Connect with us

NCAA

Heisman watch 2016 – Week 4

Eheti listánk olyan szempontból kevésbé izgalmas, hogy csupán egy új név került fel a listára, valamint többen is bye week-en voltak, viszont a lényegi dolog igenis módosult az előző héthez képest. Új első helyezettünk van, aki az eddigi teljesítménye alapján teljesen megérdemelten foglalja el a vezető pozíciót, és ha a mostani hétvégén is sikerül bravúrt bravúrra halmoznia, nem lesz senki, aki elvegye tőle a hőn áhított trófeát.

 

heismanszéles

 

 

10. (-) Amba Etta-Tawo, WR, Syracuse

Előző héten még Hansen szerepelt a lista 10. helyén, most ezt a szerepet a Syracuse fura nevű elkapója tölti be annak köszönhetően, hogy 270 elkapott yarddal és 2 TD-vel büntette legutóbb a Connecticut csapatát. Ez a kétszázhetven yard mindössze 12 elkapásból jött össze, mellyel impozáns, 22,5-ös yardátlagot tett le az asztalra elkapásonként. Nem túlzást azt állítani, hogy ő jelenleg az egyik legjobb mélységi célpont az NCAA-ben, így a hétvégén a Notre Dame-nek alaposan fel kell kötnie a nadrágot, ha kordában akarja tartani.

 

 

 

9. (9.) Donnel Phumprey, RB, San Diego State

Phumprey nyitja az elmúlt játékhéten bye weeken levők sorát. Mivel nem lépett pályára, ezért nincs is mit érdemben hozzáfűzni a kilencedik helyéhez. Megtartotta pozícióját az előző top10-hez képest, és epekedve várjuk azt, hogy a South Alabama egy újabb 200 futott yard feletti teljesítménnyel sokkolja. Erre minden esélye meglesz, hogyha tudja tartani a 7,15 (!!!) yardos kontakt után futásátlagát, mellyel jelenleg legjobb az egyetemen.

 

 

8. (5.) Leonard Fournette, RB, LSU

Fournette a legnagyobb csúszója az eheti listánknak és az elmúlt heti 101 futott yardjával még eddig minden meccsen 100+ volt a mutatója, mégsem hoz olyan kirobbanó számokat, amiket elvárnánk tőle. A pályán viszont foghatatlan, és ha nem állna mindig 8-9 ember a boxban, akkor ez a 101 yard könnyen a duplája lehetne. Egyelőre még csak 2 TD-t hozott 3 meccsen, mely szintén nem kiugró statisztika, úgy érzem, a szezon későbbi részében még rá fog cáfolni azokra, akik most legyintenek az eddigi teljesítményére.

 

 

 

7. (8.) Deshaun Watson, QB, Clemson

Watson top10-ben tartásához már-már görcsösen ragaszkodom és hiszem, hogy a clemsoni 4-es végre fel tud nőni a szezon előtti hype-hoz és az egyre csak növekvő elvárásokhoz. Az idényben most először, a Georgia Tech ellen passzolt 300 yard felett, mely elég a negyedik forduló után nem a legkirívóbb adat. A fejben kicsit lassú startot a mostani hétvége törheti meg végleg, hiszen jön a Louisville és Lamar Jackson, és ha sikerül végre Heisman-esélyesként szerepelnie és győzelemre vezetnie a Tigerst, akkor bizony nem kérdés, hogy a végén még ő is odaérhet.

 

 

6. (6.) Jabrill Peppers, DB/LB, Michigan

A sokak által legjobb college focistának és már-már superhumannek vélt michigani játékos egy viszonylag csendes fordulón van túl, de ezt gyakorlatilag annak köszönheti, hogy az ellenfél támadói nem nagyon keresik a társaságát, érthető módon. Mindezzel együtt, volt egy gyönyörű, 53 yardos punt visszahordása a Penn State ellen a Nittanny Lions saját 9 yardosáig, sikerült negatív yardon megállítania futás, valamint a LoS mögött szerelnie az elkapót egy screen után, több egyéb megmozdulás mellett. A srácra csak annyit tud mondani az angol: “He can do it all“.

 

 

 

5. (7.) Kenny Hill, QB, TCU

Hill újfent hozta a tőle elvártat, mely 452 passzolt yardban és 2 TD-ben mutatkozott meg az SMU Mustangs elleni domináns, 33-3-as győzelem során. Szerencsétlen Kenny “Trill” elkapói a szezon során már 17 passzt ejtettek el és ez a legtöbb az országban, így ők nem annyira járulnak hozzá, hogy az amúgy sem gyenge számai még jobbak legyenek. Mindenesetre a fiatal irányító mindent belead, hogy a TCU minél előkelőbb helyen szerepeljen, illetve neki is esélye maradjon a Heisman-versenyben, és ez a kiváló szereplés az Oklahoma ellen sem maradhat el ezen a hétvégén.

 

 

4. (4.) J.T. Barrett, QB, Ohio State

Barrett sem lépett pályára a negyedik játékhéten, mely ugyan nem tudja az első háromba emelni, de az aktuális helyénél lentebb lökni sem. Következik a Rutgers, akik ellen az Ohio State nem kis eséllyel száll harcba, így Barrettől is nagy játékra számíthatunk, mely megdobhatja az aktuális “Heisman-értékét”. Egyelőre viszont marad neki a negyedik hely és a bizakodás, hogy az előtte lévők hibáznak majd.

 

 

 

3. (3.) Patrick Mahomes II., QB, Texas Tech

Mahomes pihenőn volt, ezért nem is nagyon lehet róla érdemben szólni, de ennek ellenére is megtartotta dobogós helyét, mert egy egyszer bye week miatt nem gondolom, hogy csúsznia kéne. Szerintem, ott fogja folytatni, ahol abbahagyta a 3. héten, tehát ne lepődjünk meg, ha megint 500 yard körül fog passzolni a Kansas Jayhawks csapata ellen.

 

 

2. (1.)  Christian McCaffrey, RB, Stanford

Nagyon nehéz szívvel vettem le McCafferyt az első helyről, de “sajnos” van nála egy sokkal dominánsabb játékos jelenleg az NCAA-ben. A UCLA ellen most is megvolt a 100+ yard földön (szám szerint 138), de ezúttal elmaradt a touchdown, ami miatt csúsznia kellett egy helyet. Az kétségtelen, hogy még mindig az egyik legjobb támadóként tartjuk számon, és az is igaz, hogy a UCLA védelme elég erősnek bizonyul mostanság, de aki meg akarja nyerni a versenyt, az az ilyen meccseken is eszméletlen teljesítményt nyújt.

 

 

1. (2.) Lamar Jackson, QB, Louisville

Ez az ember tényleg nem normális, minden egyes héten újra rá kell jönni, hogy gyakorlatilag megállíthatatlan, szinte már alig lehet tőle elvenni a Heisman-trófeát, pedig még nagyon az elején járunk. Újfent 8 TD-vel rukkolt elő, melyekből 6 a levegőben, kettő pedig a földön jött. Ha ez nem lenne elég, akkor még megemlíthetem, hogy 417 yardot passzolt és 67-et futott, de ezek az adatok talán már nem is számítanak olyan nagy dolognak. A hétvégén a Clemson jön, melyről majd a College Preview-ban olvashattok, és ha őket is letudja, kevés esélye lesz még McCaffreynek is, hogy visszajöjjön az első helyre.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!