Connect with us

Összefoglaló

Kinek kell Brady, ha van egy Garoppolod?

garoppolo

Arizona Cardinals – New England Patriots 21-23

 

A Super Bowl visszavágóját már láthattuk péntek hajnalban, a két főcsoport döntő vesztesének összecsapására pedig szintén érdemes volt fennmaradni hajnalig, pedig vendégoldalon Brady, Gronkowski, Ninkovich, Solder és Dion Lewis is kihagyta a szezonnyitót.

 

A meccs elején gyorsan elhúzott 10-0-ra a Garoppolo vezette Patriots. Brady helyettese szinte hiba nélkül irányította ekkor (és később is) a csapatát, de a második negyed elején fumble-t vétett a harmadéves QB. A szerzett labdával a Cardinals egy majd 6 és fél perces drive végén Fitzgerald karrierje 99. elkapott TD-jével szépített, 7-10.

 

 

A fordulás után Blount futott hatpontosával visszaállt a 10 pontos különbség, majd az újabb vendég fumble-t (Blount) ezúttal is touchdownig vitték a hazaiak, Johnson futott be 1 yardról, pedig a New England 12 emberrel próbált védekezni…

 

A térfélcsere után előbb Gostkowski értékesített egy mezőnygólt 53-ról, majd a Cardinals egy hosszú drive végén, a meccs első Palmer-Fitzgerald TD-jét lemásolva átvették a vezetést. 21-20. Gostkowski újabb mezőnygólja után az Arizonának 3 és fél perce maradt a győzelem megszerzésére, időkérés nélkül a saját 8-as vonalról indulva. A two-minute warningra egy kb. 50-51 yardos mezőnygól távolságig vitte Palmer a Cardst, de onnan már nem sikerült lényegesen előrehaladni, Catanzaro pedig a rossz snapet követően mellédurrantott.

 

A Patriots ezzel a hiányzói ellenére is nagy rangadót nyert, és a csoportellenfelek vereségei miatt, máris meccselőnnyel állnak az AFC East élén. A Cardinalsnak ez a FG pedig a nagyon szoros NFC-ben még hiányozni fog…

 

Seattle Seahawks – Miami Dolphins 12-10

 

Ha nagyon sarkítani akarnám, akkor a meccsen végső soron az jelentette a különbséget, hogy a Seattle egy mezőnygólt, a Miami viszont csak egy extra pontot tudott blokkolni.

 

A meccs képe 3 és fél negyeden keresztül nem változott: A Dolphins D-line módszeresen szétverte a hazaiak támadófalát, akik így pofás drive-okat csak két alkalommal tudtak vezetni 2 FG-ért. Eközben a túloldalt a Seahawks D hasonló módszerességgel tette kilátástalanná a floridaiak életét. Foster egyszer ugyan el tudott szakadni, és Stills végül elejtett TD-elkapása sem Thomason múlt, de Chancellor szerelése 4&1-nél, Marsh blokkolt mezőnygólja és az összesen 5 sack Tannehillen együtt elég volt ahhoz, hogy az utolsó játékrész kezdetén 6-3-ra mégis Wilsonék vezessenek. A Fins hiába szerzett két labdát is, ezeket nem tudta pontokra váltani. Még a fordulás után történt, hogy Suh véletlenül rálépett Wilson bokájára, de a hazaiak szerencséjére nem történt komolyabb baj.

 

 

A 4. negyed utolsó 7 percében azonban az addigi eseményekhez képest teljesen váratlan módon 2 szép támadást is láthatott a seattle-i közönség. Előbb Tannehill vezette végig csapatát (4/5, 82 yd a drive-ban) a pályán, és végül ő is futott be TD-ért 2 yardról. Majd teljesen váratlan módon a hazai támadófal mutatott életjeleket, és egy 3 és fél perces támadósorozat végén a hazai MVP Doug Baldwin húzta le szintén 2 yardról Wilson a sarokba fellöbölt passzát. Az extra pont viszont kimaradt, így a Miaminak maradt fél perce az órán időkérés nélkül a győztes FG-hoz, de erre esélyük se volt.

 

A futás egyik csapatnak se ment (MIA 20/62, SEA 32/112), a sikeres passzjátékot pedig a támadófalak gyengesége tette véletlenszerűvé, így egy kiélezett meccsen a jobb védelemmel rendelkező csapat behúzta a győzelmet. Ez volt Wilson 19. game winning drive-ja, ez a legtöbb az NFL-ben 2012 óta.

 

Ellentétes forgatókönyvek

 

Kansas City Chiefs – San Diego Chargers 33-27 (h. u.)

 

Az AFC West rangadóján teljesen váratlan módon az első félidőben az történt, amit a Chargers akart. Rivers hibátlan volt (15/17-tel kezdett), Melvin Gordon végre touchdownokat futott, a védelem pedig szinte nullázta a Chiefst. A kétperces reklámszünet után azonban az addig 6 elkapást bemutató Keenan Allent hordágyon kellett levinni a pályáról, mint utóbb kiderült térdszalag szakadás miatt, és ez döntően befolyásolta a meccs képét.

 

A félidőt követően a San Diego még egy FG-t feltett a táblára (24-3), de innentől szinte csak a Chiefs volt a pályán, a Chargers offense Allen nélkül gyakorlatilag megszűnt létezni. Minden mindegy  alapon kezdtek el támadni, folyamatosan ment a no huddle shotgun formációból, Smith pedig többnyire talált is (34/48, 363 yd, 2 TD, INT), így egy perccel a vége előtt utolérték a hazaiak Riverséket, 27-27! Az erejével teljesen elkészülő san diegoi védelem pedig a hosszabbításban már nem tudott érdemi ellenállást kifejteni, így a Kansas egy hatpontossal lezárta a meccset. Ez a 21 pontos fordítás a Chiefs részéről franchise rekord.

Indianapolis Colts – Detroit Lions 35-39

 

A Colts-Lions már előzetesen is sok pontos meccset ígért, és végül ezen a kinek-van-rosszabb-védelme meccsen Staffordék csak behúzták a W-t. 450-448 yardot tettek meg a csapatok, labdaszerzés nem volt, szóval az alapkérdés végül is nem dőlt el, de a Lions támadhatott a legvégén, és ez döntött.

Az előző meccshez hasonlóan ez is 21-3-as vendégvezetéssel indult, de a Colts 28-28-nál az utolsó játékrész közepére utolérte a Lionst. A Detroit a következő drive végén Riddick 13 yardos elkapásával visszavette a vezetést, de Prater kihagyta az extra pontot, és ez ezen a meccsen 4 perccel a vége előtt végzetesnek tűnt. A Colts ugyanis a következő támadássorozatában végigszáguldott a pályán, és 43 másodperccel a vége előtt Luck negyedik TD-passzával és Vinatieri XP-jával a meccs során először átvette a vezetést, 35-34.

 

 

Túl sok időt hagytak viszont az órán ezen az összecsapáson, mert a Lions 3 időkéréssel és a majdnem hibátlan Stafforddal (3/4, 50 yd) az Indy térfelének közepéig menetelt, Prater pedig berúgta a 43 yardos FG-t. A végén a Lions még kapott egy ajándék safetyt, de ez már nem számított. A nem létező védelmekről leginkább a két QB statisztikai lapja árulkodik: Stafford 31/39, 340 yd, 3 TD versus Luck 31/47, 385 yd, 4 TD.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!