Connect with us

Összefoglaló

Még kicsit döcögős a Bengals, a Dolphins viszont pocsék

A negyedik csütörtök esti rangadón a Cincinnati Bengals viszonylag könnyedén lépte le a Miami Dolphinst, bár mondhatnánk úgy is, hogy a Delfinek folyamatosan tökön szúrták magukat. Hiába a tehetség, hiába a potenciál a csapatban, egyszerűen mindig van egy idióta. Díjazzunk és értékeljünk!

 

A mérkőzés legjobbja: AJ Green

 

A klasszis elkapónak megint brutális mérkőzése volt, 10 elkapásból 173 yardot és egy TD-t szerzett. Egyszerűen semmit nem tudott kezdeni vele a Dolphins secondary, ha jól számoltam, akkor mindössze két felé szálló labdát nem ő kaparintott meg, a harmadik negyed közepén pedig így nézett ki a kép:

 

green

 

Andy Dalton sem volt rossz, 296 yardja és egy TD-je volt, bár tegyük hozzá, hogy az end zone-hoz közel mindig leblokkolt az offense, ráadásul volt két fumble-je is, nagy szerencséje, hogy mindet össze tudta szedni. A védelmet is illik kiemelni, hisz 5 sacket, egy INT-t és egy kiharcolt fumble-t dobtak be a közösbe, meg hát ott van ugye Mike Nugent, aki 5 mezőnygólt és egy extra pontot is berúgott, 16 pontot szerezve a Bengals 22-jéből.

 

A mérkőzés legrosszabbja: a Dolphins támadófala

 

Eddig a csütörtöki és vasárnapi mérkőzések leginkább arról szólnak, hogy van egy szinte hibátlanul játszó és van egy mindent elszúró csapat. Pedig nem kezdett rosszul a Dolphins, rögtön egy 74 yardos Kenny Stills TD elkapással nyitottak, de ezek után három és fél negyeden keresztül nem tettek fel pontot a táblára.

 

 

Külön ki kell emelni a Dolphins támadófalát, ami irgalmatlanul pocsék. Gyakorlatilag nulla pass protectionnel járultak hozzá Tannehill védelméhez, volt olyan sack, amit Geno Atkins úgy szerzett, hogy a guardot röhögve rányomta Tannehillre és bezsákolta mindkettőt. Az 5 sack az borzalmas, egy közülük ráadásul fumble-t is ért. Az irányítónak semmi ideje nem volt passzolni, talán ennek tudható be az az elkapkodott interception. Minden esetre szerintem messze nem Tannehillel van a legnagyobb hiba.

 

A mérkőzés negatív csalódása: a Dolphins védelme és speciális egysége

 

A védelmet írhattam volna eggyel feljebb is, a legrosszabbak közzé, de ez így konkrétan nem igaz. Különösen a védőfal volt elég jó, hisz többször is megfogták rövid szituációknál is a Bengals offense-t, összességében 76 yardon tartották a Bengals futógépezetét, pedig 37 alkalommal is próbálkoztak (persze, a végén már időégetés céljából). De mit ér a nagy játék, ha jön egy hülye és mindent tönkre tesz?

 

Példának okáért a corner Bobby McCain szerzett egy gyönyörű sacket, a Bengals a saját térfeléről puntolhatott 4&19-nél. Erre jött az egyik barom, aki a punt után 4 másodperccel lökte fel pofátlanul látványosan a rúgót. Nem véletlen, hogy ezt a Dolphins special team edzője sem értette:

 

 

Ezen kívül borzalmasan sok az elrontott szerelés, AJ Green konkrétan a TD-jét is egy olyan játékból szerezte, aminek normál körülmények között negatív yardosnak kellett volna lennie. A secondary pedig teljes homály, különösen Byron Maxwell, aki úgy néz ki, hogy Philadelphia után Mimiban is megbukik.

 

A mérkőzés jelenete: Kenny Stills most elkapta, nem úgy mint a Seahawks ellen

 

 

A mérkőzés pozitív csalódása: Kiko Alonso

 

Amennyire nem jött be neki az Eagles, annyira jól megy Miamiban. Négy érkőzés után 38 tackle-nél jár, ha így folytatja, akkor 152-vel fogja befejezni. Mondjuk még nincs azon a szinten, amit újonc szezonjában hozott, de még így messze a Dolphins legjobb linebackere.

 

Fantasy jelentés:

 

Hiába volt Damien Williams a Dolphins kezdő futója, csúnya nagy bukta lett annak, aki kezdette. Két futásból 9 yardot hozott, ennél Kenyan Drake (15 yard) és Jay Ajayi (33) is jobb volt.

 

Nyilván AJ Green nem sok helyez padozott, így 23,3 ponttal gazdagította a tulajdonosait. Viszont, aki Kenny Stillst kezdette Jarvis Landry vagy DeVante Parker mellett/helyett, annak hozott 13,4 pontot, pedig csak egy elkapása volt. Úgy néz ki, hogy ő lesz a Dolphins mélységi célpontja, bár ez semmit nem jelent, mert Tannehill előtt nincsen fal.

 

Megérte a Bengals védelmét is kezdetni, hisz 5 sack, 1 INT és egy Fumble Recovery, illetve a 7 bekapott pont 13 pontot eredményezett. Nem úgy a Dolphins védelme (1 pont), amit az nfl.com-on szép zölddel jelöltek, mert hát a Bengals offense ellen eddig sok pontot hoztak a védelmek.

 

Végül pedig ott van Mike Nugent, aki 16 pontot hozott a fantasy tulajainak, köszönhetően a három 40-49 yardos mezőnygóljának. Emlékeim szerint volt egy Bengals fan fantasy játékosunk, aki összeszedte a teljes Bengals kezdőt. Ő most csak Daltonnal (18,86), Greennel, a Bengals D-vel, Nugenttel, Jeremy Hillel (7,1 pont) és Carlos Dunlappel (12,5 pont) 90,76 pontot szerzett, tehát elég jól kezdődhetett számára a hét. Bezzeg nekem:

 

nevtelen

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!