat nem értek el vele. Nagyjából kijelenthető, hogy a legjobb védő egyetemi szinten, de azt is meg lehet kockáztatni, hogy a legjobb játékos is.

 

 

8.(1.) Deshaun Watson, QB, Clemson

Kicsit csalódást keltett Watson az Auburn ellen, a Heisman frontrunnertől én többet vártam volna, de egyszerűen nincs szívem levenni a listáról az ország legjobb irányítóját. 248 yardott passzolt, 21-et futott, passzolt egy TD-t és egy interceptiont is, mellyel nem igazán szolgált rá a toplistás helyezésre. Nem volt könnyű dolga, de ezt később már nem lehet elfogadni, fel kell lépnie és hozni a szép játékokat, győzelmeket, különben könnyen a listán kívül fogja magát találni.

 

7.(-) Deondre Francois, QB, Florida State

Hogy kell kezdeni freshmanként a a Seminoles csapatában primetime-ban? Úgy, mint Jamies Winston? Nem, jobban annál. 419 yard és 2 TD a levegőben, melyet megtoldott még további 59-cel a földön a meteorként berobbanó újonc Francois. A meccs elejétől eltekintve, végig kiegyensúlyozott volt, éretten játszott, óriási ütéseknek állt ellen, öröm volt nézni a játékát.  Ebben a csapatban komoly esélye van, hogy a top5-ben is felkúszik hamarosan.

 

 

6.(-) J.T. Barrett, QB, Ohio State

A Buckeyes újra playoffban akar lenni és mi sem fontosabb a cél eléréséhez, mint egy domináns quarterback. Barrett nemes egyszerűséggel kivégezte a Bowling Greent, összesen 7 TD-t és 379 total yardot ért el. Ez koránt sem tartozik a normális kategóriába, de fel kell készülnünk rá, hogy nem csak gyengébb ellenfelekkel szemben fog űrszámokat szállítani. Az előzetes listán nem volt rajta, de mindenképp számolni kell az ő nevével is az idény során.

 

5.(3.) Leonard Fournette, RB, LSU

A Badgersnek sikerült némileg féken tartania a szörnyeteget, melynek az eredménye lett az is, hogy a #5 LSU vereséget szenvedett már az első körben. A verség ellenére Fournette így is hozta a minimumot, azaz futott 138 yardot és elkapott még további 38-at, de a Wisconsin remek gamplant talált ki rá, ezért is maradt el a nagyobb teljesítmény, de ami késik, nem múlik. Reméljük, az újfent megsérült térde nem fogja hátráltatni a pusztításban.

 

4.(-) Patrick Mahomes II, QB, Texas Tech

Mahomes volt a szezon előtt az egyik leginkább alulértékelt irányító a tengerentúlon, és már az első fordulóban eléggé be is kezdett, a szépséghibája a történetnek csak az, hogy a Stephen F Austin Lumberjacks nem túl veretes csapata ellen. Mindezek ellenére, a levegőben 483 yardot és 4 TD-t passzolt, a földön pedig 57 yardig és további két hatpontosig jutott el, valamint játéka igen szép és kiforrott volt. Ez a teljesítmény megsüvegelendő, még egy gyengébb alakulat ellen is, melyet ha nagyobb csapat ellen mutat be, simán tovább fog repülni a listán felfelé.

 

 

3.(-) Mike Williams, WR, Clemson

A clemsoni WR-gyár következő “terméke” Williams, aki a profik között is jó eséllyel sikeres lesz, hiszen fantasztikus, ahogy a szélen mozog és képes küzdeni a felé szálló labdákkal. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a career high 174 elkapott yardja az Auburn ellen. Watson passzolt yardjainak a 70%-át gyűjtötte be, ez igen impresszív adat. Főleg úgy, hogy a tavalyi nyitómeccsen még azért kellett imádkozni, hogy nyaksérülése (törés) ne legyen végzetes. Nem lett az, és most a mostani produkciójával kisebb Heisman-hype indult körülötte.

 

2.(-) Nick Chubb, RB, Georgia

Nem volt rajta az előző listán, mert nem voltam biztos benne, hogy vissza tud jönni térdsérüléséből, de szerencsére rám cáfolt. 222 yardot pakolt fel 32 kísérletből, melyből kettő TD-t is ért. Bámulatos visszatérést produkált a nem gyenge Tar Heels ellen, több highlightba illő futása is volt, gyakorlatilag visszatért a sérülése előtti formába. Ezen a héten ő nyújtotta az egyik legkiemelkedőbb teljesítményt, de egyelőre akadt nála egy jobb játékos.

 

1.(2.) Christian McCaffrey, RB, Stanford

McCaffrey megint hozta a tőle elvárhatót, földön 22 labdacipelésből 127 yardot (5,7 YPC) ért el, melyből két hatpontos született, míg elkapásból további negyvenet pakolt hozzá, ezzel lett a mérkőzés egyértelmű legjobbja. Tette mindezt úgy, hogy egy óriási punt utáni visszahordását, melyből szintén TD lett, visszafújták szabálytalanság miatt. A Kansas State ugyan eléggé megnehezítette a dolgát, de így is talán ő a legmeggyőzőbb és legsokoldalúbb játékos most, hiába voltak nála jobb számokat produkáló játékosok.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!